Motorola moto G (2014)

spirou

Zelenc'
16. nov 2014
1
0
1
Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup omenjenega telefona. Prednosti in slabosti v primerjavi s starejšim modelom so mi znane, kar me skrbi je odsotnost 4G. Torej, zanima me, če je 4G res tako "potreben"? Potreben v tem smislu, da bo telefon čez dve leti (vsaj toliko časa ga nameravam imeti) zastarel. Uporabljam pa Simobilovo omrežje.

Hvala za odgovore!

I

Izbrisan uporabnik #488

Aha, nima 3G 7,2mbs?
smile-1.gif

Tak da ne vidim nobene potrebe po LTE.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Citat:
Uporabnik spirou pravi:
Torej, zanima me, če je 4G res tako "potreben"? Potreben v tem smislu, da bo telefon čez dve leti (vsaj toliko časa ga nameravam imeti) zastarel. Uporabljam pa Simobilovo omrežje.
Če sprašuješ, potem ni potreben. Danes je npr. LTE vključen le v paketu Neskončni L (40€ mesečno), pri ostalih je potrebno doplačilo, kar ti da vedeti, da uporabnikov ni prav veliko in da verjetno sam še nekaj časa ne boš med njimi.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik spirou pravi:
Torej, zanima me, če je 4G res tako "potreben"? Potreben v tem smislu, da bo telefon čez dve leti (vsaj toliko časa ga nameravam imeti) zastarel. Uporabljam pa Simobilovo omrežje.
Če sprašuješ, potem ni potreben. Danes je npr. LTE vključen le v paketu Neskončni L (40€ mesečno), pri ostalih je potrebno doplačilo, kar ti da vedeti, da uporabnikov ni prav veliko in da verjetno sam še nekaj časa ne boš med njimi.

Glede kar trdiš za LTE pri Si.mobil-u ne drži več si pa tukaj preberi: http://www.simobil.si/mobilni-internet/dostop-do-lte-omrezja

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik spirou pravi:
Torej, zanima me, če je 4G res tako "potreben"?
Če ne uporabljaš neta kot takega,da veliko brskaš po njem niti ni tako potreben edino kar bo,se ti bodo posamezne strani odpirale dalj časa.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Rabiš oboje, ker ni povsod wifija, edino če imaš telefon samo za doma
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
Za moje pojme je za mobilno brskanje 3.5G pri 14 Mbps več kot dovolj. Marsikdo doma na xDSL/kabelski ne dosega niti polovico te hitrosti...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
467716-post_slo.gif

Sicer pa gre (pri nas) 3G do 21 mb/s, kdo za vraga bi potreboval več na telefonu res ne vem. OK, za pokrivanje podeželja z internetom bi še razumel, samo kaj ko je potem v realnosti LTE v mestih, kjer imaš že dovolj možnosti dostopa, na vaseh pa še dalj na GPRS/EDGE životarijo
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik philips pravi:
Za moje pojme je za mobilno brskanje 3.5G pri 14 Mbps več kot dovolj. Marsikdo doma na xDSL/kabelski ne dosega niti polovico te hitrosti...

Na alterju nisi 4G ne zadošča
evil.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Zanimivo... Vedno ko je govora o LTE omrežju se oglasijo eni in isti kak oni ne rabijo LTE omrežja... Verjemite ko bi enkrat sprobali hitrost LTE ne bi nikoli več hoteli niti povohat 3G omrežja
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Ne nakladaj. Imam 4g doma, v sluzbi na vasi pa old school. Oboje prek glave zadosti za srfanje

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Zanimivo... Vedno ko je govora o LTE omrežju se oglasijo eni in isti kak oni ne rabijo LTE omrežja... Verjemite ko bi enkrat sprobali hitrost LTE ne bi nikoli več hoteli niti povohat 3G omrežja
evil.gif

LTE ima fajn pokritost? to je H+?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
LTE pokritost je še vedno slaba, zajema samo večja mesta... H+ pa je nadgradnja 3G omrežja, LTE je pa že 4G in komplet nova tehnologija. Razlik v mestih med 3G in 4G praktično ni v dl hitrosti (20 mbps), dokler ne doplačaš za višje hitrosti in LTE omrežje na polno izkoristiš.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
100 Mbps se pozna le pri prenosu večjih fajlov. Pri običajnem brskanju, kjer je veliko manjših requestov ne bo razlike niti 5% (v primerjavi z 21 Mbps 3.5G).

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
To drži, ampak saj LTE je namenjen ravno tistim, ki želijo oziroma so primorani dol vleči velike datoteke. Bolj vidim problem v tem ali se te hitrosti res dosegajo ? Da ni samo obljuba ponudnikov, da gre LTE 100 mbs+ potem pa samo malo več kot 3G.