Musarjeva!

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.143
5.416
113
Verjemi da ni veliko odstopanja.
Sicer pa iimajo tuneli talne zanke ki na kmh tocno merijo hitrost vozil. Kar naj objavijo posnetek vstopa v tunel in voznje v tunelu.paso zbrisal vse podatke. So pa rabil en mesec zato.
Sprašujem zato, ker kako stran nazaj je računski cvet Alterja naračunal 110 cca pred nesrečo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.919
6.761
113
Menda so kar tile majmuni povzorčili, da so v tunelu začele rumene lučke utripat. Če sistem zazna prehitrega voznika v tunelu, sproži varnostno utripanje rumenih lučk.

Torej:
* vozniki (črni in rdeči) lepo po levem pasu prehitevata desno kolono (oz,. se vozita mimo)
* naenkrat začnejo utripat lučke, ki opozarjajo na nevarnost
* prva reakcija voznika je seveda, da spusti gas in gleda naprej, kaj je težava. Ker problem bo verjetno pred tabo, ne za tabo. Tam si že šel mimo in je bilo vse OK.
* naenkrat zagleda modro-rdeče luči zadaj "ustavi se"
* poskuša se umaknit desno, tam je imel rdeč avto že v mrtvem kotu in je ocenil, da ne more tam zapeljat
* in izkušnje pač pravijo, da ko je sranje, je bolje bremzat kot pa po gasu pritiskat.
Če je to tvoj način razmišljanja in bi tako storil prosim vrni izpit in ne ogrožaj ostalih udeležencev...

Četudi so pripeljali 150kmh na uro v tunel, se tiste lučke tko obijajo po tunelu da če imaš vid primeren za vožnjo avtomobila
takoj začneš razmišljat kako se boš varno umaknil na levi pas, da bodo vozila na nujni vožnji šla lahko varno mimo.

Če pa med vožnjo gledaš ne tiktok da ti vse bliska v glavo pa verjamem da možgani ne zaznajao blinkanja ki prihaja od zadaj,
saj dobijo več serotonina iz gledanja v ekran kot pa v promet naprej in nazaj in s tem ni ustreznega ukrepanja na prometno situacijo.

Tisti avto na prehitevalnem pasu ni mel kaj za bremzat, moral bi toliko pospešit da bi se varno premaknil na desni pas,
če tega ni sposoben, ta nima kaj vozit avta, ker bo drugič še večjo pizdarijo naredil...

On ni odgovoren, je pa kar sokriv za to nesrečo...

Takojšnje ustavljanje: Vozniki morajo takoj ustaviti svoje vozilo ob robu ceste ali zunaj nje.

• Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.211
1.718
113
Sprašujem zato, ker kako stran nazaj je računski cvet Alterja naračunal 110 cca pred nesrečo.
Se hitrost da tocno zracunat ce imas originalne posnetke.

Jaz sem racunal iz tistega kar je rtvslo predvajal.
Katere ostale podatke pa sem tudi dal da lahko kdo sam preveri.

Kako ste prisli do 160 tudi ne vem ker nisem videl nobennih podatkov zato.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.077
11.506
113
Če je to tvoj način razmišljanja in bi tako storil prosim vrni izpit in ne ogrožaj ostalih udeležencev...

Četudi so pripeljali 150kmh na uro v tunel, se tiste lučke tko obijajo po tunelu da če imaš vid primeren za vožnjo avtomobila
takoj začneš razmišljat kako se boš varno umaknil na levi pas, da bodo vozila na nujni vožnji šla lahko varno mimo.

Če pa med vožnjo gledaš ne tiktok da ti vse bliska v glavo pa verjamem da možgani ne zaznajao blinkanja ki prihaja od zadaj,
saj dobijo več serotonina iz gledanja v ekran kot pa v promet naprej in nazaj in s tem ni ustreznega ukrepanja na prometno situacijo.

