Multifunkcijski laserski tiskalnik

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Star brizgalni HP je odsluzil in sedaj moram na hitro kupiti ravno tako multifunkcijskega ampak laser,dovolj mi je crnobel,saj barv ne potrebujem.
Kaj priporocate HP ,Samsung ? Da potem dobim tudi cenejse konkurencne kartuse. Ker dosedaj sem za HP kartuse placeval kot da so polnjene z zlatom.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.529
113
S HP laserji zadnjih let imam slabe izkušnje, ker po koncu garancije crkne plata, potem se pa lahko slikaš...
tongue-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
S HP laserji zadnjih let imam slabe izkušnje, ker po koncu garancije crkne plata, potem se pa lahko slikaš...
tongue-1.gif

Meni se eden hvali, da je Konica Minolta zakon in da pride kopija najceneje. Recimo Ineo+ 25 naj bi bil to... Baje tonerji zdržijo pravih 6000 strani in cena tonerja (oziroma prahu) stane manj kot primerljiv HP... Pa tale je še duplex... Mi tudi razmišljamo o novem, sedaj imamo 2300d in 3550, ampak barvni (spet) sveti rezervo na vseh tonerjih, kar v kratkem pomeni cca 300 EUR...

Jernej

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Jaz imam SAMSUNG SCX-4500 ze nekaj let. Dela dobro, toner stane ca 75,00 EUR in zdrzi relativno veliko printanj (tocnega ctevila ne vem...se pa kar veliko uporablja).

Mislim, da se sicer ta model ne prodaja vec...ima naslednika.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Tudi jaz mam istega,namrec sxc 4500 ,samo mi ne uspe shraniti scan v mapo v racunalnik.
Mam pa windows 7.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Pri nakupu tiskalnika sem dobil original, to je za xp.
Zamenjal racunalnik in imam sedaj sedmico.Tko da mi verjetno neki ne stima.
Probal sem neke posodobitve, pa ostalo dela razen scan v mapo ne morem shranit.
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To bi skeniral s pritiskom na tipko?
Ker sicer lahko skeniraš v vsakem programu, ki podpira delo z dokumenti/sikami in shraniš, kam češ. Recimo s Slikar-jem od Windows.
So v drugih temah (v Računalniška programska oprema) že spraševali o nameskih programih za skeniranje, poglej malo, če tam kaj uporabnega najdeš.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
odgovor steinu
Fora je u tem da mi na tipko na skenerju noce in tudi v slikarju se mi ne odzove tipka za opticni bralnik.
Tko da mora bit se kaksna fora,bom se raziskoval.
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, v Slikar&co dela preko menijev v programu.
Tipka na napravi sami pa je tak-tak, to rabi driver ali vsaj njihov program.

Probaj s kakim testerjem tipkovnice ali tipka na skenerju pride v Windows kot standarden pritisk na tipkovnico. Če ja, lahko nanjo komot obešis bilokatri program za skeniranje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
confused-1.gif
imas sedmico 64 bitno?
jaz s svojim satrim canonom ne morem skenirat ker nima 64 bitnega driverja. printam pa lahko. Morambprobat s kaksnim w programom

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
tongue-1.gif

Meni se eden hvali, da je Konica Minolta zakon in da pride kopija najceneje. Recimo Ineo+ 25 naj bi bil to... Baje tonerji zdržijo pravih 6000 strani in cena tonerja (oziroma prahu) stane manj kot primerljiv HP... Pa tale je še duplex... Mi tudi razmišljamo o novem, sedaj imamo 2300d in 3550, ampak barvni (spet) sveti rezervo na vseh tonerjih, kar v kratkem pomeni cca 300 EUR...

Jernej
Če sem prav poguglal je to to
http://www.kentphotocopiers.com/coloursystems/Konica_Minolta_bizhub_C25_Develop_ineo+_25.html

Toner je res poceni. Upoštevaj pa da rabiš še drum, kar pri HPju odpade ker ima vsak toner svoj drum (brother, samsung, lexmark je vse odvisno od tiskalnika, imajo obe verziji tako da bodi pozoren)
Kaj so to prave strani?
V printing industriji je uveljavljen standard da se meri POKRITOST strani pri 5% in glede na to se napiše koliko naredi posamezen toner. Tudi tonerji koliko vidim na tonex.de so za 4200 strani črni pa več.
StinkyInk ima nekaj na to temo napisano, nisem pa bral ker nimam dele časa
http://www.stinkyinkshop.co.uk/blog/2009/12/10/what-does-5-look-like/

Brother je meni osebno ful uredu, ampak je treba vedet da majo še malce starejšo tehnologijo, kar pa zame ni slabost ker printerji so basically enaki že 20 let(razen redkih izjem ki se niso še prijele - memjet npr). Je pa to bolj "študentski" printer in obnovljeni in kompatibilni nekako ne najdejo iste kvalitete, kar pri HPju in Samsungu je v več kot 90%.

HP se pri nas ne kvari, pa imamo vsak print engine ki pride ven razen tistih ogromnih.

Uglavnem ko boš kupoval glej bolj ceno potrošnega materiala kot pa samo ceno tiskalnika.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
confused-1.gif
imas sedmico 64 bitno?
jaz s svojim satrim canonom ne morem skenirat ker nima 64 bitnega driverja. printam pa lahko. Morambprobat s kaksnim w programom

Imam 32 bitno pa ne pogruntam scan v mapo. Probal sem Keyboard test pa mi ne prepozna tipke na tiskalniku scan to PC.
Tko da mora bit se kaksna finta.

bonk.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
tongue-1.gif

Jernej
Če sem prav poguglal je to to
http://www.kentphotocopiers.com/coloursystems/Konica_Minolta_bizhub_C25_Develop_ineo+_25.html

Toner je res poceni. Upoštevaj pa da rabiš še drum, kar pri HPju odpade ker ima vsak toner svoj drum (brother, samsung, lexmark je vse odvisno od tiskalnika, imajo obe verziji tako da bodi pozoren)
Kaj so to prave strani?
V printing industriji je uveljavljen standard da se meri POKRITOST strani pri 5% in glede na to se napiše koliko naredi posamezen toner. Tudi tonerji koliko vidim na tonex.de so za 4200 strani črni pa več.
StinkyInk ima nekaj na to temo napisano, nisem pa bral ker nimam dele časa
http://www.stinkyinkshop.co.uk/blog/2009/12/10/what-does-5-look-like/

Brother je meni osebno ful uredu, ampak je treba vedet da majo še malce starejšo tehnologijo, kar pa zame ni slabost ker printerji so basically enaki že 20 let(razen redkih izjem ki se niso še prijele - memjet npr). Je pa to bolj "študentski" printer in obnovljeni in kompatibilni nekako ne najdejo iste kvalitete, kar pri HPju in Samsungu je v več kot 90%.

HP se pri nas ne kvari, pa imamo vsak print engine ki pride ven razen tistih ogromnih.

Uglavnem ko boš kupoval glej bolj ceno potrošnega materiala kot pa samo ceno tiskalnika.

Čakam na testni primerek ineo+25 in bomo videli, kako se obnese...

Jernej