N95 garmin - vesčas išče satelite

matto

Pripravnik
11. nov 2008
30
0
6
Lep pozdrav. Pred kratikim sem si kupil rabljeno n95. Nanj sem si namestil garmina ga odklenil. Težava je v izredno počasnem iskanju satelitov. Včasih signala sploh ne najde, včasih se takoj najde, ponavadi pa zelo dolgo traja(npr. se vsedem v avto in po 5 min ugotovi svojo lokacijo in potem deluje). Ko pa se enkrat najde običajno deluje normalno oz. včasih se ponovno izgubi in ne ve točno kje je.
Najprej sem namestil garmin 5.0.2 in pojavila se je ta težava. Nato sem garmina zbrisal in namestil štirico, vendar težava ostaja. Nameščal pa sem tega za Symbian s60.
V čem bi lahko bila težava? Morda v sami strojni opremi notranjega gps-a ali je problem v software-u?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Spelji komaj tedaj, ko najde satelite! Tedaj bo to dosti hitreje.
N95 nima glih ok gps sprejemnika
frown-1.gif

supafly

Pripravnik
30. sep 2007
204
0
16
Knežje mesto
www.nrghouse.org
Jst sem mel podobne probleme z n95 8gb... satelite našlo, signal pa metalo ven vsake 15 sekund + ko je signal bil, ni delovalo tako kot bi moralo, štekalo, hitrost bila vedno ista ipd. Poskusi z odprtim sliderjem, moja, ko je slider odprt, deluje bp, ko pa zaprem, pa ista pesem
smile-1.gif

matto

Pripravnik
11. nov 2008
30
0
6
Torej je to normalno? Doma imam sony ericcson P1i z zunanjim gps-om in ta deluje dosti bolje. Na moji nokiji pa je gps naprava neuporabna saj dela samo včasih.

Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Spelji komaj tedaj, ko najde satelite! Tedaj bo to dosti hitreje.
N95 nima glih ok gps sprejemnika
frown-1.gif
Jaz pa mislim da prej najde če se giblješ. Tako opažam in pri nokiji ter pri P1i.
Pozabo sem omenit, da običajno če stojim satelitov spoh ne najde oz,. nikoli nisem čakal tako dolgo da bi jih našlo. Včasih sem ga pustil zunaj, šol na kosilo, prišel ven pa se še niso našli.

Poskusil bom z odprtim sliderjem, če bo res kaj pripomoglo za boljši sprejem.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Nokia N95 im GPS anteno na spodnjem delu pod tipkovnico. Slider moraš imeti vedno odprt in pazi, da ne prekrivaš tipkovnice z roko. Sam sem prepotoval pol Italije z N95 in je delovala odlično. Je pa res, da v štartu rabi dalj časa, da najde satelite.

matto

Pripravnik
11. nov 2008
30
0
6
Ja, res je finta v tem. Slider mora bit odprt pa deljuje OK. Tega nisem vedel. Hvala vam za pomoč.
Lep pozdrav.