Multifunkcijsko orodje

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
V Lidlu sem gledal multifunkcijsko orodje.
deal_47360_popup.jpg

A morda kdo ve, kako se tole obnese pri rezanju kovine ali cevi? In kako je z nastavki? So to univerzalne zadeve?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
mukltifuncijsko običjno pomeni da je za vse, v resnici ni pa za nič.

Za kovino je najmanj kar potrebuješ ta mala fleksarca. Tako da raje kupi njo za podoben denar, bo veliko več od nje.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tako enostavno, kakor je zapisal 'vincent' seveda spet ni.
Kolega ni mogel prehvaliti uporabnosti pri gradnji barke, vse, kar bi po kotih in pri finih delih težko naredil, je opravil s tem.
Vendar drži, da za kovino ta model verjetno ni dober. Morda kakšna od profesionalnih ali pol-profesionalnih variant tega sistema. na primer, že pri Boschu je na voljo dovolj kvalitetno rezilo za kovino. Mislim pa, nastavki niso kompatibilni (nisem prepričan)

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Za kovino je najmanj kar potrebuješ ta mala fleksarca. Tako da raje kupi njo za podoben denar, bo veliko več od nje.

+1

Eno tamalo fleksarco v Obiju/Baumaxu/Bauhasu/Interdiskontu za 15-20 EUR in petletno garancijo, potem pa dokupiš glavo za brusni papir in si še vedno pod 40 EUR. Za rezanje kovine potrebuješ čimveč obratov, pa imam občutek, da jih tale zadeva dosega precej pod 10.000...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Parkside...se vedno nasmejem ko vidim to. Smo kolegu stemali za elektriko in prnese njegov fotr Parkside masino...za v maslo delat bi ze bila, kaj vec pa ne. Pa se v 15 minutah je crknila.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Največkrat amaterji tudi sami zjebejo orodje, sploh za štemarce mislijo, da je potrebno tiščati kot pri norcih.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Ah dej no, povpracno glup clovek, amater, se nauci stemat v...ajde par urcah. Sam tisti parkside pa res ni dal nic od sebe, je pa res de je bil kr fejst star, se iz I, ko se ni bilo LIdla pr nas.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Par urc rabis k itak delas 10 min. pol pa 20 min pavze.
smile-1.gif
Ce ne ti roke odpadejo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Malo tudi zaradi tega prispevka sem se končno odločil, da si to orodje kupim tudi jaz. Glavnina odločitve je bila seveda pri pohvalah kolega, o katerem sem pisal zgoraj.
Torej: nisem kupil v Lidlu, temveč za enak denar (verjetno pa tudi enake kvalitete) v Interdiskondu. Prvi vtisi so zelo pozitivni, ugotavljam tudi, da so rezila nekaterih drugih znamk kompatibilna - imajo enak način montaže. Ta, rezila, ki so priložena pa so le za les, plastiko in keramiko. natančen pregled pod povečevalnim steklom pa pokaže nedoslednosti v brušenju zobc in strgala, kar je glede na cenovni razred pričakovano.
Kako se bo sicer obnesel, ne vem, deluje lepo, brez neprijetnega prenosa vibracij in regulator obratov reagira pravilno (brez zaganjanja)
Torej za to, zaradi česar sem ga kupil bi moral zadoščati, predvsem zaradi tega, ker bo uporabljen le zelo redko.

13. jul 2011
2.677
626
113
Imam jaz tega iz Lidla. Podobno kot ID, je tudi tu pogon v redu, sama rezila pa niso bogve kakšne kvalitete. Za kovino sploh niso, tudi lesa verjetno ne bodo dala veliko skozi, preden se obrabijo. Tako, da upam na kvalitetnejša kompatibilna rezila - magari, če jih malo priredim.
Je pa stvar zelo uporabna za rezanje pri tleh in v kotih.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Drži. Preveril sem še kompatibilnost z Bosch-em in je popolna. Vendar bom rezila za kovino od Boscha kupil le, če bo nujno, ker sploh niso poceni.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
V slabem letu, kolikor imam ta strojček, sem ga po pričakovanju uporabil le zelo redko.
Danes pa se je investicija v to orodje več kakor izplačala.
Pri preurejanju nadstreška sem imel problem s starimi prečnimi hrastovimi letvami, ki so služile za oporo pleksi ploščam. Želel sem jih ohraniti čim daljše, da bi jih lahko na nekem drugem mestu ponovno uporabil. Dodaten problem (zame) je bil, ker sem delal na lestvi in si kakšnih ekvilibrističnih vaj z motorko niti nisem upal izvajati.

Potem pa je šlo takole:

Odžagati je bilo treba kar se da blizu špirovca in z čim manjšim odpadkom:

Vse skupaj je bilo treba 9x ponoviti (en ostanek je izven kadra):

Skratka - zadeva je uspešno končana, strojček pa je upravičil moje zaupanje.
cheer.gif

LP

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Parkside...se vedno nasmejem ko vidim to. Smo kolegu stemali za elektriko in prnese njegov fotr Parkside masino...za v maslo delat bi ze bila, kaj vec pa ne. Pa se v 15 minutah je crknila.

Jst mam štemarco iz Hoferja ...... me kr preseneča stanovanje smo poštemal in še deluje .....
cheer.gif