Murska Sobota, jedel bi

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ptu..dtj..v prekmurje greš na čevape..pa isti si ko švabe k sam dunajca natepavajo.

drgač pa hvala za izkušnjo. skupo

btw
ta teden sem..no..sreda dalje frej..kosilo...popoldanska malica

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ma boli me, itak sem vedno več na terenu. Pojedel bi kakšen konkreten bograč, nisem dobil nikakršnega priporočila, s tem, da sem imel zraven sebe osebka, ki pravi I would like to try your famous cevapchichi. Zdaj ti njemu povej, da čevapi so od dol, kjer so manj razviti pa da sva v Prekmurju, kjer za zajtrk zmažejo domačo klobaso s premerom 20 cm, podlaga je pa zaseka.

Jebiga, biznis je biznis pa naj dobi jebene čevape sredi Prekmurja.

Lahko četrtek, dej idejo na PM.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Če ti bograč diši, lahko družino pelješ na izlet in tradicionalno Bogračijado, ki bo to soboto v Murski Soboti.
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pri meni oštarija, ki ti servira gorčico (ajvar še nekako gre, čeprav ga jaz pri čevapih ne jem) in ocvrt krompir zraven čevapov, v košarici pa narezan Merctaor kruh iz folije, takoj drastično zgubi na "kredibilnosti".
Bo kdo rekel pač moja kaprica. O.K., ampak jaz zraven čevapov jem čebulo, kajmak in sveže pečeno lepinjo.

In tiste roštiljarnice, pa je lahko navaden "pajzl", ko ti kelnarju rečeš samo: "10 čevapov" in ti dajo zraven kajmak, čebulo in lepinjo, brez, da bi te spraševali neumosti tipa "pomfri mogoče", so pristne.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pretiravaš oz specifika posameznika.

Jaz zenf jem zraven čevapov in ostale hrane, mi paše. Zraven ne nudijo ničesar, sam sem izbral pomfri, mi je pasal, na voljo so bile tudi druge priloge. Zraven je bila sveža lepinja, ki se je topila v ustih. Kajmaka ne maram oz ga jem v omejenih količinah.

Še moj pogled.

@Predator

Tanja je bila kul, samo včasih jo malo zategne kot, da ne bi bila Slovenka
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Če ti bograč diši, lahko družino pelješ na izlet in tradicionalno Bogračijado, ki bo to soboto v Murski Soboti.
smile-1.gif

Približna lokacija?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Kot je že odgovoril MiranR, se dogodek odvija v samem centru mesta. Je pa dobro vedeti, da sta zadnji dve leti dva prireditelja bogračijade, če se ne motim (morda se je v zadnjem letu kaj spremenilo). Sta pa praktično en ob drugem, tako, da ni nobene panike.
smile-1.gif

Včasih so zaprli Slovensko ulico zaradi tekmovanja v kuhi, sedaj pa je prizorišče kuhe bograča urejeno pri mestni galeriji in knjižnici na Kocljevi ulici.
Bograč si pa lahko privoščiš ali od kuharjev (oz. ekip), ki ga kuhajo ali ga kupiš kuhanega za množice, ki ga v večjih količinah skuha hotel Diana.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Kateri je tisti, ki me bo prepričal, da si ga naložim še enkrat ter si ga vzamem še domov?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Tisti od hotela Diane je bolj "generični", če se lahko tako izrazim. Skuhan za množice. Verjetno veš, da kvaliteta nekako pade s kvantiteto - vsaj v tem primeru.
Predlagam, da izbereš bograč od tekmovalcev, vendar ga vsaka ekipa ima le v manjših količinah (tako na oko bi rekel da dobrih 20l). Ljudje to hitro pograbijo, zato si včasih že med samo kuho rezerviraj svoj delež.
smile-1.gif

Pa dober tek!
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
e prleki, prleki...se to ne uspete anrest kot se sika in vam ena dijana skace v zelje..ne morem verjet.

treba ej videt rostiljado..tam uni juznjaki napecejo tok, da ne more zmanjkat in bi kak hotel z viner sniclo prisel zraven

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Če že Prleke omenjaš, imam enega v mislih, ki peče (svinjsko dobre, hehe) odojke.

Aha, sedaj pa mislim, da sem te ujel na pravi valovni.
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
3 dni se bom gibal po Prekmurju. Jedel bi kaj italjanskega, nekaj domačega, lahko tudi Balkan. Lahko nekaj v srednjem cenovnem razredu. Predvsem bi šel na kosila ter večerje. Gibal se bom tudi po Mariboru, primarna destinacija ostaja Murska Sobota. Blagodarim na predlogih.

hysterical-1.gif
Sicer pa kakor komu paše...