Naj se zlažem al ni potrebe

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Včeraj zvečer sem ruknil v nek betonski jašek, ki je gledal iz zemlje na parkirnem prostoru.
Torej naj se zlažem, da mi je nekdo na parkirnem prostoru ruknil al naj po resnici povem, da sem jst.
Imam kasko + parkirišče

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Če nočeš plačevati odbitne franšize(izgubiš tudi bonus na kasko) potem se zlaži.
Potem je pa tu še mnenje cenilca, če oceni, da ni bil parking, je najbolje, da greš "na svoje" popravljat, bo najceneje.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Kaj bi naredil GG?

aha, torej ostane problem samo še v cenilcu.
Torej morem se spomnit neko zgodbo samo sem skeptičen, ker ne znam lagat.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Žal se v večini primerov takoj opazi ali je bil na delu drug avto ali ograja, jašek itd.

Najmanj te stane da greš prijavt da te je en butnil pa se nardiš neumnega, če te bodo pač j. ti preostane da sam plačaš oz gre iz splošnega kaska..

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
pojdi na odpad in vzami z enga starega avta odbijač pa mal podrsaj, da bo barva ostala gor....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja pa pazi, ko bojo forenziki prisli avto pogledat
tongue-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Postavi se v vlogo cenilca iz z ''njegovimi očmi'' poglej svoj odbijač... bi ti verjel, da je poškodba nastala zaradi drugega vozila...? Oster beton pusti čisto drugačne sledi kot lepo obdelana plastika ali pleh...
Seveda pa še vseeno obstaja možnost, da ti ga je nekdo butnil, ko je na parkirišču obračas avto s prikolico, na kateri so bili naloženi betonski robniki, nekaj pa jih je kot kaže gledalo še čez rob... stranic seveda ni bilo, itd...
Zaključek: kasko bo...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Včeraj zvečer sem ruknil v nek betonski jašek, ki je gledal iz zemlje na parkirnem prostoru.
Torej naj se zlažem, da mi je nekdo na parkirnem prostoru ruknil al naj po resnici povem, da sem jst.
Imam kasko + parkirišče

Če imaš slabo vest mi daj 50€ in bom jaz šel cenit škodo
evil.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Kolega na parkingu namesto da bi uveljavil kasko parking in bi imel problem rešen v par dnevih je klical policijo, ta je izsledila kršitelja preko kamere, potem še urejanje stvari preko njegove zavarovalnice in čakanje, tako da se je vse skupaj zavleklo na več kot mesec, pa to je najbrž še hitro. Očitno se ne splača bit pošten, ker na koncu tebe tepe po glavi.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ja samo na koncu po moje tisti 5% ni vedno vsega živciranja in klicarjenja na policijo ter zavarovalnice. Živcirati bi se moral tisti, ki je kriv za nesrečo ne pa tisti, ki je imel slučajno tisti dan tam avto parkiran.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Po pravilih itak moraš klicati policijo za škod na parkirišču. Čudno, da se noben ni spomnil, da bi popravljal vozilo iz svojega kaska, ko pa se najde povzročitelj, pa bo zavarovalnica sama poskrbela za regresni zahtevek zoper povzročitelja. Ko povzročitelj pobegne itak gre za izgubo zavarovalnih pravic in bo škodo moral povzročitelj na koncu poravnati iz svojega žepa.