Na današnji dan 100 let nazaj...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
hehe. bo držalo.
klikni na link :)

Verjetno bo res držalo ja. Drugače pa zanimivo, bližnjica ne dela, tudi prav. Izvoli citat torej, ker g00glala sigurno nisi:
Kolaborácija (tudi kolaboracionízem) izhaja iz besede "collaboration", kar pomeni sodelovanje. V slovenskem jeziku označuje kakršnokoli sodelovanje z nasprotnikom, večinoma vojaškim (okupatorjem, zavojevalcem). Sam izraz se je začel uporabljati med drugo svetovno vojno za sodelovanje z okupatorjem, belo gardo in domobranstvo ter je pridobil slabšalni prizvok izdaje naroda, v času med in po drugi svetovni vojni pa je bil večinoma uporabljen kot opredelitev slovenskega fašizma. Kolaboracija ni enoznačno določljiva, saj je lahko (v primeru kolaboracije na okupiranem ozemlju) a) izsiljena, b) prostovoljna, uporabljena v dobrobit okupiranemu prebivalstu in c) prostovoljna, uporabljena v skladu s cilji okupatorja. V zadnjem od treh primerov je kolaboracija negativen pojem.

I

Izbrisan uporabnik #15304

Verjetno bo res držalo ja. Drugače pa zanimivo, bližnjica ne dela, tudi prav. Izvoli citat torej, ker g00glala sigurno nisi:
Ne boš verjel, ampak brez guglanja poznam pojem.
Vprašanje zate.
S kom točno in na kakšen način jaz osebno kolaboriram?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Vprašanje zate.

Ma nisem bil čisto prepričan v to plus ker ti definicije kakšnih drugih pojmov niso povsem jasne pa sem ti vseeno nalepil obrazložitev, ko si že ravno spraševala kaj je s tem mislil. Samo to in nič drugega :cheer:

I

Ma nisem bil čisto prepričan v to plus ker ti definicije kakšnih drugih pojmov niso povsem jasne pa sem ti vseeno nalepil obrazložitev, ko si že ravno spraševala kaj je s tem mislil. Samo to in nič drugega :cheer:
Kateri drugi pojmi mi niso jasni?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Imaš še kaj pametnega za povedat na temo 1. svetovne vojne in Slovencev?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Sprašujem za zdaj oz. na naprej ali imaš zdaj še kaj pametnega za povedat, ne za nazaj. In seveda, da si ti začela smetit in nabijat poste, jaz sem zgolj nalepil obrazložitev izraza, za katerega zaradi prošnje po obrazložitvi pomena nisem vedel ali ga dejansko ne razumeš ali kaj in nisem imel namena se kakorkoli aktivno vpletati v debato s tabo. ČaoBao.

I

Dajmo še o filmih in knjigah o prvi.
Ste gledali, brali?

komu-zvoni-mehka-vezava-1.jpg

In še legende :cool:

I

So se vaši predniki tudi borili na Soški fronti?
17. pehotni polk Avstro-Ogrske, Kranjski Janezi na Soški fronti.
(vir Wikipedia)

Pripadniki_17._pe%C5%A1polka_na_So%C5%A1ki_fronti.jpg

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Kiro butasto vprašanje, sej ja nimaš familije, da ni bil kdo od prednikov tam, redki so celo tisti, ko jim ni noben prednik padel tam.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Vprašanje zate.
z okupatorji Evrope
še ribje konzerve si jim delila, kar pa je najslabše, prijazna si bila z njimi, da so potem domov klicarili, -pridite, neverne psice se nam ulizujejo, koze pustite doma, tu boste prave fukali,
al kak misliš da oni gledajo na prijaznost ženske, že to je za njih nepojmljiva razvratnost, da ,,pomanjkljivo oblečena,, in nepokrita paradiraš okoli njih in celo komuniciraš z njimi.
Sploh se vam sanja ne, kakšne signale jim dajte in kašne so posledice

I

Izbrisan uporabnik #9334

Moj starate jih je odslužil vsa štiri leta ... potem pa še tri v kraljevi vojski. Ko je prišel po sedmih letih domov (dejansko jih je imel sedem vojaških let), je bil star 36 let, se oženil in tako dalje. 15 otrok ...

Smo pa imeli v vasi (kwa je že bil ... Gregor, :D ), ki je prišel iz fronte obstreljen v koleno, tako da je imel trdo nogo. Štirikrat se je oženil, tri jih je pokopal, ta četrta ga je pa preživela, ha ha, se ga še dobro spomnim, ko se je tretjič ženil, skoraj sto let star :D , s palčko.

Nazadnje uredil moderator:
I

Moj starate jih je odslužil vsa štiri leta ... potem pa še tri v kraljevi vojski. Ko je prišel po sedmih letih domov (dejansko jih je imel sedem vojaških let), je bil star 36 let, se oženil in tako dalje. 15 otrok ...

Smo pa imeli v vasi (kwa je že bil ... Gregor, :D ), ki je prišel iz fronte obstreljen v koleno, tako da je imel trdo nogo. Štirikrat se je oženil, tri jih je pokopal, ta četrta ga je pa preživela, ha ha, se ga še dobro spomnim, ko se je tretjič ženil, skoraj sto let star :D , s palčko.
Na kateri fronti (frontah) je pa bil?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Misliš - starata ali Gregor?
Za nobenega ne vem, kje sta bila. Takrat še niti po prašnikih nisem plaval ... zna pa biti, da sem se tepel tam, glede na to da se marsičesa "spomnim" in v marsikaj verjamem.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, sam prve se ne spomnim, drugo pa ... nekako. :p
Je pa tudi res, da je včasih "močna medicina", odvisno od letine. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Matey