A lahko kdo priporoča kakšno literaturo z osnovami letenja, da mogoče še kaj uporabnega znanja odnesem v kombinaciji s Flight Simulatorjem. O nekdaj sem imel željo po letenju, ampak se nikoli nisem kaj resno lotil, so bile vedno druge prioritete v življenju, poklicno sem šel pa tudi v drugo smer.
Sedaj sem se malo vrgel na tale FS, probal zadevo preko game passa, kmalu domov privlekel domov Honeycomb Yoke in Thrustmaster rudder pedala, sedaj čakam še Logitech Throttle Quadrant in po dolgem času počasi skupaj mečem kišto (predvsem čakam še nove grafe), ki bo sposobna vse skupaj poganjat kot je treba (pa še kaj drugega). Simulator sem na koncu kar kupil preko
brazilskega MS storea, je kar preceje kor pri nas. Premium Deluxe pride slabih 70€ (pri nas 120), edino brazilske gift carde je treba prej kupit (npr. na MTCGAME, sicer vzamejo nekaj procentov ampak še vedno poceni, razen če ti rata direktno zrihtat brazilsko kreditno/paypal).
Malo sem se igral še s
SmoothTrack na iOS +
OpenTrack za sledenje glave in sploh ni tako slabo, edino omejen si pač s tem, da je monitor miru, medtem ko ti glavo obračaš levo/desno. Vrjetno je izkušnja še malo boljša na (super)ultra wide ekranih. Bi blo pa zanimivo probat kak VR set, ko bo podpora.
Vse skupaj gre sicer bolj z zabavo, ampak če se že gremo, bi si želel vsaj nekaj teorije, da ne bomo samo eksperimentirali. Mogoče sem malo več pričakoval od vgrajenega flight schoola. Ko sem googlal par stvari sem naletel na
FAA Airplane Flying Handbook. Kakšna druga ideja, kaj se splača pogledat za začetek?