možnost prenosa št. brez prekinitve pogodbe?

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Pozdravljeni!

Imam en problemček in me zanima, če obstaja kakšna ugodna rešitev. Pred enim letom sem svoji boljši polovici prenesel telefonsko številko na t-2 (
bonk.gif
), za 12 mesecev pa zakupil še za 20€ pogovorov. Ta druga vezava je sedaj potekla, prva pa še ne. Ker mesečno naredi račun za skoraj 50€ je to precej neugoden način, zato me zanima, ali obstaja kakšna možnost, da sedaj na isti telefonski št. (ki jo ima že skoraj 13 let) izbere paket z vključenimi pogovori in na podlagi tega lahko kupi tudi kakšen telefon (trenutni je v zadnjih izdihlajih), oziroma da prenese telefonsko št. na drugega operaterja (kar bi si želela zaradi nezanesljivosti t-2 omrežja) brez plačila odškodnine (da recimo to številko prenese na m@, na T-2 pa dobim novo št.). Ima kdo kakšno idejo?

hvala

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Stevilko enostavno preneses... in pri novem operaterju ob prenosu stevilke oznacis, da se narocnina pri starem operaterju NE prekine ... V tem primeru bos pri starem operaterju placeval samo narocnino, ko se iztece aneks, pa prekines se to sam... Lahko pa dobis pri starem operaterju tudi drugo nadomestno stevilko in koristis dalje njegove usluge s to nadomestno stevilko ...

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Stevilko enostavno preneses... in pri novem operaterju ob prenosu stevilke oznacis, da se narocnina pri starem operaterju NE prekine ... V tem primeru bos pri starem operaterju placeval samo narocnino, ko se iztece aneks, pa prekines se to sam... Lahko pa dobis pri starem operaterju tudi drugo nadomestno stevilko in koristis dalje njegove usluge s to nadomestno stevilko ...

To se da? Tako nekako sem si tudi jaz predstavljal, samo so me po telefonu na t-2 poskušali prepričati, da to ni možno. Ker v bistvu pri t-2 nimam naročnine bi bila to idealna rešitev.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Seveda se da, tako kot je obrazložil Jest. Nič ne urejaš pri T-2 ampak vse pri novem operaterju. Rabiš le en račun od T-2, ki ni starejši od 45 dni.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Hvala, super. Sedaj je samo še stvar odločitve ali naj gre k mobitelu ali mogoče k Tušu, čeprav tu jo skrbi slaba pokritost in preklapljanje med operaterjema, kar ji je že pri t2 šlo pošteno na živce.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik VinS pravi:
Hvala, super. Sedaj je samo še stvar odločitve ali naj gre k mobitelu ali mogoče k Tušu, čeprav tu jo skrbi slaba pokritost in preklapljanje med operaterjema, kar ji je že pri t2 šlo pošteno na živce.

K simobilu ?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sam imam T-2 mobitel samo za pogovore z omrežjem T-2. T-2 ima tako notranji roaming z Simobilom, tako da ne vem, zakaj bi šlo komu preklaplanje na živce, saj je vseeno na katerem operaterju si. Pogovori imajo isto ceno, oz. v mojem primeru so zastonj.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Sam imam T-2 mobitel samo za pogovore z omrežjem T-2. T-2 ima tako notranji roaming z Simobilom, tako da ne vem, zakaj bi šlo komu preklaplanje na živce, saj je vseeno na katerem operaterju si. Pogovori imajo isto ceno, oz. v mojem primeru so zastonj.
ženi je to edini telefon, preklapljanje pa je moteče, ker se takrat prekine povezava, to se ji dogaja tako v našem stanovanju kot na običajnih relacijah, kjer se vozi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To je Simobilov štos, ko prekine povezavo in sem ga tudi sam opazil. Ko je bil T-2 v španoviji z Mobitelom, se to ni dogajalo.