Motorne kosilnice na nitko

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Danes v katalogu kod najbolje komšije, sem opazil kosilnico Kawasaki .Si jo kdo morda lasti?Izkušnje?Ali je morda bolje da vzamem Stihl za podoben denar?Imam eno od Alko-ta pa ni vredna pol pizde mrzle vode, sezona se bliža, pa je treba nekaj nabavit.
Muchos gracias
pozdrav.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Kod komšije, je taka lepa plava .....
redface-1.gif

Resno me zanima kako je kaj z kvaliteto, pa rezervnimi deli.
Kje je YUgo mehanik, včas imam občutek da ve veliko ...
smirk-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Linkana kosilnica je vrhunska, v treh sezonah nisem imel niti ene napake.
Vsake tri, štiri košnje operem zračni filter in našpricam mast v zglob nad glavo.
Košnje je bilo lani 13 x 5-6h, večina z 3mm nitko, vsega skupaj morda 3h z nožem.
Splača se vzeti močan motor, sicer malenkost več pokuri, je pa košnja veliko lažja.

LP

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Super, jaz nimam tolk za kosit, motor je 4taktni?
redface-1.gif

rad bi vzel eno trotel ziher varijanto, pa da je potem mir, da se ne jajcam s popravili in okvarami.
jezen.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
458
83
45
dolenska
Takole mamo doma že, hm, par let. Še vedno nič narobe. Le bencin in laks. Niti filter ni bil še pucan
grin1.gif
pa kr nekaj meje pokosi.
Sosedje in prijatli imajo starejše, modro ohišje, pa se še ni nihče pritožil. Kar se tiče kvalitete, mislim, da ne moreš zgrešit.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.421
5.657
113
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Kje je YUgo mehanik, včas imam občutek da ve veliko ...
smirk-1.gif

pozdrav.gif

Pomagam lah samo glede šravfanja......ki pa ga ni če jo redno vzdržuješ (svež bencin + olje) v glavo gre pa obična poltekoča EP mast....lah tud kaka grafitna al pa litijeva obična....sam bolš je poltekoča....ma jo servis v malih količinah drago...al pa če greš do Olme na Zaloško pa kupš LIS EP 00 1kg je tm 5-7 eur...ne spomnm se več točno

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kosilice na nitko ne morejo imeti 4 taktnega motorja zaradi mazanja.

Dvotaktni, mešanica 2% ... Wartburg sound.

LP

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:

LP

Tele z nahrbtnikom bi lahko bile 4-taktne. Še nisem videl človeka, ki bi stal postrani.
Bi prej rekel da zaradi teže.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Najlepša vam dala
grims-1.gif

Grem jutri v Črnuče pogledat kakšna izgleda od blizu, ko sem se zanimal za štilarco, mi je prodajalec rekel, da je 4 takt.
Mislim, da bi tudi ta bila lahko.Poročam jutri zvečer kaj sem izvedel.
nahrung002.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kawasaki kot taka je dobra reč, tako da zgrešil seveda ne boš (seveda jo Honda pelje scat, samo to so že detajli
evil.gif
)...pa tudi kak kos vrta moraš imeti, da si jo kupiš (kultivator seveda).

Resno: imamo doma že kakih 20 let nahrbtno z oznako TD40, pa pali ko grom, le enkrat (cca. 5 let nazaj) smo mogli menjat dizo, za kar pa je bila kriva mešanica oz. olje v njej (se je zdrizalo). Sem pa jaz svoje čase z njo pokosil tudi po 5.000 kvadratov letno..seveda s cirkularjem zraven in odstranjeno plehnato zaščito pri rezilu. Zdaj jo sicer rabimo 2 x letno..enkrat za 1.000 kvadratov drugič malo pa detajle..ostalo je ne diram. In od nakupa razen mešanice, vžiga in ugašanja ...se ni drugega počelo z njo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.421
5.657
113
Dizo menjal zarad olja?
shocked-1.gif

Mi je všeč pa podatek da pr znamkah dobiš dele še po 20letih.......za kake no name za 99eur bi bil ziher problem
smile-1.gif
Al bi mogu pa doma improvizirat 100 na uro

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:Kosilice na nitko ne morejo imeti 4 taktnega motorja zaradi mazanja.
Ne drži. Je že kar veliko 4-taktnih modelov. Od stihl (4-mix motorji), kjer za mazanje še vedno skrbi bencin z dodatkom olja (mešanica) do kake honde, kjer je olje za mazanje v resnici posebej kot pri avtomobilu.

Kamele0N

23. jul 2008
42.421
5.657
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ne drži. Je že kar veliko 4-taktnih modelov. Od stihl (4-mix motorji), kjer za mazanje še vedno skrbi bencin z dodatkom olja (mešanica)

Swašta......prvič slišm za tak hibrid

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Da ne bo pomote..naša je 2 taktna. Dizo je tako zapeklo (sem tudi sam poskušal) da je ni bilo možno prepucat...zgolj menjava.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:

LP

Tele z nahrbtnikom bi lahko bile 4-taktne. Še nisem videl človeka, ki bi stal postrani.
Bi prej rekel da zaradi teže.

Kaj pa vem.
Dvomim, da bi nekdo razvijal samo motor za nahrbtno.

Kosilnice, tako nahrbtne kot ročne (bočne ...) imajo povečini enake motorje.
Toliko glede teže. Pa tudi, če bi videl kje kosim, bi svoje mnenje spremenil.

Verjamem, da obstajajo 4 taktne, nisem je še videl, niti delal z njimi.
Vem pa, da motorne žage in kosilice z nitko uporabljam v položajih, kjer bi klasično mazanje odpovedalo v par minutah.
Mi na pa samohodni lepo poje Hondin 4 taktni motor. Čeprav garantirajo kratkotrajno delovanje pod kotom 45st. tega nisem in ne bom preizkušal.

LP

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V bistvu ne razumem, kas si hotel povedat.
Trdim, da so predvsem pri nahrbntnih 2-taktni motorji, ker so lažji (imajo manjšo težo, kar ni zanemarljivo).
Tudi ne razumem, o kakšnem mnenju je govora ampak OK