Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Torej - 1 million dollar question is ali je možen prehod državne meje iz SLO na Hrvaško zgolj z vozniškim dovoljenjem kot osebnim dokumentom? Gre ali ne gre?
Hvala za vse uporabne in klasične alter neuporabne informacije
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
V Secovljah je res en idiotski policaj..za brezveze pameten in aroganten..da nisva na istega naletela?
uradno ne. kazen je lahko 500 €Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Torej - 1 million dollar question is ali je možen prehod državne meje iz SLO na Hrvaško zgolj z vozniškim dovoljenjem kot osebnim dokumentom? Gre ali ne gre?
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
http://www.policija.si/index.php/delovna-podroja/mejne-zadeve-in-tujci/1108
Lahkio tvegaš, če imaš novo VD v obliki kartice (z naslovom).
Kot veljaven osebni dokument velja recimo izpit za voditelja čolna.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Bil spomladi v Piranu cez vikend. Osebna ostala na recepciji. Mi2 pa mal okoli z avtom in sva hotela k sosedom. Se pripeljem do nasega policaja v secovljah in mu povem da osebna v hotelu da imava voznisko in ce bi slo... Tako grobe reakcije se ne spomnim da sem jo ze kdaj dozivel od kaksnega uradnega organa. Namesto da bi lepo razlozil da pac to ni veljaven dokument, je arogantno me skurcal akj si mislim da to sprasujem in me seveda obrnil. Ni narobe da me je zavrnil, napacen je bil odnos.
Tako da iz prve roke, ce te ustavi ne gre skozi.
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Že dve strani raznih odgovorov, nihče pa ni napisal zakaj ne moreš prestopat meje z VD. Bom pa jaz napisal. Pri prestopu meje je poleg ugotavljanje identitete osebe pomembno tudi ugotavljanje državljanstva. Državljanstvo pa je napisano samo v potnem listu, OI in maloobmejni prepustnici. Vse tri navedene dokumente (slovenske) lahko dobi samo državljan SLO. Ostale (vozniško, orožna listina, itd.) lahko dobijo tudi tujci in tam državljanstva ni vpisnaega.
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
uradno ne. kazen je lahko 500 €
se pa da. no meni je ratalo. so me spustili preko, hrvati niso komplicirali, sem pa moral priti nazaj v slo v času iste izmene slo policajev
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Zakaj sploh k tem mutecom???
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Če greš na praznovanje Oluje, ti kroati ne bodo težili zaradi dokumentov in osebne oborožitve.
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
A še komu ni jasno, zakaj vozniške izkaznice nimajo točke 6? Fail, je slučajno kje skrita, ali je point v čem drugem?
Dva tedna nazaj sem moral zaradi dioptrije dati delati novo in tudi na novi ni točke 6.
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
par € več je 0 proti kompliciranju naših organov na meji. pa še ziher ni. glavno, da si zrihtal. uživaj