Nadomestilo avto. baterije

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Torej, da ne bi vezal led diod na 12v avtomobilski akumulator me zanima kakšen drugi vir napajanja. Kaj naj kupim, čimmanjše in čimcenejše.

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Pa če je poanta v majhnosti porabe (LED), potem naj bo kvaliteten switcher napajalnik/usmernik. Kaka poceni kitajska roba zna 10W kurit, samo da je vštekan v štrom.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz sem mislil kako malo baterijo oz. karkoli, ker ne bi rad žici vezal na akumulator pod haubo, prvič ker po zakonu se ne sme nič vezat na akumulator v avtu, kot drugo pa zaradi same varnosti, da se mi kak kabel ne vžge. Recimo da bi bil ta vir energije v kabini zraven stikala. Kolikor vem morajo te led diode bit priklopljene na 12V.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
LED dioda sveti že pri nekaj V. Ponavadi začne pri 1-3V. Pomoje bi blo še najlažje, če bi naredil zadevo tako, da bi jo vtaknil v vžigalnik, od tam pa nekako speljal kable do havbe. Pa za vsak slučaj že imaš varovano, ker ima tudi vžigalnik svojo varovalko. Lahko pa še vedno dodaš svojo.
Samo upam da ne namedavaš dat v luči tistih oh in sploh super duper frajerskih modrih ledic
bonk.gif
)

Lp

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ne, ledice bi osvetljevale prtljažnik, ki zdaj nima nobene razsvetljave..
Glede V, sem proval priklopit na dve bateriji in sveti samo en del diod, drugi ki je ločen (na svoji plastiki) pa ne sveti, niti ne utripne...

Če bi se dalo priklpit na vžigalnik bi bilo super, le ne vem kako...

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
slikat se mi glih ne da...stvar je narejena ročno, jaz imam dva kabla, + in - in to bi moral vezat na akumulator vendar bi raje videl da ima svoje napajanje. Na akumulatorju dela v redu, ko priklopim na baterije pa dela le ena stran.

Ker luči tudi utripajo je seveda vmes neke rele oz. nek čip, kjer so tile utrip zapisani.