Najbolj sfaljene pesmi

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Brez komentarja...
rolleyes-1.gif

https://www.youtube.com/watch?v=aOQ-v3Kg7YM

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
zame je najbl faljena Led iz severa od BFM...

če mi kdo razloži pomen te pesmi mu dam za 3 pive!

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
hysterical-1.gif
Citat:
LJUBLJANCANKA
Song from OUTSIDER by ANDREJ KOSAK
Music lyrics and arrangement: SASA LOSIC

In his film music Sasa Losic has cooperated with numerous talented musicians and singers from across Europe including taxi driver mr.Fuad Domazet.

hysterical-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zame je najbl faljena Led iz severa od BFM...

če mi kdo razloži pomen te pesmi mu dam za 3 pive!
Mlin na veter me bo gnou
Da ne bom nikol' pristou
-------> mlin na veter bo tako močno pihal v njega da ne bo možen pristanek. Predstavljaj si pero v katero piha veter...

Glih zdej plavam čez oblak
In me reže težek zrak
-------> oblaki so sestavljeni iz nevem koliko % vode zato se da čez njih plavat, težek zrak ga reže, ker je tako visoko kjer je zelo malo kisika vendar on je neizobražen in misli da mu primankuje zraka.
Torej če ta dva verza povzamemo Mlin na veter ga je pognal visoko med oblake.

Al bo sonce, al bo sneg
Mene grab nervozn smeh
----------> Torej tale možakar je zelo zadet... Zdi se mu da lebdi in ko si zadet se smejiš ne glede na vremenske razmere

Rad bi ujel le njeno dlan
Da ne odplavam predeleč stran.
-----------> čista logika on bi rad da se je prime ker potem ga nebi veter, kateri je že pihal v prvem verzu pognal daleč stran. Torej to bi bil neke vrste upor.

Dnevi niso rok'n'roll
Ampak vedno tišji mol
--------> Dnevi enostavno niso rok'n' roll ampak so enostavno Ponedeljek, Torek, Sreda..... Zgleda da je že tako zadet da še vse po tihem sliši.

Oči mi grize mrzu led
Samo jaz vidim njeno sled
----------------> kljub temu da je tako mrzlo da ima na trepalnicah mraz on lahko vidi po kateri poti je ona šla..

Umikam se, da jo ne mot'
Ampak izpadem [censored]
------> ker je kavalir se umakne iz poti. Torej potej logiki morata hoditi v krogu, ker je prej hodil po njenih stopinjah zdaj pa je že spet za njim saj se mora umaknit, izpade pa [censored] ker je pač ne upo ugovorit ampak samo za njo hodi.

Zato pa jadram u ekstrem
Da spoznam tist, kar že vem
Prou dobr' vem
-------------------> on jadra v extrem ker ima rad adrenalinske športe in jadra verjetno nekam proti nekemu kraji o kateremu že ve veliko in to zelo veliko.

N JAZ GREM TJA
KJER JE LED IZ SEVERA
IN JAZ GREM TJA
KJER JE PLESNA MUZIKA

------------> on gre nekam v daljno antarktiko (al kaj je pač na severu) verjetno ker mu je njihova avtohtona glasba zelo pri srcu in na katero lahko pleše.

Trgam zlato jabolko
Lohk bi rezu mavrico
Čuvam sonce in nebo
In to res sam' za njo
--------------------------------> verjetno so bili njegovi straši bogati in si je lahko privoščil zlato jabolko In kljub vsej njegovi fantaziji in zadetosti si misli da ima moč da reže mavrico in čuva sonde ter nebo in to samo za njo.

A vse to spremla črn ptič
In mi zmeri vse unič'
----------------------------> vso to njegovo pot spremlja verjetno neka vrana, ki mu uniči lebdenje nad oblaki, ker prileti mimo in ga zmede in prestraši.

To je strokovna obrazložitev besedila. Če še koga katero besedilo zanima bom ga rade volje spravil v človeku razumljiv jezik...

Če povzamemo on se ga je nakado in je mislo da jadra med oblaki na poti so bile ptice, počuto se je zelo moænega in mislo je na eno punco do katere ni upal pristopiti.
Mater sem žen
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Če ti je pa ta pesem sfaljena, pol pa ne vem, kje ti živiš.
confused-1.gif

Hočeš rečt, da je ta pesem bolj sfaljena od "grem v gmajno ker mam novo trajno", "daj usedi se na banano", "cigo mile kitič mile" in podobnih??
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
Nisem tega reku! sej tega kar si ti naštel sploh ne stejem po komade, pač pa pod "Recycle Bin"!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
matr! res si me presenetu! mi se pa zmeri ko se pogovarjamo o nelogičnih komadih, spomnimo na tega in so glasno ugotovimo da je kr neki!

hvala za razsvetilitev...

pive pa spijemo kje?

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Joj če začnemo naštevat...ni konca ne kraja...me je pa prešinel komad Raaad živel bi kot mlinar na Muri...jooooj k vidm ta spot me kr prime nekam...
bonk.gif

Rad bi živel kot mlinar na Muri,
da dolg bi bil dan,
da spet bil bi sam.
da nič več se jokal ne bom.

Čas ustavim, ko mislil na reko,
ko nosi me val, tam so spomini.
Želim si živeti, kot mlinar na Muri,

Ko zdaj hočem nazaj,
kjer voda pomeni še več kot življenje in smrt,
vidim cesto, ki vodi le tja,
kjer izgubil se bom med ljudmi.

Ko zdaj hočem nazaj, ...

da dolg bi bil dan, da spet bil bi sam.
da nič več se jokal ne bom,

Btw...zelo "zahtevno" besedilo.
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Najhujš so mi določeni (no ja... večina) komadi od Siddharte. Sej štekam, da rockerji včasih napišejo kakšno besedilo, katerega bistva čist ne zaštekaš, ampak oni so prav eksperti v tem. Je ni droge, da bi njihove komade pomagala zastopt
grin1.gif

BFM so pa čist druga liga... besedila večinoma dost direktna ampak še vedno dajo dovolj svobode v njih, da si jih lahko vsak posameznik sam pri sebi priredi
wink-1.gif

Najbolj sfaljene pesmi bi ble pa kar vse od "missic", Sašk itd.... pa tja do tubofolka, Kumra in Wernerja. Fredi Miler, Murko in podobni pa so že tragokomični in zabavni
smile-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
da dolg bi bil dan,
da spet bil bi sam.

---------------------> zgleda da je mlinarjem zelo dolgočasno in se jim dan vleče vendar temu minarju to paše in je rad za sebe torej ga nihče ne nervira in se nima razloga za jok. Saj je sam.

Čas ustavim, ko mislil na reko,
ko nosi me val, tam so spomini.
Želim si živeti, kot mlinar na Muri,
---------> misel na reko mu lahko traja vese dan. Zamisli si, da si v službi (Tako kot jaz sedaj) in nimaš kaj delat kako se ti vleče..... No nemu se pa pač čas vleče ko misli na reko, ob tem dolgočasju in gledenju na valove v Muri pa misli na stare čase.

Ko zdaj hočem nazaj,
kjer voda pomeni še več kot življenje in smrt,
vidim cesto, ki vodi le tja,
kjer izgubil se bom med ljudmi.

-----------------> On bi se rad vrnil v življenje vendar ne med ljudi, zgleda da ima nek poseben odnos do vode, verjetno zato ker je nekateri ne spoštujemo in on je zaradi tega ogorčen. Zato noče med ljudi brez vrednot.

To je to
hysterical-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Najhujš so mi določeni (no ja... večina) komadi od Siddharte. Sej štekam, da rockerji včasih napišejo kakšno besedilo, katerega bistva čist ne zaštekaš, ampak oni so prav eksperti v tem. Je ni droge, da bi njihove komade pomagala zastopt
grin1.gif

To se pa popolnoma NE strinjam. Besedila od Siddharte so daleč od tega da bi bila slaba oz. natolcevanje. So pa res ena zahtevnejših za interpretacijo, še posebej za slovensko glasbeno sceno.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Samozvan mini bog
polira geste vadi slog
No spontan za humor a delno tog
Nekaterim nekaterim
proda nasvet za lep izgled
Masterotip gleda te

A dela dih
a dela gen za ples fatal
A zgleda to
kar delajo čista plastika

Zanimiv je zalet
ko izpod krila vidi sled
Zanimivo kako ga jebe led
Nekatere nekatere
Stoje smeje gladijo noge
aristocrack jih podre

Prevara bi elito napolnila z afero
Mi raje dame sanj zlate piccole amore
Prevara bi eliti zaplavala v žrelo
Zadeli bomo sami naše piccole amore

Kriv je um kriv je hrup
Dolg je obračun
Trden led je vedno bolj segret
Krila vsa strgana
Kriza žge pepel
Maske so popadale na tla

Prevara bi elito napolnila z afero
Mi raje dame sanj zlate piccole amore
Prevara bi eliti zaplavala v žrelo
Zadeli bomo sami naše piccole amore

No da te vidimo
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
grin1.gif

To se pa popolnoma NE strinjam. Besedila od Siddharte so daleč od tega da bi bila slaba oz. natolcevanje. So pa res ena zahtevnejših za interpretacijo, še posebej za slovensko glasbeno sceno.

100 ljudi, 100 čudi.... si že slišal komad Vladimir od Slon in Sadež? Posluši, pa potegni vzporednice s Siddharto
grin1.gif

Kličejo me Vladimir Benzen,
ne preveč razmišljat samo posluši refren...

Šmorn v očeh, ki ga bruha vulkan,
plastične rože in divji puran,
retorični imbre (?) in čevlji iz gume,
samotni umetnik, ki ga noben ne razume.

grims-1.gif