MS Word in urejanje glave dopisa

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.392
253
83
OK, situacija je taka:
Društvo bi rado v glavi vseh dopisov imelo logo društva na levi strani, na desni pa podatke: ime, naslov, www stran, email, telefon ipd.
Do tu vse OK. Dobim logo društva, ga prilepim na levo stran in ko hočem urediti še desno stran lahko pišem le v višini spodnje stranice slike loga. Jaz pa bi rad začel pisati v višini zgornje stranice loga. Kako bi to uredil? Drugo vprašanje pa se nanaša na podatke na desni strani. Rad bi jih imel poravnane levo. Kako pa to naredim? In tretje kako uredim, da bo takšna glava po defoltu veljavna za vse dopise.

Hvala za pomoč.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.683
3.948
113
Ljubljana
hmpg.net
1. Uporabi Header (custom oblika)
2. Ko prilepiš logo, moraš urediti text wrapping. Izberi varianto, ki dopušča pisanje ob strani

gr69

Guru
15. dec 2009
11.648
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Kot že zgoraj povedano - glava/noga - tam delaš vse

Logo - vstavi sliko - desni klik na sliko - POSTAVITEV - nad besedilo - rešiš "problem" pisanja v ravnini + logo lahko postaviš točno tja kamor želiš

Zato da boš besedilo "levo poravnal" - ali z zamiki ali s tabulatorji - jaz priporočam zamike (tista dva siva trikotnika na zgornjem ravnilu).

Vse skupaj shraniš kot predlogo dokumenta - če izbereš ime "normal.dot" bo to standardna predloga (sicer odsvetujem).

Pa še dokument, da pogledaš ali je to to.

Priponke

• 1121182-Alter.doc
    70,5 KB · Ogledi: 191

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
jaz bi zadevo raje rešil s tabelco... pa čeprav 2 stolpca ampak bi bilo bolje in bolj prilagodljivo, sploh ker hočeš imeti poravnavo levo...