Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zame je najbl faljena Led iz severa od BFM...
če mi kdo razloži pomen te pesmi mu dam za 3 pive!
Mlin na veter me bo gnou
Da ne bom nikol' pristou
-------> mlin na veter bo tako močno pihal v njega da ne bo možen pristanek. Predstavljaj si pero v katero piha veter...
Glih zdej plavam čez oblak
In me reže težek zrak
-------> oblaki so sestavljeni iz nevem koliko % vode zato se da čez njih plavat, težek zrak ga reže, ker je tako visoko kjer je zelo malo kisika vendar on je neizobražen in misli da mu primankuje zraka.
Torej če ta dva verza povzamemo Mlin na veter ga je pognal visoko med oblake.
Al bo sonce, al bo sneg
Mene grab nervozn smeh
----------> Torej tale možakar je zelo zadet... Zdi se mu da lebdi in ko si zadet se smejiš ne glede na vremenske razmere
Rad bi ujel le njeno dlan
Da ne odplavam predeleč stran.
-----------> čista logika on bi rad da se je prime ker potem ga nebi veter, kateri je že pihal v prvem verzu pognal daleč stran. Torej to bi bil neke vrste upor.
Dnevi niso rok'n'roll
Ampak vedno tišji mol
--------> Dnevi enostavno niso rok'n' roll ampak so enostavno Ponedeljek, Torek, Sreda..... Zgleda da je že tako zadet da še vse po tihem sliši.
Oči mi grize mrzu led
Samo jaz vidim njeno sled
----------------> kljub temu da je tako mrzlo da ima na trepalnicah mraz on lahko vidi po kateri poti je ona šla..
Umikam se, da jo ne mot'
Ampak izpadem [censored]
------> ker je kavalir se umakne iz poti. Torej potej logiki morata hoditi v krogu, ker je prej hodil po njenih stopinjah zdaj pa je že spet za njim saj se mora umaknit, izpade pa [censored] ker je pač ne upo ugovorit ampak samo za njo hodi.
Zato pa jadram u ekstrem
Da spoznam tist, kar že vem
Prou dobr' vem
-------------------> on jadra v extrem ker ima rad adrenalinske športe in jadra verjetno nekam proti nekemu kraji o kateremu že ve veliko in to zelo veliko.
N JAZ GREM TJA
KJER JE LED IZ SEVERA
IN JAZ GREM TJA
KJER JE PLESNA MUZIKA
------------> on gre nekam v daljno antarktiko (al kaj je pač na severu) verjetno ker mu je njihova avtohtona glasba zelo pri srcu in na katero lahko pleše.
Trgam zlato jabolko
Lohk bi rezu mavrico
Čuvam sonce in nebo
In to res sam' za njo
--------------------------------> verjetno so bili njegovi straši bogati in si je lahko privoščil zlato jabolko In kljub vsej njegovi fantaziji in zadetosti si misli da ima moč da reže mavrico in čuva sonde ter nebo in to samo za njo.
A vse to spremla črn ptič
In mi zmeri vse unič'
----------------------------> vso to njegovo pot spremlja verjetno neka vrana, ki mu uniči lebdenje nad oblaki, ker prileti mimo in ga zmede in prestraši.
To je strokovna obrazložitev besedila. Če še koga katero besedilo zanima bom ga rade volje spravil v človeku razumljiv jezik...
Če povzamemo on se ga je nakado in je mislo da jadra med oblaki na poti so bile ptice, počuto se je zelo moænega in mislo je na eno punco do katere ni upal pristopiti.
Mater sem žen