Motorola Milestone 2

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Kakšno mnenje imate glede tega telefona?

Zanimam se, saj premišljujem o menjavi iz Nokie N900 na Milestone 2. N900 mi je odličen telefon, ampak če obstaja kaj boljšega, bi si kupil. Mora pa imeti fizično qwerty tipkovnico in se mi ta telefon res zdi odličen...

Primerjava je zelo v prid Milestone 2, ampak me malo skrbi android. Če ga je mogoče toliko modificirati kot maemo. Je to ravnotako skoraj popolnoma odprt OS kot maemo?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3495&idPhone2=2917

Slučajno kakšen uporabnik tukaj? Po možnosti bivši lastnik N900?
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Miha, malo počakaj s tem nakupom, ker Nokia naj bi v kratkem prišla ven z novim telefonom. Mislim, da Milestone, čeprav z boljšim procesorjem in več rama ni resna konkurenca N900. Vidim pa da ima smo 8GB, nima FM oddajnika/sprejemnika, če hočeš vzeti ven spominsko, ni druge kot prej odstraniti baterijo (non hot-swappable microSD card slot), ni sprednje kamere, ni IR-a. Teža telefona samo par gramov manjša, čeprav ima "pol" stvari manj. Dimenzije so tam, tam. Eno leto je naokoli in to kar ponuja Milestone je premali korak naprej. Če bi bil uporabnik nekega trotl telefona, ajde, potem ja, drugače to ni racionalen nakup. Sploh pa ti priporočam, da si na N900 namestiš NITdroid ga malo primerjaš z Maemom. Klicati sicer ne moreš (ni glasa), gps tudi ne dela, a kot vem vse ostalo funkcionira, tudi nameščanje aplikacij iz Android marketa.
Sam se pa trenutno ne spogledujem z nobenim novim telefonom. Ni neke potrebe, N900 ima vse kar rabim, oziroma ima celo preveč. Imam kup nameščenih aplikacij, ki jih nisem še nikoli uporabil. Nekako mi je logika Maema zlezla pod kožo, tako da dvomom, da bi se lahko hitro prilagodil čemu drugemu, ker bi me 100 stvari piz*ilo zakaj ni tako.
Edino kar razmišljam je mogoče, da bi počasi zamenjal moj sekundarni telefon N95. Neki me mika Palm Pre, ki se ga novega z garancijo in poštnino vred dobi pod 200 €, ali pa mogoče kakšen cenejši model Nokie z novim Symbianom.

No ja, bomo videli, kaj bo čas prinesel.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Milestone od Nokie? Malo si se zmotil verjetno...

Ja čakal sem N9, ampak ga ni in ni. Pa še to, da N9 ne bo imela fizične tipkovnice verjetno me hudo moti.

Najbolj pomemben mi je procesor in več rama. Memory dokupim, FM ne rabim, spominske na rabim jemati ven, sprednje kamere tudi ne potrebujem, IR še manj.

Sem pa mnenja, da ko pride karkoli boljšega ven, to kupim. Trenutno pa to je boljše, edino moti me Motorola napis zgoraj, saj nekako ne zaupam kako je s podporo itd. Nokia je le nokia in vsi poznajo in ima podporo povsod, celo N900, ki ni tako prodajan telefon. Naprimer kje bom dokupil dodatne baterije (dobre neoriginal), polnilce za vštekati v steno,...

Ja saj to imaš pa prav, bom res poskusil android pa da vidim kako se to obnaša. Ampak meni pri N900 manjka procesorske moči in rama. In to me manjbolj mika...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če boš pa pri Motoroli imel problem pri dokupovanju dodatne opreme, potem pa tut hudič
smile-1.gif

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Aha, no super. Ker nujno mi je avtonosilec, avtopolnilec, 2 bateriji (neoriginal-poceni).

