Načrt treningov - fitness

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
...js sm si omislil da bi se čez zimo mal rekreiral v fitnesu...
...pred mnogimi leti ti je dal tip u fitnesu nek A4 list - načrt za tvoje treninge, glede na to, katere skupine mišic si rekel da so tvoj cilj...
...danes isti tip za to hoče 20€. Glede na to, da danes imamo internet, pa da tiste vaje z navedenimi priporočenimi serijami in ponovitvami pa tudi niso neka vojna skrivnost, bi prosil, če mi kdo pripopa kaj takega uporabnega, pa da je že A4 printable...
Sem že mal posrfal pa nisem nič uporabnega našel, al je preveč obsežno al je tekst, ali pa brezveze...
Najbolj bi pa rad okrepil kolena, trebušne, roke, prsi, rame, vrat, hrbet....
...pa ne me zdej skregat, ker itak priznam da o fitnessu nimam pojma...
grims-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Predlagam, da za začetek (mesec ali dva) testiraš vse naprave v fitnesu, tako da malo začutiš svoje telo. V dveh mesecih boš našparal 20€
smile-1.gif
Prej programa ne boš rabil kaj dosti...Sicer pa lahko povem, da google tudi nekaj ve o vadbi.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Za neko osnovno je tudi trening po "matriki" dober. Če ne drugega je vsaj boljši kot pa nekaj na pamet.

Tisti, ki bo želel biti močnejši,boljši,hitrejši... bo že investiral 500€+ mesečno za dodatke k prehrani in dobrega osebnega trenerja ...

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
škrtica

upam da tudi ti novic ne bereš z neta, ampak kupiš papirnat časopis, pa da za vsak film kupiš original DVD, pa za vsak komad original CD, ipd...
evil.gif

- če pride ven fajn avto se mi ne zdi škoda dat ne vem 100K€ če jih že maš,
- 20€ za en slabo fotokopiran list A4 mi je pa preveč potratno, še posebej ker mi ga lahko kdo đabe gor prpopa
- če se pa komu zdi 20€ malo za jih pognat, lahko pripišem moj TRR pa si ga nardiš na trajnik, no problem

še vedno čakam če bo kdo pripopal kaj uporabnega, ker ne bom zdej 3 ure sedel pred googlom, če obstaja to že pripravljeno, saj zato pa so forumi!? Al so samo za pljuvat Pahorja k je kriv za poplave pa krizo?
cheer.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Se opravičujem, ker sem bil preveč grob ampak govorim iz lastnih izkušenj.
Dvomim da boš dobil le list papirja, sicer je 20€ res malo. Če gre res za slabo skopiran list papirja ga lahko z mobilcem od nekoga prefotkaš in doma sprintaš
17758-icon_confused.gif

Sam sem dal za 3 mesečni karton 90€, s tem da te trener najprej oceni, potem ti pripravi program, prikaže pravilen potek vaje, kakor tudi vrže večkrat oči nate in preverja če delaš prav. Ter spremlja napredek. Po nekem obdobju ti pripravi zopet nove vaje.

Jaz sem s tem pristopom zelo zadovoljen.

Do sedaj sem v fitnes zahajal na vsaki dve leti, kupil polletno karto, potem pa po enem mesecu nehal.
Letos pomladi, sem se pa odločil, da si dam izdelat karton.
Z uporabo kartona spremljaš stalni napredek, ki je kar precejšna stimulacija. Poleg tega te še trener spodbuja.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Sam sem kondicijski trener in ti povem, da tale list ni vreden 20 centov, ne da bi bil 20€.

Najbolje, da se včlaniš v nek fitnes, kjer ti ponavadi itak pripada ena ura z osebnim trenerjem, da ti pokaže kako se pravilno izvaja določena vaja.

Če nimaš denarja se malo prej doma pripravi, da veš kaj bi rad in probaj iz te ure z osebnim trenerjem čimveč potegnit. Čimveč ga vprašaj, sej verjetno ti bo povedal. Če pa imaš možnost pa le plačaj kak mesec z osebnim trenerjem, ker se splača. Sam moraš iz tega druženja čimveč potegnit, ne da se meniš z njim o dnevni politiki.
wink-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Alter as usual, sami pametnjakoviči, jebači, bilderji, šminkerji, avtomobilisti ipd, ko pa rabiš konkreten uporaben nasvet pa tema. Sami šalabajzerji
rolleyes-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Brez zamere če si pa toliko len da se ti ne da sam poiskati potem ne vem kako boš fitnes obiskoval..Sam pišeš da je informacij ogromno na internetu ampak poiskati se ti pa ne da???

Maxium, mojtrener..itd...informacij za celo leto prebirati, ampak ne ti bi raje da se ti napiše..

Da te pa malo na realna tla postavim, ni junaka kateri ti napiše preko spleta nek trening itd..ker te prvič ni niti videl, ne pozna tvojih navad, v kakšni formi si kako se prehrenjuješ itd...tako da kdor koli napiše kar koli, si lahko z tem obrišeš edino ...

Vpiši se v fitnes, reči da si nov in načeloma ti mora pripadati ena ura za demonstracijo naprav, vaj itd. Če boš hotel pa kakšno stopnico višje bo pa pač potrebno plačati, žal nekdo je moral tudi do določenih informacij ter znanj priti, ne vem zakaj pričakuješ da ti bo pa nekdo zastonj na pladnu prinesel.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
..no pa je padlo nekaj uporabnega, tale maximum...tisti drug nisem mogel brati prispevkov če se prej ne prijavim, tko da tnx.
cool-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Jaz ti dam zastonj nasvet.
smile-1.gif

Ne prebiraj preveč vneto teh forumov, ker večinoma nabijajo z nekimi forami in se grejo preveč ekstremno varijanto. Še posebej če si začetnik in nimaš pojma pojdi do prvega boljšega fitnesa in delaj vsaj tri mesece program, ki ti ga bo inštruktor napisal. Potem pa začni zadevo nadgrajevat.

Največja napaka je, ko začne nekdo s fitnesom in takoj začne s programom za izkušene in pa ko začne debatirat z "bilderji" v fitnesu, ki mu svetujejo neke "boljše" vaje.

Pa še enkrat, ne obstaja univerzalni program za vse in vsakogar.

Uspešno vadbo želim!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Torej jaz imam poln qrac fitnesa in tistih izolacijskih vaj, zato sem si izdelal svoj program HIT treninga z lahkimi utežmi po tabata protokolu.

Najprej ogrevanje - tek.

Nato:
1. kolebnica
2. počep + military press z utežmi (dvig na glavo)
3. sklece na bučkah
4. boks z bučkami (direkt, uppercut in direkt nad glavo)
5. tek sklece položaju
6. sklece + motorka
7. kettlebell poteg nad glavo

Interval 20/10, 3-4x ponovitev. Kako se vam zdi? Tole vsak 2. dan. Bi bilo??

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne, ne bi bilo. 3-4x ni nič, vsaj nekje 6-8x, drugače mi je premalo ponovitev v teh 20 sec.