Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.467
3.234
113
Dejansko vse kar rabis je, da aplikacije ki jih že imaš na telefonu lahko zaženeš na displayu v avtu, ostalo so res robni primeru pri uporabi
To pravite zelenci - samo za to si se registriral?

Meni na kraj pameti ne pride, da bi telefon kaj več kot za telefoniranje povezoval z avtom in verjemi, da nas je večina takih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.680
5.278
113
Ideja, kako podražit izdelek zaradi funkcionalnosti za katero pred X leti sploh nismo vedeli, da bi jo rabili.
V avtomobilski industriji se to dogaja cel čas. Ampak postopoma pa se nam zdi fino, če avto kolikor toliko uspešno prepoznava znake, zna na nekaterih cestah voziti po sredini pasu in še kaj.
Včasih je treba malo prisile politike, da to sprejmemo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.639
10.299
113
Seveda, na cestah z visokimi hitrostmi in morda tudi pri nižjih hitrostih v tihem okolju.
Pojdi v center Ljubljane in potem poslušaj. Ko se jaz vozim z EVjem v takih situacijah konkretno pazim, da mi kdo pred avto ne skoči. Se mi je to že zgodilo. Sedaj z novejšimi EVji z zvokom je bolje. Čeprav sploh kakšni Zoeji mi gredo konkretno na živce.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

jezek

Guru
24. jul 2008
4.066
1.734
113
A ravno v centru sem vsak dan. In skoraj vsak bencinec s semaforja spelje tišje kot vecina elektricarjev. Motor se pac slisi. Kot inverterski pralni stroj prve generacije. Ali pa je to TČ, v glavnem neko nadlezno jamranje

• Všeč mi je
Reactions: Robert in jendomen

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.021
4.583
113
Generator zvoka je to, motor in inverter se res skoraj ne sliši.
Moja Cupra nekaj jamra, tak da še mačka ******.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.008
1.081
113
A ravno v centru sem vsak dan. In skoraj vsak bencinec s semaforja spelje tišje kot vecina elektricarjev. Motor se pac slisi. Kot inverterski pralni stroj prve generacije. Ali pa je to TČ, v glavnem neko nadlezno jamranje

Ej mozak, ti stromarja se vidu nisu, negoli slisal. Razumem to bolestno nasprotovanje ampak s takimi ven prhajat je pa blago receno idiotsko. Se malo pa bo 2 let stara premija aus deutschland najtisja stvar na cestah. Kolk moras bit glup, resno? Pa se nazaj drzim ampak ko take kretenijade beres si tezko tiho.

• Všeč mi je
Reactions: sad in 9999

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.432
6.663
113
Ej mozak, ti stromarja se vidu nisu, negoli slisal. Razumem to bolestno nasprotovanje ampak s takimi ven prhajat je pa blago receno idiotsko. Se malo pa bo 2 let stara premija aus deutschland najtisja stvar na cestah. Kolk moras bit glup, resno? Pa se nazaj drzim ampak ko take kretenijade beres si tezko tiho.
Sprijazni se, ježek ima prav. Če je kdo izpadel glup, sigurno ni on.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.008
1.081
113
Kaj ima prav? Edini k neke cudne EV-je najde. Elektro motor se dere pr speljevanju etc... kasno bluzenje je to? Naj posname to dretje, da slismo. Ne recem Zoe, tud men gre ze na jetra, izkljucno zarad nagravznega namensko generiranega zvoka. Da se pa vsak EV tako dere, ICE-ji pa tisji? Kaj cvakate pobje? Jst bi tud.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.432
6.663
113
Kaki zvoki... brnenje, cviljenje, zvoki iz starwarsa... you name it. In zdijo se nadležni, ker pač tega še nismo navajeni. Na drugi strani so mali turbomlinčki zelo tihi. In to je to kar ima prav.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.432
6.663
113
Da ai slučajno več Porsche, Bugatti, Ferrari, Mclaren več nebo drznil narediti kakega malo boljšega avta. Saj sami si kopljemo jamo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.639
10.299
113
Kaki zvoki... brnenje, cviljenje, zvoki iz starwarsa... you name it. In zdijo se nadležni, ker pač tega še nismo navajeni. Na drugi strani so mali turbomlinčki zelo tihi. In to je to kar ima prav.
Preden se osmešiš do konca, si najprej temeljito preberi, kaj je jezek napisal:

Napisal je, da se elektro motor sliši, ne pa, da mu gredo na živce umetni zvoki EVjev. In jaz ne vem, kje on živi, ampak pri nomalnem speljevanju z mesta, jaz še nisem slišal električnega motorja v središču mesta. Morda ima pa nadnaravni sluh.
In ja, mu dam prav, da velikokrat tudi novejših ICEjev ne slišiš, to se pa strinjam. Ker ostali zvoki preglasijo to. In tudi res je, da se nekateri EVji res nadležno umetno derejo, kar sem tudi že napisal. Recimo meni gre Zoe konkretno na k.... Ampak elektro motorja pa še nisem slišal.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji