Na servisu opraskali avto

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Avto peljem na pooblaščen servis in ga čez dve uri prevzamem, na žalost šele doma opazim poškodbe na prednjih vratih (lak se še kruši). Ker takoj nisem imel časa, ga nisem peljal nazaj, a že po telefonskem pogovoru mi pravijo, da tega ne bodo krili, saj je bil avto ob prevzemu preveč umazan, da bi lahko opazili vse poškodbe (ta poškodba dejansko ni zabeležena na sprejemnem listu). Naj se s tem sploh ukvarjam ali že v štartu obupam? Notri majo kamere, lahko so ga pri pranju, zunaj jih verjetno nimajo.. Avto nima parking kaskota, tako da iz tega naslova ne morem uveljavljati škode.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Isto se je zgodilo meni pred leti.
Iz izkusnje lahko povem,da cimprej pozabi.
Ce avto ma kasko (brez parkinga) probaj ob naslednji registraciji dodat opcijo in pol cez neki casa uveljavit.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.812
113
40
MB
zanimivo je predvsem to, da je avto preveč umazan, da bi opazili poškodbe .... bi blo za povprašat za kako pravno mnenje glede tega ker pač, ali s tem tvegajo da spregledajo kaj, ali si pa naj avto operejo da naredijo zapisnik
smile-1.gif

sicer je longshot in verjetno ne bo nič, ampak je zanimiv izgovor, vprašanje če drži vodo oz je zakonsko podprt
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Umazan avto ni v vzročni zvezi s poškodbo
smile-1.gif

Dejstvo je, da je nastala škoda, sveža praska, a problem zna biti sedaj dokazovanje...

Kje in kdaj je nastala...

Za kakšen avto pa gre?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.812
113
40
MB
saj to, ker pol lahko načeloma vsakič rečejo da je blo prašno/umazano pa niso opazli
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni je tudi butnil tank na motorju, očitno ko ga je dol jemal, samo sem šele doma videl, ker ni na takem mestu pa tudi ugotovil sem, kako mu je ratalo... ne verjamem, da ni opazil oz. "občutil", ampak.

Pa kaj naj zdaj?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Nič "pa kaj naj zdaj".. Za svojo lastnino trdo delaš in mastno plačuješ pooblaščene servise, prst v riti mi ne prija.

Lahko zahtevam posnetke kamer? Kaj pa policija? No tja grem sigurno, da vidim kaj porečejo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Že jutri ti ga bo z vozičkom pred hoferjem še kdo potegnil pa nimaš zavarovano in modela ne boš zasačil.

Saj ti nekako pritrjujem, ampak raje povej kakšna škoda je? velik, majhen ris?

Glede na to, da nimaš kaska, neka huda makina ne more biti. Vsak ličar ti pa vse porihta za male pare.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Pa kaj ima veze, če je makina ali ne? Avto ima kasko brez parkinga. Če tipa pri Hoferju ne bom zasačil, se ne bom sekiral niti minute, ker vem, da ne morem narediti popolnoma nič, tukaj pa vem kdo je storilec in ne vidim razloga zakaj bi moral to požreti.
confused-1.gif

Dobršen del barve je odkrušen na večih mestih, ne vem če bi šlo tukaj s poliranjem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej nimaš polni kasko, ampak delni.

Ja kaj bi rad slišal? pravna možnost je odškodninski zahtevek.

Saj ni problem.

Dokazno breme glede krivde, da škode niso povzročili, je na strani servisa, tako da glede tega se ne rabiš bati.

Ti moraš dokazati samo navesti obseg škode in dogodek.

Skratka do advokata itd.

Al kaj bi rad slišal na forumu?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Ja, saj sem v prvem postu napisal, da parking ni zavarovan, torej ne gre za full kasko. Na forumu bi rad samo slišal, če je že kdo imel podobno izkušnjo in kako jo je reševal.
smile-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Pejdi na zavarovalnico,doplacaj opcijo parkirisce (kaj k ti bo kasko brez tega????),cakaj en mesec in akcija.
Na servisu se ti bojo smejali,kaksne kamere...kje mas dokaz da to ni od prej?Policija?!
Ne bit smesen no....ceprav vem kako se pocutis...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Avto peljem na pooblaščen servis in ga čez dve uri prevzamem, na žalost šele doma opazim poškodbe na prednjih vratih (lak se še kruši). Ker takoj nisem imel časa, ga nisem peljal nazaj, a že po telefonskem pogovoru mi pravijo, da tega ne bodo krili, saj je bil avto ob prevzemu preveč umazan, da bi lahko opazili vse poškodbe (ta poškodba dejansko ni zabeležena na sprejemnem listu). Naj se s tem sploh ukvarjam ali že v štartu obupam? Notri majo kamere, lahko so ga pri pranju, zunaj jih verjetno nimajo.. Avto nima parking kaskota, tako da iz tega naslova ne morem uveljavljati škode.

drugič opran avto na servis
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, jaz ti predlagam, da potem sam napišeš malo "jaæi" dopis in zahtevek, da avto pelješ tja, poslikaš, zavaruješ dokaze itd.