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Avtonosilec univerzalen, jaz ga mam iz BigBanga, služi super prej za Desierja zdaj za Galaxy S. Avtopolnilec vedno zagotovi proizvajalec, seveda pa se dobijo tudi ponaredki. Pravtako baterije ne bi smele biti problematične,sploh če bo baterija enaka kot je pri kakšnem zdajšnjem modelu.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:

Sem pa mnenja, da ko pride karkoli boljšega ven, to kupim. Trenutno pa to je boljše, edino moti me Motorola napis zgoraj, saj nekako ne zaupam kako je s podporo itd. Nokia je le nokia in vsi poznajo in ima podporo povsod, celo N900, ki ni tako prodajan telefon. Naprimer kje bom dokupil dodatne baterije (dobre neoriginal), polnilce za vštekati v steno,...

jao pa ti si komik
hysterical-1.gif
baterijice, kabelčke, polnilčke in vso ostalo kramo pa dobiš v trgovini, tako kot za uber nokio, če pa na, pa je tukaj internet. Razen če spadaj v tisti del populacije z paranoičnim strahom pred kupovanjem prek interneta.
In kar se tiče "nokia je le nokia". Ja, danes to pomeni totalni šrot telefoni ki crkujejo kot za šalo, razvoj pa jim je zaštekal tam ene 5 let nazaj. Sem ravno danes bral en članek, kjer novi direktor ugotavlja da so v qurcu in da je verjetnost androida in wp7 na nokiah vse večja
wink-1.gif

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
bvader: mah univerzalni so slabši od specifičnih, ampak če ne bo druge, bom seveda to kupil.

Vem vem, vse to mi je jasno Steve. Saj avtopolnilec bo tako ta od nokie dober, saj je microUSB. Res pa da motorole ne poznam, o njej (predvsem milestone 2) se ne govori tako veliko kot o Nokii. Zato ne dobim na voljo raznih primerjav z drugimi telefoni (meni poznanimi) itd. Zato sprašujem (neumna) vprašanja.

Kupovanja preko interneta se poslužujem že zelo dolgo, oz. odkar se je to pojavilo pri nas. Ravno zato, ker me je nokia razočarala z (ne)razvojem novih hi-end telefonov, se odločam za menjavo.

Hvala

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
o milestone 2 se ne more govorit kaj dosti, ker je še sploh ni pri nas. sicer pa če nisi star okrog 20 ali manj, me čudi da ti motorola ni znana. Oni so bili med prvimi ki so razturali v mobilni telefoniji. Kasneje jim je razvoj malo zaštekal in so pri nas postali sila redki, zdaj pa ga z adroidom ponovno sekajo z zelo dobrimi telefoni.
nokia pa verjamem da te je razočarala. dosti nas je, razen par zagriženih fanov.
kaj točno pa vidiš na milestone 2 tak zanimivega? če je to fizična tipkovnica, poglej še malo za htc desire Z

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
O seveda je, že od 5.1.2011: http://mobisvet.si/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=619
in še tukaj: http://www.expansys.si/motorola-milestone-2-android-smartphone-eu-203474/

Moti me to, da ga nihče nima, bolj malo se je govorilo o njem, ne pa kot se govori na veliko o Nokiah... Saj poznam motorole, samo imel pa nisem nobene (izvzamem eno prastaro, ki je imela med prvimi fotoaparat).

Prednost pred desire Z je procesor. Saj bom tako ali tako oba "navil" ampak pri motoroli je že po defaultu višja frekvenca.

Rad bi od enega Sovenca iz prve rokel slišal mnenje o telefonu...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Hoces imet telefon, ki ima tipkovnico kot N900, modifikacije in odprt OS kot Maemo na N900.

Pici dalje N900 potemtakem.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Bojim se, da če boš šel na kateri od sedanjih Androidovih modelov s fizično tipkovnico, boš razočaran, ker boš ugotovil, da to ni bil noben velik "jump". Meni se zadnja community posodobitev za N900 zdi precej v redu. Telefon dela lepo, tako, da sploh več ne uporabljam swappolube optimizacije. Tisti reboot, ki sem imel je kriva aplikacija, ker se mi to isto zgodi z jedrom 42. Npr. sedaj imam odprta 3 brskalna okna, conkey in FAM, pa mi kaže da rabim 170/240 MB rama, 204/768 MB swapa, rootfsa pa imam prostega 52 MB. Telefon mi dela v razponu 500-700 MHz.
Sicer je čisto tvoja stvar, kaj boš naredil, a zame vem, da ne pride v poštev nobena menjava, ki ni vsaj 2x boljša od tega kar že imam.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tudi takšni aparati z dvojedrnimi procesorji, 1GB RAM-a itd. prihajajo ampak bo tega kot gob po dežju. Najbolj zagreti bodo kupili najprej, drugi kasneje itd....Enkrat je treba presekat in naredit nek prehod in je spet za nekaj časa mir. Če vedno čakaš na nekaj boljšega pri današnjem tepu izzidov telefonov je nemogoče, ker bo vsak danes najboljši telefon čez dober mesec že krepko padel na lestvici zmogljivosti.

Meni se zdi ta motorola OK. Res da glede na to da bo k nam prišla recimo vzporedno s kakšnim LG Optimus 2X ipd., ki ima 2× močnejše komponente, nima pa fizične tipkovnice itd... Za vsakega nekaj. Poglej še malo po HTC Desire Z. Spet odvisno kakšen uporabniški vmesnik bi rad imel, kar se pa nadalnje podpore z updejti SW-ja pa ne vem kako bo. Jaz sem na Samsungu in mi je kar OK. Voda na moj mlin je da sta si Galaxy S in Nexus S "dvojčka" in vse kar bo prišlo na Nexus-a bo kmalu pristalo tudi na Galaxyu
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Z drugega zornega kota pa 640 MB fraj rama :D.

Jaz sem pred enim mesecem naredil novo instalacijo, s tem da sem obnovil vse nameščene aplikacije in nastavitve, a samo iz extras in extras-testing. Čeprav je pred kratkim prišlo ven kar nekaj zanimivih aplikacij, jih, dokler so v extras-devel, ne bom namestil. Predlagam ti, da podobno narediš in mogoče boš presenečen nad spremembo v delovanju, sploh ker laufaš 1,15GHz.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ma ja, sem se odločil, da res počakam konkurenco z dual core-i in potem menjam. Takrat bo res očitna razlika v performasu (predvidevam-upam)
smile-1.gif

Zaenkrat pa ostanem na N900, ki je TOP hehe, edino v kratkem ga bom flashal...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Še en Nokiina ovčica obvarovana skušnjave s pomočjo ostalih vernikov.
wink-1.gif

Sam sem dobro leto uporabnik Motorole Milestone in niti pod razno ne razmišljam o menjavi - kvatiteta izdelave telefona je napram plastični konkurenci čisto drugi svet.
Kar mi je všeč je to, da telefona za normalno uporabo ni potrebno pacati z nekimi custom ROMi. In Android je sedanjost IN prihodnost, ne glede na to, kar se govori v konkurenčnih taborih.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Meni je moja N900 že večkrat padla na parket in ti povem, da sploh ni videti nekih poškodb, edino kar je videti je ena praska na ohišju, ko mi je padla zunaj na večji kamen, ter rahle rajsice na zaslonu, ki pa niso nastale kot posledica padcev, ampak moje nesmotrne rabe (dal v žep s kakšnim drugim predmetom. To ti vse pove o kvaliteti izdlave skoraj 200g telefona. Android ni za Nokio, ker si ne more privoščiti odvisnosti od velikega brata. Edina prava pot je MeeGo v navezi z Intlom. Poleg tega se mi zdi da se tudi Ericsson ne bo branil MeeGa.

EDIT: Drugače nisem fan od Nokie, ker mi je N900 šele 2. njen telefon, kupil pa sem ga smo zato, ker je bil Linux in odprta platforma, čeprav se mi takrat ob nakupu ni sanjalo o Linuxu. Če Nokia naredi to napako in gre na Android ali WP7, kar zagotovo ne bo storila, kljub natolcevanjem, se jaz selim k HP-ju na WebOS.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: