Koliko je recimo po tvojem temperatura olja, ki se ne pregreva? Malo ljudem je ta podatek pomemben, oziroma si ga ne znajo interpretirat.Vsega k..... palca ti displayi prikazujejo, le temperature olja ni na zaslonu.
Številni proizvajalci (predvsem francoski in japonski pri običajnih družinskih vozilih) ta podatek namenoma skrijejo ali odstranijo, saj menijo, da povprečnega voznika podatki obremenjujejo. Namesto tega uporabljajo le varnostno modro lučko (motor je hladen) in rdečo lučko (motor se pregreva).
Če želite imeti temperaturo stalno na očeh, v nastavitvah osrednjega zaslona na dotik pod menijem Vozilo/Nastavitve konfigurirajte pogled "Personal" (Osebno) in med izbrane podatke dodajte temperaturo hladilne tekočine.Moj Ducato zadnje generacije z LED zasloni ima v tretjem desnem in 4 podmeniju grafični podatek temperature olja, ki se v 15.000 km še nikoli ni premaknil s sredine sicer 4 conskega polja - podatek za "vola ubit". V bistvu se tam razen AdBlue nič ne premika - niti temp. hladilne tekočine, niti polnjenje akumulatorja, nič od nič.
Vozil sem že po 40° + in seveda v globok minus.
Mogoče nisi razumel kaj sem napisal - zakaj bi gledal nekaj kar se v 15.000 km še ni premaknilo v nobeno smer.Če želite imeti temperaturo stalno na očeh, v nastavitvah osrednjega zaslona na dotik pod menijem Vozilo/Nastavitve konfigurirajte pogled "Personal" (Osebno) in med izbrane podatke dodajte temperaturo hladilne tekočine.
A nima vw od 70 - 110 temperature vode nastavljeno da kaze 90. Ali je od 80 do 100 hmm. Ze pozabil.Ta pravmu dedcu je to pomembno, večini ni. Mene moti recimo fejkanje temperature vode pri VW. Ko naraste do 90 stipinj kaže realno, ko to doseže ne gre niti stopinjo dalje. Ne mi rečt da striktno voda stoji na 90 stopinj. Dočim temperaturo olja pa realno prikazuje.
Meni do 90 lepo stopinjo po stopinjo izpiše. Nad to nič več. No ne vem pa če bi res čez 110 stopinj šel, če bi potem začel kazat 110 in več.A nima vw od 70 - 110 temperature vode nastavljeno da kaze 90. Ali je od 80 do 100 hmm. Ze pozabil.
ko je avto ugasnjen vejretno kaze, ne vem like 25 stopinjMogoče nisi razumel kaj sem napisal - zakaj bi gledal nekaj kar se v 15.000 km še ni premaknilo v nobeno smer.

Novi avti po mestu laufajo na 115⁰ vode zaradi ekologije. Od ene 80 do 120 verjetno cagar (kjer je) kaze kao 90. Olje je pa sploh druga stvar...in pri 130⁰ olja se avto ne pregreva.... Temp. olja je vazna samo pri športakih, pa še tam pri tjunanih....pri vseh ostalih te bolyqurac
Ne če je pred tem naredil 500 km po 40+°ko je avto ugasnjen vejretno kaze, ne vem like 25 stopinj![]()
kako čudno...![]()
![]()
Vsak tretji ga ni uporabil niti enkrat
Proizvajalci v armaturne plošče vgrajujejo vse več zaslonov, toda raziskava J.D. Power kaže, da nad tistim pred sovoznikom kupci niso posebej navdušeni.www.avtomanija.com