N95 8GB Aplikacije kar izginile!

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Imam eno težavo. Pred kratkim sem si nadgradil operacijski sistem ali karkoli pač je, v novejšo verzijo. Vse lepo in prav. Zažene avtomatsko na novo telefon in potem. Aplikacije, ki sem si jih takrat sam gor naložil, so izginile! Ni več noben nikjer. Sem priklopil telefon potem z računalnikom in mimogrede preveri prostor na kartici. Samo 2gb prostega, aplikacij pa nikjer. Potem sem šel pod Meni/Aplikacije/Nadzornik aplikacij. In potem ... tam notri pa so vse aplikacije, ki sem jih še pred tem imel na telefonu. Vse so Java aplikacije, zato sem hotel izbrisati te aplikacije in jih na novo namestiti, pa ko sem pritisnil izbriši, je napisalo naslednje: Odstranjevanje ni uspelo.

Sem šel potem pod Meni/Orodja/Nadzornik datotek, in sem vse mape preiskal, da bi kje našel te aplikacije in jih izbrisal, pa nikjer ničesar ne najdem.

Če kdor koli kaj ve, kako jih nazaj usposobiti ali jih odstraniti, naj nujno sporoči, ker potrebujem plac. LP.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Inštalacije se ponavadi shranijo v posebno mapco - poiščeš ustrezno mapico in potem še enkrat inštaliraš?

Drugače pa se mi zdi da piše kaj se zgodi po firmware upgrade-u...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ko posodabljaš sistem na Symbianih je zelo podobno, kot če bil naložil na PC winse nanovo ... Določene stvari moraš pač iz nule namestit..

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
To pa je res potem popolnoma brezveze. Potem se pravi, da teh aplikacij ne morem dol zbrisat, lahko pa jih samo na novo naložim? hm ... ampak sem si naložil gor advanced device lock, in med namestitvijo me je vprašalo če želim zamenjati že obstoječo aplikacijo s to in to verzijo. Potem to pomeni, da so še aplikacije vedno nekje - skrite? Ampak zakaj potem v aplikacijah - nadzornik aplikacij - piše, da so nameščeni? Presneta jajca, če ga ne bom prodal.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Aplikacije grejo v nek temporary folder. In vecino moras na novo nalozit. Jaz sem naredil backup v pc suite, potem updejtal in nazaj restoral s PC suita. Nekaj je ostalo, nekaj je bilo potrebno namestiti na novo. Tako to je. Pri vecini pametnih mobilnikov je to tako.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Aplikacije so verjetno na kartici... tisti del, ki je bil namescen v pomnilniku telefona pa manjka... zato jih tudi ne mores odstranit, ce pa namestis znova, pa hoce namestiti v dolocen folder in tam ze najde eno razlicico... enostavno jo namestis znova in prepises...

Pri nadgradnji je najbolje formatirati tudi kartico... tako, da potem ni problemov...

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Ok hvala. Drugič bom vsaj naredil tako kot treba. Najhuje je še to, da sem si windows live MSN gor naložil, pa ... po updatanju več ne morem nikakor priti v to stvar.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
N95 8GB lih nima kartice, majstr
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
N95 8GB lih nima kartice, majstr
grin1.gif

Res je... to sem spregledal... vendar pa... nima direktno kartice... ima pa enako prikazan pomnilnik v obliki crke pogona, kot pri ostalih, ki imajo kartico... In pri nadgradnji se ta pomnilnik NE formatira... ga moras sam formatirat (najbolje pred nadgradnjo)... V bistvu se obnasa popolnoma enako, kot pri kaksnem mobilniku, ki ima pomnilnisko kartico...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
V bistvu se slabse dela.. vsaj za java aplikacije, ki jih moras nujno instalirat v pomnilnik fona, ce ne use trajaaaaaaa