Nadzorna kamera

serviser!

Fizikalc
21. jun 2021
288
45
28
No, pa je tudi pri meni prvič postala nedosegljiva iz aplikacije. Ampak samo, če je temperatura nizka, pod 2C. Ko se temperatura dvigne, se spet javi iz sleep mode. Ne glede na temperaturo se pa javi s push notification, če zazna gibanje.

Pa ni mi dalo miru in sem jo odprl. Notri je čip Air780E, ki pa ne podpira LTE band 20 (pri nas zelo razširjen), ampak samo FDD:B1/B3/B5/B8 - moja je potem tako povezana na B3-1800Mhz

Meni sploh ne dela. Tako da sem obupal z njo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.001
3.652
113
Izbiraj med proizvajalci na posnetku. Primarno pa med Reolink in Tapo, ki ga zadnje čase precej hvalijo. Ring-a se izogibaj, ker so se premaknili na naročniški model.

Sam imam vse od Reolinka. Zaenkrat nimam pripomb, vse dela po pričakovanju.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.487
844
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Jaz imam Reolink Argus Eco in me moti zakasnitev. Včasih začne snemat prepozno, ko je dogodek že mimo, npr. če gre oseba mimo jo vidim samo delček sekunde ali pa sploh ne. Ne dogaja vedno vendar pa kar pogosto. Občutljivost sezzorja ne more bit problem, ker sem testiral različne vrednosti, tudi max občutljivost.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.001
3.652
113
Jaz imam Reolink Argus Eco in me moti zakasnitev. Včasih začne snemat prepozno, ko je dogodek že mimo, npr. če gre oseba mimo jo vidim samo delček sekunde ali pa sploh ne. Ne dogaja vedno vendar pa kar pogosto. Občutljivost sezzorja ne more bit problem, ker sem testiral različne vrednosti, tudi max občutljivost.
Problem je zakasnitev PIR senzorja. Boš moral gledati Altas serijo, če želiš kaj boljšega. Tam mislim, da se hvalijo z dosti manjšo zakasnitvijo. Najboljša opcija pa je kabel in navadna kamera, ki prepoznava gibanje iz slike in ne PIR senzorjev.

• Všeč mi je
Reactions: Janch

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
  • Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.453
9.744
113
EU
Poglej v nastavitvah "Record delay".
Kamera ima (moja) možnost spreminjanja časa zakasnitve snemanja.
V navodilu razlagajo, da kamera stalno snema v RAM memorije do sprožitve senzorja.
Ko se senzor gibanja sproži, kamera pobere predhodni desetsekundni posnetek, ki ga je še posnela pred dogodkom, in ga "" prilepi" glavnem posnetku. Ta čas je nastavljiv.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.001
3.652
113
Poglej v nastavitvah "Record delay".
Kamera ima (moja) možnost spreminjanja časa zakasnitve snemanja.
V navodilu razlagajo, da kamera stalno snema v RAM memorije do sprožitve senzorja.
Ko se senzor gibanja sproži, kamera pobere predhodni desetsekundni posnetek, ki ga je še posnela pred dogodkom, in ga "" prilepi" glavnem posnetku. Ta čas je nastavljiv.
Reolinkove ne snemajo konstantno, ker to porablja energijo. Čakajo na PIR senzor in se takrat zbudijo. Nekatere novejše imajo deklarirano 0,2 sekunde, bi pa moral to preveriti še v praksi.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.001
3.652
113
Samo verjetno te Tapotove niso "Battery/Solar powered"? Ker pri teh je ponavadi problem zakasnitev... Edino kot ze omenjeno je Reolink Altas serija taksna, da omogoča stalno snemanje
Za Altas pravijo, da ima stalno snemanje zgolj v kombinaciji z 12W solarnim panelom, ki mislim, da sploh še ni v prodaji. Sicer pa mogoče do 10 ur na dan, ostalo pa verjetno na senzor. Nimam podatka ali je zmožna prepoznave tudi iz slike ali samo preko PIR.