Musarjeva!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.464
11.349
113
Sigurno lahko kdo iz spremstva vozi naprej in dela koridor.

Ocenjuje, da bi moralo vozilo z rdeče/modro lučjo okoli 100 metrov ali celo en kilometer pred kolono vozil, z rdeče/modro lučjo opozoriti voznike na prihajajočo kolono s prednostjo, da bi ti lahko varno in pravočasno ustavili vozila na skrajnem robu ali celo izven vozišča.

»Na koncu kolone pa bi moralo zadnje vozilo z rdeče/modro ali še bolje z zeleno/modro lučjo sporočiti udeležencem v prometu, da lahko nadaljujejo vožnjo.«

Ne vem, to so kao strokovnjaki. Jaz sem laik.
Prav si napisal: kao strokovnjaki. Zeleno modre luci ni ze nebroj let. Zakon ne pozna tega. Ampak strokovnjak bi pa to uporabljal

• Haha
Reactions: Hanzi

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
95
195
33
Uvz (tudi ko je bil CVZ) ni nikoli varoval prevoza denarja. Oni varujejo izkljucno osebe ki so varovane na podlagi uredbe ter zadnjih nekaj let se kakega sodnika al pa tozilko.
Hvala - glede na to, da so bili zraven tudi neoznačeni avti z rdeče-modrimi lučmi, sem avtomatično sklepal, da je bil CVZ/UVZ.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.464
11.349
113
Ne…mas kar nekaj enot z neoznacenimi avti, rdece-modre luci so pa vedno ko je varovana kolona. Sedaj skoraj vsi avti pridejo s sistemom kjer voznik izbere kake luci zeli da utripajo (tud na modrobelih vozilih)

• Všeč mi je
Reactions: Silos

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
95
195
33
Sem civilist, pa vem, da verjetno že okoli 10 let, če ne več, ni več zeleno-modre na koncu kolone. Sicer se mi je zdel sistem z zeleno-modro na zadnjem avtu v koloni boljši, ker si bil v primeru daljše varovane kolone lahko siguren, kdaj je cela kolona mimo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi