Mrežni disk

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Malo sem že ven iz tega zato raje vprašam. Žena rabi v pisarni mrežni disk, ki bo na voljo vsem PC-jem na mreži. Je WD še zmeraj prava stvar (sploh ima kaj takega)? Iščem pa tudi zunaji disk, ki bi ga uporabljal s prenosnikom. Zaželjeno je da ima čimvečjo kapaciteto, da je čim lažji in da se prižiga in ugaša skupaj s prenosnikom oz. da gre na stand by.

Če je že bila podobna tema se upravičujem, res nisem vsega pogledal.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Za v pisarni poglej mogoče za NAS ohišji, v katerega potem vgradiš disk, dobijo pa se tudi z diskom. Če bi rad imel še zagotovljeno arhiviranje tega diska, poglej za ohišji za dva diska, narediš zrcaljenje in spiš mirneje. Mogoče bi ji prišel prav tudi kot tiskalniški strežnik, torrent odjemalec... ipd.

Jaz uporabljam (predvsem za arhiviranje iz lokalnih računalnikov) in kot tiskalniški strežnik tega NAS Icybox 4220 in sem zadovoljen. Cena je bila okrog 150 EUR, brez diskov.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz bi pa rabil nekaj za domačo uporabo. Imam dva računalnika, 500gb usb disk (razdeljen na dve particiji), na katerem je večina datotek, toda problem je v tem, ker večinoma delam z laptopom na kavču in mi je disk (in ostalo kablovje) samo v napoto. Nekaj časa sem imel preprosto priklopljenega na drugi računalnik in v skupni rabi, samo se mi zdi brezveze hodit v sobo računalnik prižigat, prav tako je brezveze, da bi cel dan lavfal.

Kaj bi bila cenovno najboljša rešitev?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Mogoče kakšen router na katerega lahko priklopiš disk - ki ga že imaš - ne rabiš kablov!

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Ja, tudi sam sem gledal tole. Ful zanimivo z vidika cene. Ima USB, eSata in Lan vhode (tega na WDjih nisem videl nekaj časa nazaj ko sem gledal - vsaj ne kombinavije lan in usb).
A je kdo tole že posedoval in lahko reče kaj dobrega v korist te škatle? Disk notri je Samsung, pa garancija je tudi tako da to ni problem. Bolj me zanima kakšen SW laufa na mreži - verjetno je gor nek disk server za na LANu servirat filesistem.

Someone90

Pripravnik
22. avg 2007
122
0
16
34
Varianta je tud tole: FreeNas . Ni ravno najbolj enostavna rešitev, je pa ugodna. Je pa zadeva narejena zelo podobno kot Monowall, če ti je to kaj bolj znano
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
vidim ja.

Super bo ker bom dal na switch kjer mam tv, in pa direkt na WD HD TV :p

pa pretakat iz druge sobe robo direkt tja :p

Nazadnje urejeno:

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Mogoče kdo ve kakšen procesor ma not tale lidlov oziroma, kolk je kej hiter na mreži. Je isto počasen kot WDjev?

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Mogoče kdo ve kakšen procesor ma not tale lidlov oziroma, kolk je kej hiter na mreži. Je isto počasen kot WDjev?

Pri vseh HD je problem počasnosti v prenosu, ne v samem disku!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pozanimaj se glede specifikacij. Nekako sumim, da USB in LAN ne bosta mogla delovati hkrati...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik Someone90 pravi:
Varianta je tud tole: FreeNas . Ni ravno najbolj enostavna rešitev, je pa ugodna. Je pa zadeva narejena zelo podobno kot Monowall, če ti je to kaj bolj znano
wink-1.gif

Najcenejša in za moj okus najboljša rešitev. Uporabljam že dolgo časa, laufa mi pa na pentiumu II 266.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Sem mogoče kje napisal, da je tu počasen disk?
Mislil sem WDjev sistem.
In ja, počasen je prenos, in pri WDjih je ozko grlo procesor.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
LIDL-ov disk menda ne podpira USB mass storage standarda pač pa se sistemu predstavi kot SCSI kontroler. (zaradi LAN-a) Menda tudi ko je prikloplje preko USB. Za dostop preko LAN-a pa potrebuje instaliran nek svoj software (nima ftp-ja ali drugega share-a)

Ve kdo kaj več o tem?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.665
6.424
113
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Mislil sem WDjev sistem.
In ja, počasen je prenos, in pri WDjih je ozko grlo procesor.
Western Digital ima katastrofalno slabe mrežne diske.
10.gif
Zelo odsvetujem nakup.