MPEG4 DVB-C Receiver iz Avstrije/Nemčije pri nas?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
A bi to delalo?

Razmišljam, da bi si nabavil en receiver iz Avstrije ali Nemčije, oni imajo to za Premiere in ostale digitalne pakete. Zdaj me pa zanima, če bi to delalo pri nas - ne, da bi gledal Premiere, ampak da bi lahko gledal digitalne kanale, ki jih ponuja moj kabelski operater (EVJ)?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
ja jst sm mel enga od premiere in je delal ok. Isto na EVJ. Samo pol sem ga prodal, ker takrat je blo še zelo mal programov v digitalni tehniki, pa še brez EPG, kar se mi je zdelo mal mim, glede na to, da je prednost dvb-c poleg dobre slike tudi EPG.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
EVJ ima vse slovenske programe , vključno z slo2HD v MPEG 4 sistemu. Ostali digitalni so v MPEG 2. To je vse kar moraš vedeti pri nakupu
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Pa obvezno mora imeti HDMI izhod? Namreč tisti najcenejši imajo samo SCART izhode, verjetno za tem tiči še kaj drugega kot le to, da pač nimajo HDMI izhoda? Verjetno ne more predvajati v HD kakovosti?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če nima HDMI izhoda ne more predvajati HD (teoretično SCART sicer omogoča 720p ampak ne vem če katere naprave to podpirajo).

Tak da ja, v akcijah so velikokrat sprejemniki s SCART-om, ker vedo, da jih drugače kot v akciji ne bodo prodali.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Prek scarta gre samo cca 576 vrstic, torej PAL signal. Tu o HDju ni ne duha ne sluha.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če nima HDMI izhoda ne more predvajati HD (teoretično SCART sicer omogoča 720p ampak ne vem če katere naprave to podpirajo).

Tak da ja, v akcijah so velikokrat sprejemniki s SCART-om, ker vedo, da jih drugače kot v akciji ne bodo prodali.
no to ni čisto res, HD program se seveda lahko prikazuje (v kolikor ga sprejemnik podpira) tudi preko scarta, a pač v SD kvaliteti...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja in kaj imaš potem od tega? Pa tudi če sprejemnik nima HDMI izhoda sem precej prepričan, da tudi HD programov ne podpira, ker ni potrebe, da bi jih.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Pa obvezno mora imeti HDMI izhod? Namreč tisti najcenejši imajo samo SCART izhode, verjetno za tem tiči še kaj drugega kot le to, da pač nimajo HDMI izhoda? Verjetno ne more predvajati v HD kakovosti?

Zakaj HDMI? Zakaj HD? Tile DVB pretvroniki so vecinom anamenjenei priklopu na stare TVje, ki so vecinoma se CRT ... in tudi tisti, ki so LCD, verjetno ne znajo predvajat v HD kakovosti... Tisti, ki pa znajo, pa imajo verjetno ze vgrajen DVB tuner ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Verjetno verjetno...
Naš recimo nima DVB-C tunerja, pa je HD LCD. (Sony Bravia)

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ja, jaz imam tudi Samsungovo plazmo, ki pa zal nima DVB-C tunerja in bi rad dobil drazji DVB-C receiver z HDMI za ceno cenejsega.
smile-1.gif