Motorna žaga se greje nenormalno

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Model je Husqvarna 236.
Predno uspem eno poleno odžagatm, se že segreje preko normalne temperature, da ni možno več delat.
Kaj bi bil lahko vzrok? Ni svinjarije okrog vetrnice magneta.

Malo opleta sklopka. Ni pa moja, tako da ne vem, če ni bila že pregreta.
Je možno, da bi nepravilna mešanica vplivala na to, ali pa zapacan zračni filter?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.103
5.646
113
H vijak na frgazarju malo "popusti" ker je narobe nastavljen...in ti bo motorka zaribala!!!

Je poln gas v uberturah? No to je narobe...ker maš prerevno nadtavljen frgazar in je sicer mešanica bolj eksplozivna...motorka se vrti sicer hudo...nič pa ne hladi cilindra in ti bo stisnilo bat!

Nastavi tako H vijak da bo pod polnim gasom rahlo predela/trokirala... Višek ne zgorelega bencina eksoandira v izpuh in stem ohladi bat in cilinder...motorka se malo manj vrti...ampak tako je prav da dela dolgo...ta eksoandiranje se sliši kot prdenje!

Youtubay... 4stroking....how to set a chainsaw itd

Upam da nisem že prepozen in si že z zdrajsanim batom in brez kompresije... :(

• Všeč mi je
Reactions: Smajo

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Kje bi dobil orodje za nastavitev visokega in nizkega teka?
Kaki "butli" so, da dajo posebne vijake.....

Sem preveril, kolikor se da skozi odprtino za svečke in so risi in tudi kompresija je bolj slaba.
Nov komplet (cilinder-bat) na ebayu je 38€. Je smiselna menjava?

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.103
5.646
113
Da....smiselna... Ker ponavadi stisne samo bat in malo cilinder podrajsa (ponavadi samo na izpušni strani) ojnica in blajerca sta pa ok....pa lepo bi bilo če bi ti jo frend častil ker ti je porinil časovno bombo v roke...

Set za nastavlanje ma Opara...Rotar....pa vsak ki prodaja dele za vrtne stroje... Cena cca 25-30eur za set za vse vrste motork...ne vem pa kolk pride posamezen ključ samo za husquarno štelat....

• Všeč mi je
Reactions: Smajo

Kamele0N

23. jul 2008
42.103
5.646
113
Pa glede na ceno kompleta za "malo generalno"...upam da ne kupuješ kak preveč čang-šlang cilinder :) Čeprav za takega kolega bo še ta predober...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
Kje bi dobil orodje za nastavitev visokega in nizkega teka?
Kaki "butli" so, da dajo posebne vijake.....

Sem preveril, kolikor se da skozi odprtino za svečke in so risi in tudi kompresija je bolj slaba.
Nov komplet (cilinder-bat) na ebayu je 38€. Je smiselna menjava?

Pa ne mores dat na huso kitajske robe no... dej to zrihtej tko kot je treba, da bo špilala še dolgo...

Kamele0N

23. jul 2008
42.103
5.646
113
Meh...če pravi da že sklopka opleta...in to na "hobby" rang žagi ki načeloma ne žaga veliko (luft v igličnem ležaju ker se ga ni redno mazalo) ali bog ne daj da ma že kar ležaj na glavni gredi luft...

Potem ti je jasno da lastnik motorke ni ravno dober skrbnik...tako da naj poflika čimceneje in mu jo vrne...etak bo zaribala ker jo bo car s5 naslednjič nastavil na max obrate ker nima 3h čistih...

Moj nasvet...da ne bo ravno on odgovoren za vse kar se bo zgodilo hočemo/nočemo :)

Kamele0N

23. jul 2008
42.103
5.646
113
Načeloma Rockwood je ok...low cost OEM...odvisno pa kaj boš ti dobil na ebayu pod tem imenom :)

Kamele0N

23. jul 2008
42.103
5.646
113
Uzam Rockwood na ebayu od kakga z dobrim rejtingom...sestav nastav...vrn pa si ne sposoji več defektnega orodja od tega kolega :) Ker mu boš moral vedno novga kupovat...

Kamele0N

23. jul 2008
42.103
5.646
113
Rocwood...sorry ne Rockwood :)

Pa nekje dob še tubo motornega silikona (euroton itd) ker to je samo cilinder...brez tesnil/tesnilne mase...