Nabiranje kostanja

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Kam se splača pogledat za kostanje (užitne, ne divje), če gledamo bolj osrednjo Slovenijo ali pa Gorenjsko, kje so kake dobre lokacije, gozdovi?

Pa da to ni ravno nek majhen kostanj.

Nazadnje urejeno:

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Hanzi pri nas nimamo zokijev in plačila parkirnih mest, to jih imajo v samo v mestih z najbolj zabitimi volilci

Gavran: a ni prehod na HR prepovedan al kako je sploh zdaj s tem?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Evo

Priponke

• FB_IMG_1601811310676.jpg
    FB_IMG_1601811310676.jpg
    112,1 KB · Ogledi: 516

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Koliko jaz razumem zakon, ne smejo nabirat iz razloga pridobitništva. Za lastne potrebe ti nihče ne sme branit nabiranje gozdnih plodov. Nekje so zapisane tudi ocene koliko kilogramov gob in kostanjev lahko posameznik nabere.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne velja za fizične osebe.:)
Koliko jaz razumem zakon, ne smejo nabirat iz razloga pridobitništva. Za lastne potrebe ti nihče ne sme branit nabiranje gozdnih plodov. Nekje so zapisane tudi ocene koliko kilogramov gob in kostanjev lahko posameznik nabere.
Če leti na gornjo tablo ni dovoljeno NOBENEMU nabirat, prav tako kot ne smeš v drevesnico po jabolka, ali jaz k tebi na vrt po češnje.

Če ima lastnik prijavljeno dejavnost gojenja in nabiranja kostanja je to-to.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
881
113
MB
Če leti na gornjo tablo ni dovoljeno NOBENEMU nabirat, prav tako kot ne smeš v drevesnico po jabolka, ali jaz k tebi na vrt po češnje.

400 evrov kazni za lastnika, 200 evrov za nabiralca
O vlogi odloča občinska uprava na podlagi mnenja Zavoda za gozdove. Ob prejetju pozitivnega odgovora je lastnik primoran na lastne stroške označiti parcelo, za katero velja prepoved nabiranja plodov. Če tega ne stori v določenem roku, je lahko oglobljen za 400 evrov. Naključni nabiralec, ki nabira plodove na taki parceli, pa z 200 evri.

Sama tabla na cesti je bolj dvomljiva, ker jaz lahko pridem po gozdu in, če parcela ni označena, potem jaz ne vem da sem na prepovedani zemlji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113

Vse skupaj je dvorezni meč. Vhod je res označen, 25. člen dovoljuje prepoved nabiranja, če mu občina izda odločbo. Ampak kje je začetek in kje konec parcele, to bi moralo biti jasno označeno. Kako, nimam pojma.
Je pa jasno da vsakemu lastniku gozda gredo nabiralci na živce. Velikokrat zgolj iz tipične slovenske foušije.
Sem pa tudi sam besen na par takih nabiralcev, ki se s terenci vozijo po gozdovih in dobesedno ropajo.
Pri nas imami en, temu rečemo štant, kjer pogovorno gobe rade rastejo... tisti dan tam stoji nissan patrol. Ko je odpr kuferam, notri pa gajbice polne gob, bi mu vrat zavil... no mi pa z prazni košarico domov.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Vse skupaj je dvorezni meč. Vhod je res označen, 25. člen dovoljuje prepoved nabiranja, če mu občina izda odločbo. Ampak kje je začetek in kje konec parcele, to bi moralo biti jasno označeno. Kako, nimam pojma.
Je pa jasno da vsakemu lastniku gozda gredo nabiralci na živce. Velikokrat zgolj iz tipične slovenske foušije.
Sem pa tudi sam besen na par takih nabiralcev, ki se s terenci vozijo po gozdovih in dobesedno ropajo.
Pri nas imami en, temu rečemo štant, kjer pogovorno gobe rade rastejo... tisti dan tam stoji nissan patrol. Ko je odpr kuferam, notri pa gajbice polne gob, bi mu vrat zavil... no mi pa z prazni košarico domov.
Vsako drevo, kamen.... označiš z nekim unikatnim znakom

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zato pa je cela evropska družba na čelu s svetlimi slovenceljni v pezdi, ker vedno najdemo razlog zakaj je vse naše in zakaj moramo krast drugim!

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Hehe komaj cakam, da zupan ljubljane vsem 127 tisoc slovencem, ki se vozite v nase mesto delat nabije vstopnino. 5eur pa imamo resen proracun mesta, dokoncamo stozice, privatiziramo dolocene dele ljubljane pa se vedno ostane, da izgine del pod mizo.. :evil:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ej, lastniki gozdov... znajdite se...

postaviš štant na začetku poti in pobiraš vstopnino - 5€ - 10€ na družino za nabiranje. če kaj nabere ali pa ne.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Pol pa spet inšpekcija, ker nimaš dejavnosti prijavljene itd... brez veze..