MTB traili za otroke

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.254
136
63
Celje
Mulca (6 in 9 let) malo grabi, da bi se namesto po lokalnih gozdovih šla malo ganjat po kakšnih urejenih ampak res zelo enostavnih trailih. Kje v SLO se najde kaj takšnega? Da so res enostavni z majhnimi višinskimi razlikami. Če pa je že večja višinska razlika, pa je zaželena sedežnica.

Gledal sem že na Trailforks, ampak kakšne izkušnje iz prve roke bi bile zelo dobrodošle.
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.330
9.717
113
kod Džej-Zija
Krvavec tudi ni slab, kar se tega tiče. Ponavadi imaš enostaven pump track za otroke, pa še najvišji trail iz Tihe doline je zelo gladek in enostaven, ni strm, pa s sedežnico se pelješ gor. Tazaresni traili ("muci" in "rock'n'flow") seveda odpadejo.
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.330
9.717
113
kod Džej-Zija
To ti je omenil KStoner. Ni sedežnice, se je treba kar lastnonožno gor pomatrat. En trail je precej enostaven, videvam tudi starše z otroki gor. Ostali so zahtevnejši. Pa tistega taenostavnega ti ni treba odpeljat v celoti, lahko ga samo zgornjo polovico, zraven je pot gor, in greste nazaj. Višinske razlike pri tem trailu je 90 metrov, torej ni prav visok in dolg.
 
  • Všeč mi je
Reactions: KStoner in SoulMan

sousis

Guru
16. nov 2019
1.499
993
113
Potrjujem, da so naši (približno pri navedeni starosti, čeprav 6-letnik boljš da je kar adrenalinsko nastrojen) uživali v bike parku v Podutiku. Nedaleč stran je še pump track pri shopping centru Aleja ali pa pri Lepi žogi/Tivoli, če bi si omladina zaželela bolj asfaltirano okolje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: SoulMan

kajn

Guru
5. okt 2007
2.469
1.252
113
Iskajoč brata
Uf, dobra tema...
jaz tudi iščem lahke "traile", mali je 8 let star in se hitro naveliča asfalta :) (lokacija Gorenjska, notranjska)
predvsem da je malo gor, malo dol... tako lahko nabereva veliko višincev pa se sploh ne opazi. pa pri spustih se mu smeji do ušeš.
Za tehnične spuste pa mali ni še pripravljen, jaz pa nimam primernega kolesa + pomoje sem preštorast

Pri nas v okolici nimamo nič pametnega, ker se po parih km samo dvigne v višave.... razen cesta po dolini, ki je preveč prometna...