Bodo pa ostali alter znalci povedali

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Na servisu se ti bojo smejali,kaksne kamere...kje mas dokaz da to ni od prej?Policija?!

Na sprejemnem listu so označili vse poškodbe, ki jih je avto imel ob moji izročitvi na servis? Ta na vratih ni označena, torej je ni bilo.

EDIT: Kamero omenjam, ker mi je sprejemnik "vrgel naprej" da je delavnica pod kamero, torej jo imajo z nekim namenom?

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Ja, saj sem v prvem postu napisal, da parking ni zavarovan, torej ne gre za full kasko. Na forumu bi rad samo slišal, če je že kdo imel podobno izkušnjo in kako jo je reševal.
smile-1.gif

Delni kasko parkirišče je delni kasko, pri kasko zavarovanju nasploh pa ločimo polni kasko ter delne kasko kombinacije. Če ti imaš kasko a ne delne kombinacije parkirišče imaš potem dejansko najverjetneje full kasko oz. polni kasko, ki ti seveda tudi krije tako oškodbo a boš imel najverjetneje zraven v igri odbitno franšizo ter spremembo bonusa na slabše za 3 razrede. Delni kasko parkirišče pa pri takšni poškodni sploh ne pride v poštev, saj ti ta kombinacija krije zgolj in samo udarec neznanega vozila v tvoje medtem, ko je bilo tvoje vozilo parkirano.

O kakšni ekonomski totalki pišeš na koncu svojega posta pa tudi ne vem, saj ti taka poškodba na par let stari KII Sportage ekonomsketotalke ne povzroči.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.259
4.841
113
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Pejdi na zavarovalnico,doplacaj opcijo parkirisce (kaj k ti bo kasko brez tega????),cakaj en mesec in akcija.
Ne bit smesen no....ceprav vem kako se pocutis...

delna kombinacija parkirišče:
- škoda. ki jo povzroči drugo neznano vozilo

1. ali poškodba zgleda kot da to je povzročilo drugo vozilo, ali je popraskan (z izvijačem...)
2. večina zavarovalnica zahteva slikanje vozila ob dodajanju novih kombinacij, če je tako,
bo poškodba vidna na slikah in zavrnjena odškodnina...

Pred leti na novem avtu, dam vgraditi vlečno kljuko, ko pridem domov popoldan opazim, da je popraskan sprednji levi blatnik,
seveda sem šel nazaj do serviserja in seveda je zanikal... zmeniti se itak ni dalo nič...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
In kako bos dikazal da ti ga niso ruknili ko si sel po servisu na pivo?
Te razumem,je zakomplicirano dokazovanje.
Pred Bozicem sem kupil rocno uro za 300 €,jo gledal v trgovini,probal itd.
Kupim ura 20.35,center zapre ob 21.00.
Pridem domov in sprobam spet,vidim da ima mikro praskico,ampak res mikro,pac ko ves da je tam te moti in pika...drugi dan ob 16.00 se vrnem v trgovino,dela ista prodajalka,katera sefici potrdi,da sem uro kupil vecer prej.
Odgovor je bil,da ce nam tako natancen vid,sem moral napako iz prasko videt takoj....
Pejdi na zavarovalnico,naredi aneks pogodbi....cakaj mesec ali dva in je reseno.
Servis pa menjaj in javno objavi.
Moj je bil Istravto v Kopru npr

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Se strinjam, da to težko požreš, ampak verjetno boš moral, ker ko si se enkrat odpeljal in opazil šele doma, je na žalost samo še tvoja neuspešna beseda proti njim.

Meni so pred leti na RTV servisu Prešeren v LJ grdo popraskali par mesecev staro Philipsovo televizijo in to na okvirju sprednje stranice. Opazil sem šele doma in razen, da sem naredil halo pri vodilnih na Philipsu in samem servisu, na slednjem nisem dosegel kaj dosti, pravzaprav še opravičila ne.
Sem sicer nato dobil brezplačno zamenjavo za drug, celo boljši model, ampak sem zlorabil svoj (takratni) položaj, kot navadna stranka ne bi prišel daleč.