Na podlagi česa se odločite za poslovni račun?

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Zanima me, kaj je bil najpomembnejši razlog za to, da ste odprli poslovni račun pri banki, ki jo uporabljate.

Morda kakšna akcija? Bližina banke? Ali kaj tretjega?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz sem vzel tisto banko ki jo imam najbliže
smile-1.gif

Dandanes bi verjetno vzel banko koper, ker ni treba izpolnjevati 1001 papir, ampak daš samo davčno in oni pedenajo. Potem se itak posluje vse prek elektronske poti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja banko Koper ima dost subjetov in vsi so zadovoljni! Sem pa pred časom gledal da je tut Sparkasse vrhunska, vsaj kaj se tiče provizij in tega, imaš kar dost stvari za đabe... Malo poglej...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
ko se bom odločal bom gledal na:
- zmerne provizije
-nek normalen odnos + da ti ni treba za vsak drek hodit na banko in lahko večino stvari urediš preko spleta
- verjetno bom na isto banko prenesel osebni in poslovni račun z namenom kasnejše pridobitve kredita za stanovanje, torej čimboljši pogoji in nekompliciranje pri hipotekarnih kreditih

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Z Banko Koper sem se tudi sam že nekaj pogovarjal in prvi vtis je pozitiven. Veseli me dejstvo da te ne pošiljajo sem ter tja in da primer prevzame en referent in potem ga tudi vodi.....
Ko sem se isto hotel pogovarjati z Gorensko banko so me pošiljali sem ter tja .....
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
ksz. za klub imamo odprt poslovni račun in so stroški vodenja računa praktično najvišji strošek, pa niti spletne banke nimamo (bi bilo potrebno plačat 100€ pristopnine). Mogoče ve kdo če ima kakšna banka kakšno akcijo ali kaj podobnega, da bi prišli do spletne banke, hkrati pa znižali stroške vodenja?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz.. ali je zdaj pri vseh bankah praksa provizije 10c na vsako prejeto nakazilo? NKBM lepo lupi s tem, pri 300 majhnih nakazilih na mesec se že lepo pozna.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Edina hiba Banke Koper je, da so jo prevzeli italijani. Odkar je v njihovih rokah, so pri dajanju kreditov po mojih izkušnjah postali precej bolj konzervativni. Za nakup poslovnega prostora dobiš kredit na 5 let... zdaj ali kupuješ majhen poslovni prostor ali keširaš konkretne €€€ / mesec. Ampak konec koncev niso tako slabi, večino stvari se da kar lepo zmenit z njimi. Referenti oz. referentke so prijazni, dobro svetujejo (v smislu kaj je najboljše zate, hkrati pa ti predstavi tudi druge možnosti).

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Očitno je kul tale banka koper. Jst imam sicer za osebni račun sparkasse in sem zadovoljen. Prek Zavoda imamo pa Abanko in tudi ni pripomb.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
gledam, kje bi odprla račun za s.p., pa se mi zdi tale banka koper kar ugodna izbira, sploh z nekimi akcijami ne vem kakih popustov prvo leto in potem še nadaljnih 6 mesecev. Zanima pa me nekaj drugega. Osebni račun imam na drugi banki. pri tej banki sem komitent praktično odkar sem shodila. v prihodnjih letih bom sigurno zaprošala za kredite (stanovanje, avto,...) in me zanima, če bi se mi vendarle splačalo vzeti tudi poslovni račun na banki, kjer imam osebni račun, v smislu, da imam potem šanse za boljše pogoje ipd ali to nima veze in naj se kar odločim za banko koper.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
S.p. in fizicna oseba se smatrata kot povezani osebi in se tako tudi obravnavata. Ce hoces kot fizicna oseba vzet kredit, gledajo tudi promet na poslovnem racunu in obratno. Iz tega stalisca je bolje, ce imas osebni in poslovni racun pri eni banki. Sicer imas lahko odprtih vec osebnih in poslovnih racunov.
Pri banki koper so, odkar so lastniki italijani (skupina intesa sanpaolo) malo zaostrili pogoje, vendar ni neke panike, vec ali manj so kar ok.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
zdaj gledam tudi akcijo gorenjske banke:
http://www.gbkr.si/poslovne-finance/posebna-ponudba-35/

