A si kdaj slišal za "efekt metulja"? No to lahko preneseš še na zgodovino.
Kaj pa če je ravno zaradi Hitlerja svet danes boljši, ker je spremenil tok dogodkov po svetu in so se stvari razvijale drugače kot bi se sicer. Kaj pa če bi bilo danes veliko hujše stanje, če ne bi nacisti takrat delali sranje in se je preostanek sveta vzel skupaj in postavil stvari na svoje mesto?
Si kdaj slišal, da je katastrofa na eni strani dejansko priložnost za nekaj dobrega? Požar v gozdovih, ki naredi prostor za novo boljše rastje. Ali pa asteroid, ki je priletel na Zemljo in nam ljudem omogočil razvoj, ker je iztrebil 97% živalskih vrst, med njimi dinozavre. Nemčija je kot popolnoma porušena država po 2.svetovni vojni kljub katastrofalnim razmeram uspela v nekaj desetih letih narediti najbolj razvito državo, ki je v družbi top 5 najbolj razvitih držav - za razliko od Titove Jugoslavije, ki je bil pa en velik FAIL glede razvoja in to v istem obdobju kot Nemčija. Jugoslavija je bila en velik poraz, ravno toliko da ni bilo treba sekat s kamnito sekiro.
Ne glej na dogodke tako katastrofalno. Zame je 2.svetovna vojna nek oddaljen dogodek, ki je pustil velike posledice svetu, z njim nisem imel neposrednega stika, za razliko pa sem s komunistično Jugoslavijo imel. In me zato neki debilni plakati ne ganejo, pravzaprav mi dol visi zanje.