Načrtovanje družinskih his

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.090
117
63
Ali lahko priporočate kako strokovno knjigo o nacrtovanju družinske hiše. Kaj vpliva na tlorise, kaj so realne potrebe, kaj so trendi...

Rad bi se sam nacital in spoznal potrebe in imel občutek, kaj je mogoče; preden se začnem pogovarjati z arhitekti

sousis

Guru
16. nov 2019
1.819
1.221
113
Podpiram idejo, čeprav nimam konkretnega odgovora. Moj nasvet je, da se namesto z ali zraven arhitektov pogovarjaš še z inženirji gradbeništva. Po možnosti takšnimi, ki so vodili že kakšen projekt ali dva ali sto gradnje družinske hiše in so v živo videli vse zaje*e. Arhitekti imajo super ideje, ampak zelo pogosto v praksi te ideje ne delujejo. (Npr. znanci imajo hišo, ki je pobrala ne vem koliko arhitekturnih nagrad, pa jaz ne bi tam noter živela, če bi mi plačali milijone, čisto neživljenjsko je zastavljena. Drugim znancem je vodja gradbišča sproti popravljal napake arhitekta. Tretji znanci se trenutno tožarijo z arhitektko zaradi konkretnih napak. Itd itd...)

• Všeč mi je
Reactions: corsol

corsol

Guru
11. mar 2010
3.861
1.426
113
npr danes vse al pa večina modernih bajt brez napušča neglede kje so postavljene .....super fino za SLO, kjer ni nič dežja,...čez pa let pa svinjska fasada.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.321
8.599
113
Kar ni res... Vecina his, ki jih individualno zrise en arhitekt, ki dejansko kaj riše, ima pri nas napusce. Na južni strani konkretne. Hise iz katalogov za stempelj pa resda lahko imajo male napušče, ampak tudi to je trend 10 let nazaj, ki ga pri življenju ohranjajo tisti, ki so res par let za leseno zlico, kar se trendov tice. Brez napuscev in bela fasada s sivim coklom ali kakih drugim detajlom...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.862
3.730
113
Lublana
www.facebook.com
Saj nima veze kdaj je bil nek trend. Pravim na splošno, da naj se trendov izogiba. Hiše brez napušča so zgolj dober primer trenda, ki je slab.
Ali pa PVC okna, pa laminat....

Kaj pa je danes ta trenutek trend, jaz ne vem, ker me trendi ne zanimajo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.861
1.426
113
Kar ni res... Vecina his, ki jih individualno zrise en arhitekt, ki dejansko kaj riše, ima pri nas napusce. Na južni strani konkretne. Hise iz katalogov za stempelj pa resda lahko imajo male napušče, ampak tudi to je trend 10 let nazaj, ki ga pri življenju ohranjajo tisti, ki so res par let za leseno zlico, kar se trendov tice. Brez napuscev in bela fasada s sivim coklom ali kakih drugim detajlom...
očitno se po različnih krajih voziva....tudi če pogledeaš nepreičnine.net, (samo novogradnje)jih je polno(večina) brez ali minimalnim.
Se pa najdejo tudi z normalnimi....tako da....res ne drži da so VSE(kot sem prej napisal) .