Na slovaškem po novem na avtocesti tudi do 160km/h

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.105
113
Slovaška ovaja zanimivo novelo CPP ,splošna omejitev na avtocestah sicer ostaja 130km/h, ampak bo mogoče na določenih odsekih z svetlobnimi tablami povečanje omejitve do 160 km/h
aplauz.gif

No še link OEMTC prevedeno z googlom

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sam ne vem kje.. AC od Bratislave do češke meje ne zdrži 160 km/h... Preslaba AC.

Tista od Bratislave proti Žilini (Poljski) se mi zdi kar ok tudi po naših standardih. Tako in tako bo 160 omejitev samo na določenih mestih. Sicer pa grem v petek gor, pa bom bolj pozoren na kvaliteto
wink-1.gif

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
ta del do Žiline je definitivno na določenih mestih sploh bolj proti Žilini definitivno primeren za 160 km/h
wink-1.gif
Avtocesta je boljkotne nova, prometa pa na Severu niti ni toliko kot v okolici bratislave ; )

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
ma ni potrebe goniti po AC....greš en del 160 potem pa gužva pa zastoji pa greš 60.....ali 100....od točke a do b lepo na easy sproščeno 120-130, ni potrebe gonit.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ma ni potrebe goniti po AC....greš en del 160 potem pa gužva pa zastoji pa greš 60.....ali 100....od točke a do b lepo na easy sproščeno 120-130, ni potrebe gonit.
ne gre za potrebo... tudi moj avto doseže 200kmh, pa se po Nemčiji nisem vozil 200... večino časa 110-130. Pa ni blo nobene panike. Pač mi je tam še sprejemljiva poraba, nad 130 ali nad 140 pa poraba začne strmo naraščati in nimam potrebe po tem, da bi bil 10min prej na cilju.

Gre za to, da če kdo želi, da lahko pelje hitreje, ker je pač tehnologija napredovala, varnost avtomobilov tudi, tako glede zavor, kot tudi školjk avtomobilov in pa podvozja, pa tudi ceste to dopuščajo. Tudi pri nas bi se lahko kje uvedlo recimo 150, tudi 160.
Samo v Pomurju ne, ker je AC konkretno preozka za to, tovornjaki pa se prehitevajo kot za šalo, čeprav imajo prepoved. Pač prenevarno, dokler ne razširijo pasov in ne naredijo odstavnega pasu.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Premalokrat si bil na Slovaškem. Neke pretirane gužve ni, ko greš iz Bratislave. Pa tudi pri nas so avtoceste precej prazne, ko ni ravno konica. Ko so pa dela na cesti ja pa itak druga pesem...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Iz Bratislave proti Nitri je avtocesta na določenih delih taka kot da bi jo gradil sam Hitler v času okupacije med 2. sv.!
bonk.gif

Pa še nekaj je, kdor se je vozil po centralni in vzhodni slovaški ve, da so vozila tam nekje na nivoju začetka 90 let. Polno raznih starih škodilakov, fordov in podobnih skropucal ... nekej tudi oldtajmerskih primerkov.

Po lokalnih cestah pa itak vidiš še polno tastarih Tatr (tovornjaki za nepoznavalce), še iz časov ko je Sovjetska zveza bila razvita država!
smirk-1.gif

Kultura (vozna) slovakov je pa tudi nekje na meji samomorilnosti; prehitevanje v škarje s škodilakom ki pospeši od 70 do 90 km/h v cca. pol minute!
crazy1.gif
Po avtocestah pa tudi vozijo v stilu, ki ti da mislit ...

Skratka, ne govorim o klišejih, ampak o dejanskem stanju ki se pojavlja v vzhodni slovaški. Ko prideš do njihove prestolnice pa se situacija precej spremeni, tako da prehod v avstrijo sploh ni opazen. In če bodo omejitve postavili na 160 km/h upam da bo to po delih kjer imajo novo avtocesto ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
To se pa strinjam, vozni park na vzhodu Slovaške je res kot iz starih filmov
smile-1.gif
Po mojem je na cesti več kamazov in tatr kot osebnih avtov. Ampak ceste na splošno vseeno niso tako slabe no. Sem prevozil celo Slovaško, pa ni bilo nikjer obupno slabih cest, prej obratno. In kot že rečeno, avtocesta do Žiline je precej nova in dolga kakih 200km. Se mi zdi, da jih bo kmalu treba nehat podcenjevat. Vsakič ko pridem gor se mi zdi napredek neverjetno opazen.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se strinjam. Napredek Slovakov je ogromen, vendar samo okoli Bratislave in proti avstrijski meji. Čim greš globlje v notranjost proti Poljski, Madžarski in Ukrajini pa je žalost... Isto velja za Češko... Praga, Brno, ni razlike med nami ali pa so celo pred nami... ostalo pa je živa žalost.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Saj so ja nori! Vsi se bodo pobili! Manijaki! A oni sploh ne vedo kaj pomeni neprilagojena hitrost!
stupid-1.gif

grin1.gif

Prva se je opogumila Avstrija, zdej Slovaška..who's next? A niso tudi Italjani včasih nekaj o 150km/h govorili?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
OFF:

Nekaj mi ni jasno pri teh AC in omejitvah za tovornjake. Če je normalno 130kmh in tovornjaki majo 80kmh omejitev (brez tolerance), koliko se potem lahko vozijo tam, ko je znižanje na 100kmh, a kr enako 80kmh ?! Ker tole potem ne drži vode.

ON:

problem pri nas je, da ni dosti km cest, kjer bi se lahko povišali hitrost. tako da žal ne verjamem, da se bo kdaj zgodilo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Avstrija je uvedla 160 km/h samo poskusno na enem odseku (ne velja več), pa iz tega širše ne bo nič.
Italija ima 150 km/h sicer omenjeno v nekem zakonu, v praksi pa ni nikjer uvedeno.
Ja, zaenkrat samo Slovaška, nekaj podobnega _naj bi_ v prihodnosti uvedla tudi Češka.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
OFF:

Nekaj mi ni jasno pri teh AC in omejitvah za tovornjake. Če je normalno 130kmh in tovornjaki majo 80kmh omejitev (brez tolerance), koliko se potem lahko vozijo tam, ko je znižanje na 100kmh, a kr enako 80kmh ?! Ker tole potem ne drži vode.

ON:

problem pri nas je, da ni dosti km cest, kjer bi se lahko povišali hitrost. tako da žal ne verjamem, da se bo kdaj zgodilo.

Niti 1 tovornjakarja nisem videl da bi vozil pod 100......NITI 1.....