Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.552
1.190
113
Kdo pametuje tele tumasto? Poglej sliko 1, poglej to razpredelnico in seštej 1+1. Prvošolski stuff, ampak še to je očitno prezahtevno za tebe.
Še tisti najbolj zagriženi so spregledali laži, da veter vseeno ni "brezplačen". Zahteva namreč, kdo bi si mislil...masivne investicije, ker propelerji ne rastejo sami iz zemlje. In ta denar pride potem nazaj z dragim štromom za porabnike.

In brez subvencij jih noben ne postavi. Zadnji nemški razpis za offshore turbine, tokrat brez subvencij, je pritegnil točno 0 investitorjev.

"The failure of the last auction suggests that developers in the offshore wind sector are hesitant to engage in more risky projects that do not receive subsidies, "

Res ne rabiš bit glavni nebrušeni diamant, samo malo moraš pogledati novice izven svojega balona in doživiš razsvetljenje

Ja ja, seveda. Ze 2 let te berem oz. tvoje doomsday scenarije pa jih kurba kr ni. Iz riti vleces kup linkov oz. po potrebi, da si potrdis kaksen "videc" si. EV vmes pa samo pridobiva in pridobiva - kot je plan. Pocas te bojo skuhal k zabo. Mark my word :)

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.551
2.451
113
Ma to ti je namesto fitnesa.

Malo drv pa prodaš, da stroške pokriješ.

Jaz sem dal za moderni kamin 1500€, pa je zadosti. Odvisno kje živiš. Tam kjer je mraz so pa poceni bajte, ni problem za m2 kurilnice.
Vsekakor pa ne priporočam tistim, ki jih čez teden nikoli ni doma. Meni se je lažje s tem igrati, ker delam od doma.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Hanzi

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.386
879
113
tam ko se terc po tori rola
Kje je ta konkurenčna prednost lastnega gozda, napram TČ ?
Moderna kotlovnica na drva rabi ogromno prostora, stane pa precej več kot TČ.

Plus to da vsa potrebna mašinerija za učinkovito pripravo drv stane malo premoženje.
A rečeva še kakšno o času?
Mišljeno je, če že imaš na drva, menda ne boš šel TČ.. Ker vse zadeve za pripravo drv imaš, pa doma si.... O času...? Kot že omenjeno... rekreacija, fitnes.. ;)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.311
8.371
113
pri taščici
Ja itak nič ni problem. Kaka nukico najbolje kar dve... A nukice so kake gobe, ki zastonj zrasejo v gozdu ob toplem vremenu, ali čemu takošno lahkotno otepanje z jeziki?
Novo nukico (in vse ostale proizvodne vire, TES6 recimol ) bi morala financirati cena proizvedene elektrike ne pa "30" letni krediti.
Al samo jaz narobe razmisljam in so banke res nek karitas ki ne vejo kam z miljardami.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.311
8.371
113
pri taščici
Se glede priprave drv ozirima cene drv.
Saj drva niso samo bukova polena dolzine 33cm zlozena na box paleti s ceno 120€/m3.
Kdor nima lastnega gozda si lahko pomaga tudi s kaksnimi paletami in podobnim lesnim odpadom. Podjetja placujejo odcoz palet na deponijo. Sem preprican da ti jih za ugodno ceno na dvorisce dostavijo cel kamion.
Rabiš nek enostaven cirkularcek da jih razzagas ali elektricno motorko za 100€ in je to od orodja.
Dokler ne najdemo poceni vira zimske proizvodnje elektrike bo ogrevanje na TC ne ravno najcenejse.
Ze res da kotlovnica na drva stane toliko kot TC, in da zasede bistveno vec prostora, ampak... Danasnje hise prakticno ne potrebujejo vec 30kw peci in 2m3 zalogonika.
Lahko bi se greli s stedilnikom in nekim kombiniranim 500l bojlerjem/zalogovnikom.
Je pa res da rabis se 10m2 prostora na prostem da imas nekje drva zlozena pod streho preko zime.
Ampak, ce imamo 50m2 parcele za zivo mejo lahko, imejmo se 10m2 za kup drv. Ali pa zivo mejo nadomestimo s kupom drv.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

sad

Guru
24. avg 2007
22.914
11.744
113
Se glede priprave drv ozirima cene drv.
Saj drva niso samo bukova polena dolzine 33cm zlozena na box paleti s ceno 120€/m3.
Kdor nima lastnega gozda si lahko pomaga tudi s kaksnimi paletami in podobnim lesnim odpadom. Podjetja placujejo odcoz palet na deponijo. Sem preprican da ti jih za ugodno ceno na dvorisce dostavijo cel kamion.
Rabiš nek enostaven cirkularcek da jih razzagas ali elektricno motorko za 100€ in je to od orodja.
Dokler ne najdemo poceni vira zimske proizvodnje elektrike bo ogrevanje na TC ne ravno najcenejse.
Ze res da kotlovnica na drva stane toliko kot TC, in da zasede bistveno vec prostora, ampak... Danasnje hise prakticno ne potrebujejo vec 30kw peci in 2m3 zalogonika.
Lahko bi se greli s stedilnikom in nekim kombiniranim 500l bojlerjem/zalogovnikom.
Je pa res da rabis se 10m2 prostora na prostem da imas nekje drva zlozena pod streho preko zime.
Ampak, ce imamo 50m2 parcele za zivo mejo lahko, imejmo se 10m2 za kup drv. Ali pa zivo mejo nadomestimo s kupom drv.
To veš, da so drva po novem neekološka?
Kak te bo darjan na čistem zraku kadil, če ga boš z dimom zastrupljal.

tony

Guru
23. jul 2007
10.795
1.806
113
Povzročanje teh je - prepovedano.

Kurjenje v gašperčku zato, ker se nekomu to zdi kul pa še ni - ker ste preveč glasni in politično vplivni, da bi se nehalo z vašo svinjarijo iz raufnka ubijati sosede in vas same (ker svinjski zunanji zrak itak sčasoma pride tudi v notranjost hiše, kjer ga sami podihate).

Nato se pa nekega dne, namesto, da bi šli uživat penzijo, znajdete v parku pred Onkološkim, kjer vsi kadijo ko obsedeni. Pojma ne boste imeli kako to, da ste se znašli tam...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.141
5.215
113

Kurjenje v gašperčku zato, ker se nekomu to zdi kul pa še ni - ker ste preveč glasni in politično vplivni, da bi se nehalo z vašo svinjarijo iz raufnka ubijati sosede in vas same (ker svinjski zunanji zrak itak sčasoma pride tudi v notranjost hiše, kjer ga sami podihate).

Nato se pa nekega dne, namesto, da bi šli uživat penzijo, znajdete v parku pred Onkološkim, kjer vsi kadijo ko obsedeni. Pojma ne boste imeli kako to, da ste se znašli tam...
Firefix KaminfilterKat schwarz Kaminfilter zum Nachrüsten kaufen | Globus Baumarkt https://share.google/xEoZFzQnujtt1rm8u

Samo to uvesti

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Feniks in tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.795
1.806
113

Tistemu z rdečim: jamBranje vam ne bo nič pomagalo.

Ko boste streseni v žaro zaradi lastne nevednosti in brezbrižnosti bo že malo pozno.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Najbolji in Feniks

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.866
7.979
113

Pa se od relativno suhih bukovih drv, res toliko ljudi znajde na onkologiji? Razumem da kurjenje plastike, stiroporja, tudi recimo iglavcev, ki imajo ogromno smole, to je res kritično. Ampak, rečma, da se kurijo bukova drva. So toliko nevarna?

• Všeč mi je
Reactions: delavec44