Motorola Milestone 2

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
amm... a ni android open source?
Citat:

With the exception of brief update periods, Android has been available under a free software / open source license since 21 October 2008. Google published the entire source code (including network and telephony stacks)[33] under an Apache License.[34] Google also keeps the reviewed issues list publicly open for anyone to see and comment.
confused-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, je odprta, ampak prosim te, ne rabim take odprte platforme, kjer mi veliko oko brez mojega pristanka in vednosti deinstalira naloženo aplikacijo. A ni dovolj, da imamo na trgu že enega takega igralca (jabolčka)?

Tolk ovce pa spet nisem.

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Kje pa si to videl? Imam namreč kr nekaj aplikacij, ki niso odobrene iz strani marketa, pa mi še nobena ni sfalila.
tongue-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Malo googlaj in to bo google vrgel veliko diskusij/blogov/novic na to zelo žgačkljivo temo.

Naj ti Nokiina ovčica (ki to sploh ni) odpre oči, izvoli eno tako. Celo M$ se ne poslužuje takšnih "trikov" na naših PC-jih.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Meni je moja N900 že večkrat padla na parket in ti povem, da sploh ni videti nekih poškodb, edino kar je videti je ena praska na ohišju, ko mi je padla zunaj na večji kamen, ter rahle rajsice na zaslonu, ki pa niso nastale kot posledica padcev, ampak moje nesmotrne rabe (dal v žep s kakšnim drugim predmetom. To ti vse pove o kvaliteti izdlave skoraj 200g telefona. Android ni za Nokio, ker si ne more privoščiti odvisnosti od velikega brata. Edina prava pot je MeeGo v navezi z Intlom. Poleg tega se mi zdi da se tudi Ericsson ne bo branil MeeGa.

EDIT: Drugače nisem fan od Nokie, ker mi je N900 šele 2. njen telefon, kupil pa sem ga smo zato, ker je bil Linux in odprta platforma, čeprav se mi takrat ob nakupu ni sanjalo o Linuxu. Če Nokia naredi to napako in gre na Android ali WP7, kar zagotovo ne bo storila, kljub natolcevanjem, se jaz selim k HP-ju na WebOS.
wink-1.gif

si slučajno prespal včerajšnji dan? nokia se je namreč poslovila od meego in verjetnost wp7 oz. androida je vse večja, oz. samo vprašanje je s katerim se bo dogovorila
glede androida pa te malo paranoja grabi.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Ja, je odprta, ampak prosim te, ne rabim take odprte platforme, kjer mi veliko oko brez mojega pristanka in vednosti deinstalira naloženo aplikacijo. A ni dovolj, da imamo na trgu že enega takega igralca (jabolčka)?

Tolk ovce pa spet nisem.

Ne seri in pretiravaj.

Omenjen mehanizem obstaja in je bil aktiviran samo nekajkrat za brisanje nevarnih appov, ki so zasli na Market in bili reportani da delajo pizdarije.

A si menda mislil, da Google ne bo naredil backup varnostne varijante, ki mu lahko zjebejo celotni ekosistem Androida, ce se razsiri kaki nevarni app ? Zbrisana pa ne bo nobena aplikacija kar tako, tudi ce je piratska.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
zelo "nevarna" aplikacija -> deleted
bonk.gif
!

http://slo-tech.com/novice/t421294

To pot je šlo za brezplačne aplikacije, ki jih je napisal neki varnostni strokovnjak in so bile namenjena "v raziskovalne namene". V opisu so bila potvorjena dejstva o programu, da bi uporabnike vzpodbudil k prenosu. Same aplikacije niso bile zlobne in niso imele dostopa do občutljivih podatkov, so pa bile večidel neuporabne. Google jih je zato zbrisal.

Lahko nekdo pove kako je pri rootanih telefonih, se da izklopiti remote šarjenje ?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
" Google disclosed in a blog post on Thursday that it remotely removed two applications from Android phones that ran contrary to the terms of the Android Market."

Ce so v nasprotju s pravili Market-a, si pridrzujejo pravico o odstranitvi. Nima veze ce so v raziskovalne namene, ce nekdo razvija nek app za testiranje, ga naj ne distribuira preko Market-a, simpl.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:si slučajno prespal včerajšnji dan? nokia se je namreč poslovila od meego in verjetnost wp7 oz. androida je vse večja, oz. samo vprašanje je s katerim se bo dogovorila
Kaj pa sem prespal? Govorice? A to.

Citat:
Uporabnik Steve pravi:glede androida pa te malo paranoja grabi.
Citat:
Uporabnik maddog pravi:Ne seri in pretiravaj.

Omenjen mehanizem obstaja in je bil aktiviran samo nekajkrat za brisanje nevarnih appov, ki so zasli na Market in bili reportani da delajo pizdarije.
Danes te prime za mali prst, pojutrišnjem za celo roko. Been there, saw that.

Citat:
Uporabnik maddog pravi:
A si menda mislil, da Google ne bo naredil backup varnostne varijante, ki mu lahko zjebejo celotni ekosistem Androida, ce se razsiri kaki nevarni app ? Zbrisana pa ne bo nobena aplikacija kar tako, tudi ce je piratska.
Ni potrebe, da ima to funkcijo in šarijo po mojem telefonu, ker tudi MS ne šari po mojem PC-ju. Naj poskrbi, da na njegov market sploh ne pridejo takšne aplikacije, če jim je mar do uporabnika.

Drugače pa Googlu se obeta svetla prihodnost, ima iskalnik katerega velika večina uporablja, ima spletno pošto, ima youtube, ima spletni fotoalbum (picasa), ima spletni koledar, ima naše telefone (mislim OS), hotel je še kupiti Facebook. Sploh nisem paranoičen, vesel sem, da tako lepo in zastonj skrbi za nas in da nam zna ugajat, ker pač ve kaj imamo radi, kam hodimo, s kom se družimo, kako razmišljamo itd. Praktično več ve od naše lastne države. :D

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
No sedaj vem, da bom kupil Motorola Atrix 4G saj je 3x pohitritev napram N900. Tako da to je to. Edino tipkovnice nima, ampak se bom prilagodil, dokler ne bo boljše alternative na trgu...