motornoolje.com

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Dve vprašanji:

-a je to enako olje kot v trgovini ali gre za kake ponaredke, ker cena je občutno nižja,
-kako to, da je cenejše, če kupiš po liter kot skupaj 4 litre

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
1. Obcutno nizja? Isto olje je pri OLEFu (recimo) cenejse
2. Gre za 4l pakiranje. Vzames se vecje pakiranje (60l, 208l, ...) bo cena se nizja.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Pa poklici... Sicer sem govoril nasplosno, Agip 10/40 je pri Olefu 7,2€, na zgoraj omenjeni strani pa 8,4€
Pri drazjem olju je razlika verjetno vecja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ta Aral ki ga rabim jaz je v lokalni trgovini okol 14€/l.
bonk.gif

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Za Aral vem (iz zanesljih virov) , da gre za ponaredke. Narejene so bile celo analize.
Tako da se na te nizke cene jaz ne bi zanesel.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
jaka, ali lahko tole malo bolj konkretiziraš? Ali so te analize kje objavljene ali dostopne?

V preteklosti je bilo precej namigovanj, da se ceneno olje naliva v fake embalažo in prodaja kot top sintetika priznanih proizvajalcev. Resnici na ljubo tudi cena, kot jo navaja patriot, pripomore k tovrstnemu sumničenju. Jaz sem gledal za Elf-ovo sintetiko in je razlika podobno ogromna.

Ali pa če ima kdo informacije kakšne so cene olj na tujih trgih ali kakšne so nabavne cene pri uradnih distributerjih?

B.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
dajte nalepit kake linke ne samo da govorite v tri dni! Kje so bile narejene analize in rezultati le - teh?

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Kolega dela na VAG servisu in je rekel, da so olje, katero so stranke prinesle s seboj na servis,
pošiljali na analizo. Razlike kar se viskoznosti tiče so bile ogromne.
Še to, aral olje (Vag TDI motor), sem dobil po "sindikalni" ceni 10 € / l.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
poznam fanta, ki je v malce drugih koordinatah in pre dleti doma pakiral vsa huda olja.

drugače pa tudi mene zanima kaj je s temi 'poceni' olji.

patriot
kaka je cena pri šahistih?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
A veš moj kolega je pooblaščen prodajalec in serviser za vozila Seat pa se je ob tem kar si napisal samo nasmejal in rekel da v njegovem servisu nalivajo samo olje ki ga ima on na misel pa mu nikoli ne pride da bi olje pošiljal v kak laboratorij! Kot sem ti rekel daj za olja kak konkreten link ne pa tako kolega je rekle od kolega kolega je videl itd... Sam že vrsto let kupujem castrolovo olje iz castrol soda pa mi v 10 letih še nis šlo kaj narobe zaradi olja! Kot sem ti rekel daj kak uporaben link kjer se lahko tvoje trditve potrdijo!
To olje kot si ga ti napisal dobim jaz v trgovini original zapakirano z računom za 8 evrov!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Servis verjetno ni pošiljal olja na analizo zaradi svojega veselja. Verjetno je šlo za kakšno akcijo uvoznika ali principala, ki je zaznal poplavo poceni olj.

Sicer pa ti tudi web prodajalna o kateri je tukaj govora, dostavi "olje original zapakirano in z računom". Kje je torej resnica?

B.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ta zanima tudi mene! To resnico lahko potrdi kak link kjer so objavljeni rezultati kakih analiz olj, ki pa jih največji kritiki "ponarejenja" nekako ne nalepijo da bi lahko tudi mi kaj prebrali!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz delam servis vedno sam in imam tut svoje olje! Ko pa nov avto v okviru garancije vozim na servis pa mi še nikoli ni padlo na misel da bi sam nesel olje na pooblaščen servis!
bonk.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Jaz tudi ne, večinoma se nimam časa ukvarjat s tem. Pripeljem na servis, plačam, odpeljem.

Ljudje pa delajo to, tudi lastniki precej dragih vozil. Če z minimalno truda lahko privarčuješ 50€ (za kolikor je olje na servisu dražje), zakaj pa ne?

B.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ljudje pa delajo to, tudi lastniki precej dragih vozil. Če z minimalno truda lahko privarčuješ 50€ (za kolikor je olje na servisu dražje), zakaj pa ne?

B.

točno tako. Sam delam za vse avtomobile tako. Zakaj bi plačeval 2-3 krat več za liter olja?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz tegaq nisem nikoli počel na pooblaščeni servis pa sem avto vozil samo dokler je bila garancija potem pa to delam sam! Pač stvar posameznika!