N96 tušmobil IPv6 preko joikuspot

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Ko ustvari wifi točno preko ipv6 od tuša mi prenosnika napiše, da nima internet povezave. Če ustvari preko normalne tušmobil ipv4 točke pa deluje. Je možno, da prenosnik ne podpira ipv6?Kakšne izkušnje s tem?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
To ni odvisno od računalnika, temveč od operacijskega sistema. Če imaš XP-je, moraš IPV6 stack posebaj inštalirati. Od viste naprej naj bi bil pa naložen privzeto.

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Imam win 7 in ne deluje. Zadeva se poveže prek wifi a javlja da no internet access..... kej lahko preverim , če je ipv6 inštaliran?

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Sem dodal DNS od tuša v ipv6... Je možno s tuševo kartico z aktiviranim ivp6 preko umts modema hyudai mb-810 dostopati na net ali mora prav hyudnai modem popirati ipv6 ali pa je dovolj če podpira računalnik? LP

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Problem je v tem, da preko IPv6 APNa lahko dostopaš samo do IPv6, ne pa do IPv4.

Caka je v tem, da bi moral vzporedno odpret dve GPRS seji, eno, ki omogoča povezljivos na IPv4 in eno za IPv6. In ravno v tem je štala, ker večina aplikacij, telefonov, računal in tako naprej, ne podpira, oz ne ume odpret dveh GPRS sej hkrati, za vsakega od internet protokolov svojo. Pa je veselje tu.

Še bo zanimivo v prihodnjih dveh letih.
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Edino Nokia N900 ima možnost hkratnega IPv4 in IPv6 (pa še moraš nekaj dodatnega inštalirat). Ostali telefoni imajo samo 1 povezavo - ali IPv4 ali IPv6.

Da na prenosniku ne moreš imeti IPv6 povezavo je krivo da tega ne podpira modem (gonilnik, nokia ovi suite, ...). Edino prek telefona IPv6 deluje v vsej svoji vsemogočnosti (od IPv6 naslov do IPv4 naslovov - recimo tuš preko IPv6 odpira tudi IPv4 povezave).

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Modem umts od ericssona, ki je vgrajen v moji Toshibi im tudi ipv6.. zadeva se poveže vendar kaže no network access... čudno mi še je da ne dela niti preko joikuspota, saj vendarle samo posreduje signal umts preko wifi (od n96, ki je povezana preko ipv6) na prenosnik... tako, da bi moralo delati.... čudno..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Meni je čisto logično, da JoikuSpot ne dela... to je daleč od tega, da bi samo "posredoval signal umts preko wifi". Ta program ti naredi WiFi hotspot in ti v bistvu iz telefona naredi router (ti podeli nek lokalni IP, preko katerega si s telefonom povezan v mrežo... telefon je gateway, ki te povezuje v internet). In zgleda je aplikacija spisana za IPv4 in v6-ke sploh ne pozna.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Najbrž bo res to kar pravita DreamDesign in Mikrohard. Telefon ne omogoča hkratne Ipv6 in IPv4 povezave, JoikuSpot pa najbrž ni narejen za IPv6.
Naredil sem test z N900, katero imam nastavljeno za oba protokola, za tethering pa uporabljam aplikacijo MobileHotSpot. Prek nje sem se na internet povezal z N95 in ni bilo nobenih problemov. Z obema telefonoma sem hkrati odprl Tuškabino in stran mi je na N900 kazala, da imam IPv6 povezavo (na vrhu izpisano obvestilo o IP naslovu), medtem pa je imela N95 standardno IPv4 povezavo. Prek N95 sem tako lahko preveril stanje svoje porabe, kar tega zaradi IPv6 povezave (še vedno!) ni bilo mogoče prek N900 (težava poznana iz teme Novo pri Tušmobilu).

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik NoviC pravi:
Modem umts od ericssona, ki je vgrajen v moji Toshibi im tudi ipv6.. zadeva se poveže vendar kaže no network access... čudno mi še je da ne dela niti preko joikuspota, saj vendarle samo posreduje signal umts preko wifi (od n96, ki je povezana preko ipv6) na prenosnik... tako, da bi moralo delati.... čudno..

Morda bi bilo dobro opistai ter predstaviti to težavo, katero imaš na KLIK
wink-1.gif

Lp.