A mi kdo najde ceno oz jo ve za mesečno nadomestilo (ali kako se reče) za elektronsko bančništvo? najdem le za fizične osebe, za pravne pa ne. Gorenjska banka je tudi drugače kar ugodna, edina in glavna skrb so mi telebani, ki delajo tam. takih šalabajzerjev drugje ne najdeš, pa ne vem če mi tistih par evrov odtehta živce. Koliko pa imaš kaj stika z bančnimi uslužbenci, če si praviloma odločen delati čimveč preko spleta. 1-2/leto bi še prenesla.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Pač na zadnjega...

Imam v spominu, da sem nekje prebral, da za s.p. ni več potreben poseben poslovni račun. Ne vem pa če to drži. Imam oba osebnega in poslovnega odprtega na sparkasse in sem načeloma zadovoljen, vendar imam s poslovnim kar nekaj stroškov na letni ravni in ni zanemarljivo, če bi ta denar porabil za kaj bolj pametnega.

Če drži, da ne rabim poslovnega računa bi potem pač vse peljal preko osebnega. Tam nimam provizije na plačila položnic, ni provizije na prejeta nakazila....

Lp

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Gorenjska banka je imela pred kratkim eno akcijo - prvo leto vse zastonj. Pokliči in povprašaj, če to še velja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
še, sem link zgoraj prilepila. tudi potem niso dragi, le za mesečno nadomestilo za elektronsko poslovanje ne vem koliko stane. ne morem verjeti, da razmišljam o Gorenjski Banki
frown-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Za poslovanje majhnega podjetja ali obrti ni neke strašne razlike... poglej kako je urejeno elektronsko poslovanje
in kakšen je splošen občutek..., pa stroške malo primerjaj.
Občasno so v revijah kot so Finance, Manager ipd objavljene primerjave bank.

Ko potrebuješ posojilo, se banka izkaže kakšna je in koliko ji pomeniš.

Čeprav bi lahko, ne bom kritiziral nobene. Poglej Sparkasse in BKS.

Naše velike banke so po mojem mnenju malo uspavane...

lp

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Mimogrede še to... ko boš jemala kredit, bo vseeno pri kateri banki boš.
Zanimiva je bila izkušnja, ko smo morali za pridobitev posojila svoji banki dokazovati boniteto, katero
so na banki poznali (nekaj let solidnih dohodkov) z nešteto dokumenti. Velika francoska banka
ni niti vprašala kaj se dogaja, medtem ko je padlo še nekaj precej boljših ponudb s strani manjših in
hitrejših. Ja, dinozavri izumirajo...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Z Banko Koper sem se tudi sam že nekaj pogovarjal in prvi vtis je pozitiven. Veseli me dejstvo da te ne pošiljajo sem ter tja in da primer prevzame en referent in potem ga tudi vodi.....
Ko sem se isto hotel pogovarjati z Gorensko banko so me pošiljali sem ter tja .....
stupid-1.gif
Na koncu sem poslovni račun odprl pri DBS

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
ravno to sem hotela vprašati, kar se kreditov tiče. ko bo čas za to, bom itak vse banke obletala, iz izkušenj drugih vem, da "matična" banka lahko da sploh najslabše pogoje, zaenkrat je pa tako, da ravno začenjam in na začetku ne bo toliko dela, pa bi rada ta čas z čim manjšimi stroški skozi prišla. če mi bo pa čez eno leto, ko se ta akcija izteče, 10 evrov neki strošek predstavljalo, pa bolje če dol zaprem.