Nadzor interneta

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik 3746 pravi:
Zanimiva tema . Registriral sem se ker imam nekaj vprašanj .Prosim če mi lahko gdo odgovori.
Sumim da me v službi nadzirajo. Uporabljam portable brskalnike in OperaTor portable.
Ali lahko vseno vidijo kaj sem delal na računalniku.
Ali lahko na serverju vidijo kje sem bil z OperaTor.
Vnaprej hvala za morebiten odgovor.
Lp

Če imate v firmi bolj napreden IT, lahko nadzorujejo ves promet preko interneta, ne glede na to kateri browser uporabljat, ker ponavadi administrativci glih ne hodjo gledat zgodovine v browser ampak imajo bolj napredne rešitve
wink-1.gif

Zakaj misliš da te nadzorujejo? Če ne delaš pizdarij se itak nimaš kaj bat
evil.gif

Jst bi vsakemu novemu zaposlenemu pokazal kako lepo določena orodja izpišejo njegovo početje, pa sem zihr, da jih 99% tud pomislil neb, da bi kej zabušaval
grin1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Jaz mam nameščen Homeguard activity monitor. Odlična zadeva. Lahko naštimaš, da ti samo nadzoruje in beleži kaj se dogaja, ali pa blokiraš spletne strani, celoten internetni promet, določene programe, kar ti srce poželi

Jaz mam recimo, da se lahko odpre samo ena spletna stran, vse ostalo blokirano.

3746

Zelenc'
5. apr 2011
2
0
1
Uporabljam tudi mojopac vendar večkrat zataji . Prayaya dela odlično vendar samo en mesec.
Lahko vidijo kaj delam ne smejo mi dokazat .
Obema hvala za odgovor.
Lp

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
btw, wacko ... koliko otrok pa maš?

Nimam otrok, si pa predstavljam kako bi se počutil, če bi meni starši pred 10 leti izvajali tako hardcore verzijo špijuniranja in brali moje pogovore. Računalnik je bil v dnevni sobi, videli so kaj približno delam, niso pa videli mojih pogovorov. Ko sem bil kdaj sam, sem pa celo umazane strani z nagimi babami pogledal, pa sem vseeno preživel
smirk-1.gif

Danes sicer imam zaradi administrativnih razlogov gesla od vseh članov familje za vse (nekje tudi za spletno bančništvo), pa mi tud na misel ne pride, da bi šel komurkoli, kadarkoli prebirat osebne stvari, ker to je bolno. Pika. Pejt še tipu od hčerke kondom gor nataknt, Mejduš
stupid-1.gif

over & out

Zelo na nivoju odgovor. A si lahko drugačnega mnenja tudi na nivoju?
Kot sem že napisala, ne mislim razlagat na dolgo pa široko zakaj počnem kar počnem in za svoje dejanja se ne bom opravičevala ne tebi wacko, ne gospodu iMM, ne nikomur.

over&out.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.122
-8.788
113
Pač nimaš vsega čistega v glavi. Jebat ga.
A na zmenke boš za otroci tudi pošiljala privat detektive? Ali se boš kar sama skrivala v grmovju?

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Pač nimaš vsega čistega v glavi. Jebat ga.
A na zmenke boš za otroci tudi pošiljala privat detektive? Ali se boš kar sama skrivala v grmovju?

Bogi bogi.
Previdnost != patetičnost.
Z mojo glavo pa se nikar ne obremenjuj, ti bo varovalke še ki skurilo
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Zelo na nivoju odgovor. A si lahko drugačnega mnenja tudi na nivoju?
Kot sem že napisala, ne mislim razlagat na dolgo pa široko zakaj počnem kar počnem in za svoje dejanja se ne bom opravičevala ne tebi wacko, ne gospodu iMM, ne nikomur.

over&out.

(cant help myself....)

Lahko sem drugačnega mnenja na nivoju, če ni tema ravno o pretiranem poseganju v otrokovo zasebnost. To je neke vrste psihično nasilje nad otrokom in tukaj se za moje pojme ustavi vsa toleranca do novodobnih staršev, ki paranoično ščitijo otroke pred realnim svetom in na koncu sproducirajo kriple, ki se vsi sterilni pri 14 še vedno pogovarjajo o čebelicah.
smirk-1.gif

Drugače se pa zavedam, da moje pizdenje po forumu ne bo nič pomagalo - to bi moral rešit kakšen psihiater.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
jaz mam eno varianto keyloggerja inštalirano na domačem PC, smo trije uporabniki gor. zapiše se ti vsaka pritisnjena tipka na tipkovnici, zabeleži se torej vse tudi, kateri program je bil zagnan kje je bilo kaj napisano ipd. vsi podatki se ti shranijo v .txt datoteko. toplo priporočam. program pa sicer teče v ozadju.

