Mrtva orada na žaru

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
čuvaj, ki čuva pečene mrtve ribe:
gvOv2jOyfKbtfCXb7ay1L.jpg

Ja, kdo pa tegale čuvaja čuva ?
confused-1.gif
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dej se enkrat zapelji na izlet v sečoveljske soline in boš videl(a) da ni samo mleta/nemleta sol...
In ja, prava sol ima precej višjo ceno kot pa jodirane soli v supermarketu...
 

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
V nedeljo bo orada pri nas doma in imam eno vprašanje. Pečena bo zunaj in ker nimamo žara rabim kakšen nasvet. Doma imamo samo marmorno ploščo in se seveda riba rada prime. Razen mokanja, obstaja mogoče še kakšen način da se riba ne prime preveč. Kakšne večje količine olja odpadejo!
 

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz ne vem no, pa kaj ti je problem roštilj kupit makar tisti navadni Lucifer, ki so ga nekoč ponujali v Sparu za jurja pa pol.
Ko smo meli žur pri babici, smo kupili dva in se je zakon obneslo.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
hm, če boš plato zadosti segrel in nanjo vrgel suho orado (ko jo pripraviš jo osuši v krpi) se ne bi smela prijeti. In ne naredi napake - orado pusti pri miru, ko se bo pekla. Čez enih 5 minut jo obrni, ne prej. Sicer boš 100% uničil kožo.
 

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Tole sm že enkrat prakticiral, pa mi ni ratalo. Zgleda sem premalo podkuril. Bomo bolj zahajcal jutri!
grin1.gif


Hm, da bi dal mrežo na plato tudi ne bi bila slaba ideja. Bomo enkrat probal.

Osebno nekako nisem pristaš peke na žaru oz. direktno nad ognjem. Zato vedno pečem na plati.
 

matej_

Guru
25. okt 2007
2.135
660
113
Plata mora biti zelo zelo zelo zelo vroča!! Riba pa popolnoma suha. Osuši jo najbolj kolker se le da.
Riba se samo enkrat obrne. Ko očka postane bele barve, potem obrneš ribo, zapečeš še drugo stran in je riba parajt za pojest. jz sem zmeraj tak delal na litoželezni plati ki sem jo segrel nad plinskim gorilnikom. lahko preden začneš kurit, kaneš kapljico olja in ga "raztegneš" po celi plati, ampak res kapljico, ko se pa začne orng kaditi potem je dovolj vroča plata.
 

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
naš dalmatinski prijatelj nas je pa drugače učil. ribo marinira v olju in soli. pa tud ko je na žaru jo neprestano maže s tem pocom. je pa res da jo peče na rešetkah in ne na plošči.
 

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sej ni ravno mariniranje. kr itak da v olje on sol in čez 5min že na žar. v nobeni restavraciji še nisem jedel tako okusne ribe kot jo toti stric nardi. tud v kao najbloljši ribji restavraciji v mb ne. pa uporablja sam sol in olje. česn in ostale začimbe pravi so sam zato da vonj prikrijejo, če riba ni sveža.
 

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Aja, vidiš to je pa tudi varianta. Jaz jih tudi tako cvrem. Samo očistim, z morsko vodo sperem in nič ne solim. Potem pa na gradele z njo. Vmes malo namažem z vejico pomočeno v olivno olje in je to to. Normalno izvedljivo samo v dalmaciji pod ustrezno dozo.
grin1.gif
 

doberman

Pripravnik
8. dec 2007
79
0
6
Preden ribo fliknem na žar jo dobro osušim, tako da jo kar parkrat zavijem v kuhinjske papirante brisače, najmanj 2x, da je res suha, potem pa odrežem krhelj limone in podrgnem z njo po ribi in hop na žar, zaenkrat se še ni prijelo.
smile-1.gif
Limone nič ne stiskaš, samo podrgneš po ribi po obeh straneh in daš na žar ali v ponev.
 

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.538
273
83
KSZ

Samo eno vprašanje: Zakaj pa ribo podolgem zarežeš? (Nisem noben znalec, samo firbec me matra
grin1.gif
)
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Na sliki ima rez na boku (kjer ni drobovine). Mislim da je zaradi nečesa podobnega kot rez na hrenovkah za žar. Ne bom pa trdil.