Tisti avto na prehitevalnem pasu ni mel kaj za bremzat, moral bi toliko pospešit da bi se varno premaknil na desni pas,
če tega ni sposoben, ta nima kaj vozit avta, ker bo drugič še večjo pizdarijo naredil...

Takojšnje ustavljanje: Vozniki morajo takoj ustaviti svoje vozilo ob robu ceste ali zunaj nje.
Še en pametnjakovič. Očitno na to še nisi naletel. Normalno vozilo, ki je dejansko na nujni vožnji nikol ne izvaja "čisti" manevrov.

Če je kdo v tem primeru naredil pizdarijo jo je voznik kombija. Prvi avto varovane kolone se je normalno ustavil, zadnji tudi. Da o gluposti, da varovana oseba ni pripeta niti ne govorim.

V prometu imas vsesorte, od takih volanmajstrov kot si sam, do popolnih začetnikov. Zato pa se ne pripizdi v tunel s kolono 150 na uro, ce za to ni prekleto dobrih razlogov.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.230
9.405
113
Čudno, da ni več tega. Kaj so včeraj ti objestneži počel v gužvi po Bledu, so vsi za zdravljenje na psihiatriji. Dobesedno gre v tebe in pričakuje, da boš zavil na granitni robnik. Zarad enga skorumpiranega debila v avtu. Potem pa maha in *****, ko se mu ne umakneš prvo sekundo oz. se umakneš par metrov naprej na uvoz. Debilno.
Profesionalni varnostniki, ki so varovali Lakerse, so jih na Bled dostavili po cesti Lipce - Spodnje Gorje - Bled.

• Všeč mi je
Reactions: Corvette

B81

22. jul 2007
40.539
13.112
113
čisto možno je, da prvi voznik ne bi bremzal, če ne bi utripale luči v tunelu, stopil bi na plin in na desno

jezek

Guru
24. jul 2008
6.381
2.975
113
1x grem iz Golovca proti rudniku.
Preko omejitve.
Kar naenkrat imam za ritjo enega črnega audija z lampami v maski, brez sirene.
WTF kje si se vzel? Naceloma me avtomobili v ogledalu ne presenetijo, tudi mrtvi kot naceloma "pamtim"..
To je moral cez tunel priletet ko metek (prometa je bilo malo).
Bil je samo en avto, samo voznik v avtu. Ko me je prehitel, je nadaljeval s polnim gasom proti Barju (200+) .
Moj quraz lampe, vsak avdić ma dva radarja v maski....

• Haha
Reactions: Hanzi

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.919
6.761
113
Še en pametnjakovič. Očitno na to še nisi naletel. Normalno vozilo, ki je dejansko na nujni vožnji nikol ne izvaja "čisti" manevrov.

Če je kdo v tem primeru naredil pizdarijo jo je voznik kombija. Prvi avto varovane kolone se je normalno ustavil, zadnji tudi. Da o gluposti, da varovana oseba ni pripeta niti ne govorim.

V prometu imas vsesorte, od takih volanmajstrov kot si sam, do popolnih začetnikov. Zato pa se ne pripizdi v tunel s kolono 150 na uro, ce za to ni prekleto dobrih razlogov.
O vozil NPM ne bom zgubljal besed, ker so naredili cel kup neumnosti...

Ampak, nikoli in res nikoli ne bremzaš pred vozilom na nujni vožnji, če se ne moreš varno umaknit,
pelji naprej in se na prvem možnem varnem mestu izloči, da te vozilo na nujni vožnji varno prehiti.

Najslabša varianta je da se ustaviš, ker mora on bremzat, se tebi izogibat....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.919
6.761
113
čisto možno je, da prvi voznik ne bi bremzal, če ne bi utripale luči v tunelu, stopil bi na plin in na desno
Ma usral se je, ker je videl lučke zadaj... in namest da bi se zbral in varno umaknil, je bremzal...