Samo tole lahko rečem
bonk.gif

Poznam takega, teženje otroku nonstop, ko je šel v internat študirat se mu je pa utrgalo, ker je malo prepozno okusil svobodo in je ni znal sprejeti na pravi način.

LP

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Po moje ona nadzoruje, če se je njen tip oz. sin pohvalil na kakem fejsbuku da se je uscal stoje, ne pa sede na školjki, kot jim je zapovedala.
bonk.gif

ker kar se seksa tiče:ti sam süvli...
hysterical-1.gif

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
@ mojamura; Se strinjam
zmaga.gif

Tudi sam dostikrat pogledam kaj mulc počne, pa ni zlonamerno... imam pa srečo da se mulc zaveda da imam "solidno" znanje kar se tiče compa in mi kaj dosti ne upa mutit
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.171
4.148
113
V bistvu so taki starši zelo bogi, ker če je otrok kolikortoliko pameten ve kako obit zaščite oz. ve kako se mora obnašat v "varnem" območju. Nateguje pa starše po dolgem in širokem. Sicer je tako najbolje, ker starši mislijo da je vse OK, otrok pa ima svojo svobodo. Večina takih staršev (starih trenutno okoli 40 let) niti ne dojame da so otroci tehnološko 3x bolj pismeni in da jih kar se ITja tiče držijo v šahu!

To je še slabše kot so v mojih časih starši kolegu odklopili varovalko zvečer, da ni mogu nabijat igric (ker o računalnikih itak niso imeli pojma). Mulc je pa pač redundančno linijo potegnil čez podstrešje!
grims-1.gif

Recimo nasvet za mulce takih paranoični staršev; uporabiti eno live distribucijo OSja (npr. Ubuntu) pa nobene ne bo vedel kaj počneš. Samo CD daš v pogon in gremo dalje iskati "sex" v googla! Mati ne bo nič vedela, očetu se itak jebe, mulc bo pa srečen ...

In enako je tudi v službi, ITjevci naredijo kar morajo in se jim malo jebe za to kako jih potem zaposleni prenašajo naokoli. Recimo tipična stvar je blokada HTTP prometa glede na keyworde/blaclisto na routerju ... pozabijo pa recimo na kakšen SSH, ki je osnova za tuneliranje.

Aja kaj uporabljate vestni starši pa na mobitelih za nadzor?
grims-1.gif
(verjetno jih večinan iti ne ve da imajo sodobni smartphoneij ki jih kupijo razvajenim mulcem natanko "enak internet" ko je doma na PCju)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Povedali so ti kako je s tehnicnega vidika, hkrati so ti tudi pojasnili zakaj so taki ukrepi ponavadi nesmiselni (razen ce zelis omejevati tehnicno nepismene starse). Odlocas se vsekakor ti; tako ali tako so otroci tvoji in ce jim za*ebes zivljenje, bo to vas problem in ne nas, le za to poskrbi, da ko se bo tamalim enkrat strgalo in bodo zaceli mahat s kaksno sekiro ali streljat, bo letelo samo po tebi in ne se po kom drugem, ki ni nic kriv.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
ksz...

Shallow understanding from people of good will is more frustrating than absolute misunderstanding from people of ill will.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
prav zanimivo je, kako je ta narod "računalniško" pismen. pa mularija obvlada vse 3 x bolje. pa ubuntu ja , pa surfanje z gsm-jem itd pa zlato pero nekam
zato pa smo tam ko smo. ker je naš folk über pameten. ker vsi obvladajo vse v nulo.
me zanima če je že kdo slišal za razne pedofile in podoben gnoj, ki išče froce po različnih portalih, govorilnicah itd ?
no zunaj, ko so malo bolj zarukani od nas, ko niso tako pametni, so s pomočjo nadzora računalnika oz mladoletnega uporabnika preprečili peezdarije ali pa ulovili degenerirance

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
prav zanimivo je, kako je ta narod "računalniško" pismen. pa mularija obvlada vse 3 x bolje. pa ubuntu ja , pa surfanje z gsm-jem itd pa zlato pero nekam
zato pa smo tam ko smo. ker je naš folk über pameten. ker vsi obvladajo vse v nulo.
me zanima če je že kdo slišal za razne pedofile in podoben gnoj, ki išče froce po različnih portalih, govorilnicah itd ?
no zunaj, ko so malo bolj zarukani od nas, ko niso tako pametni, so s pomočjo nadzora računalnika oz mladoletnega uporabnika preprečili peezdarije ali pa ulovili degenerirance
467716-post_slo.gif

podpis, če smem

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Zdaj pa tole napiši z rdečo šminko na ogledalo, da boš prebrala vsako jutro, ko vstaneš.
smirk-1.gif

Se opravičujem za grob ton, ampak takšne reči me pa res pogrejejo.

Aja, ker so ti očitno všeč angleški "pregovori", še eden: There are no technical solutions to solve social problems.