Ničkolikot videno ko leti rešilec po cesti, eni se ustrašijo in ustavijo ne mesti kjer ga težko prehiti,
namesto da bi peljalo naprej in na varnem mestu dali prednost vozilu na nujni vožnji...

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.214
14.784
113

Kolega, to ni Hollywood.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.077
11.506
113

Ampak, nikoli in res nikoli ne bremzaš pred vozilom na nujni vožnji, če se ne moreš varno umaknit,
pelji naprej in se na prvem možnem varnem mestu izloči, da te vozilo na nujni vožnji varno prehiti.

Vse jasno. Sam tko je, na cesti je vsesorte.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in Garfildd

erikson

Guru
25. avg 2007
26.230
9.405
113
Musarjeva se čudi, kako so mediji prišli do posnetka, ki ga urad predsednice ni mogel dobiti.

Kot so navedli v uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar, so za pridobitev posnetka prometne nesreče predsednice v predoru Kastelec na primorski avtocesti zaprosili neposredno po prometni nesreči zaradi izvedbe notranjih postopkov.

Dodali so, da so se obrnili tako na policijo kot tudi na Specializirano državno tožilstvo (SDT), vendar pa jim dostop zaradi postopka preiskave nesreče, ki še poteka, ni bil omogočen. "Tožilstvo je uradu tudi pisno pojasnilo, da mu bo posnetek posredovalo po zaključku predkazenskega postopka. Ta argument razumemo," so poudarili.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.211
1.718
113
Evo našel vir za podatke 160km/h

Nekako imam občutek da tile niso videli posnetka ampak imajo nekaj slikic iz njega.

V realnosti je tako da ko vidijo lucke in slisijo sireno zacnejo vozit pocasneje in po moznosti ustavijo na nepreglednem ovinku. Pac resilec naj se znajde kako ve in zna. Mislis da se voznik sekira da je vzel 5min resilcu ?
Sem ze pol vprasal voznico, ki je to naredila kaj se gre pa je rekla da bodo drugi resili.
Saj so resili samo je trajalo 5min... Ker pac kora kot kura.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.322
8.954
113
pri taščici
Pred leti (25+)sem "bezal" pred kiblo mimo brnika ker se tam nisi imel nikamor drugam umaknit kot vbtravnato brezino ali pa na uvoz za brnik. In tja sem se umaknil. Tista stara citroen boxer kibla me ni mogla loviti..
Musarjeva se čudi, kako so mediji prišli do posnetka, ki ga urad predsednice ni mogel dobiti.

Kot so navedli v uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar, so za pridobitev posnetka prometne nesreče predsednice v predoru Kastelec na primorski avtocesti zaprosili neposredno po prometni nesreči zaradi izvedbe notranjih postopkov.

Dodali so, da so se obrnili tako na policijo kot tudi na Specializirano državno tožilstvo (SDT), vendar pa jim dostop zaradi postopka preiskave nesreče, ki še poteka, ni bil omogočen. "Tožilstvo je uradu tudi pisno pojasnilo, da mu bo posnetek posredovalo po zaključku predkazenskega postopka. Ta argument razumemo," so poudarili.
Saj sem napisal, black cube.
Nika je ze v akciji, ze pregleduje lete iz izraela v slovenijo na keterm bi lahko bili

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.082
2.076
113
Joj si pameten.

Ko začnejo v tunelu utripat rumene luči, ki pomenijo nevarnost/oviro /nesrečo /zastoj, povprečen voznik najprej spusti gas.
Ker je prevozil že pol tunela, pa je bilo vse OK, logično domneva, da je ovira/ nesreča/ zastoj pred njim in gleda bolj pozorno naprej.

Ti si pa superman, ki ob utripajočih rumenih lučeh z desnim učem pogledaš naprej za ovinek in vidiš da je vse OK, z levim učem v ogledalu vidiš majmune za ovinkom, v trenutku (seveda pravilno) oceniš situacijo in stisneš gas.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi