Motoristi vs. avtomobilisti

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In če se tako hudičevo izjemoma vozite po AC.... A se nebi potem spodobilo in v tistem izjemnem slučaju počakali lepo v vrsti, kot vsi ostali normalni udeleženci na AC?
Citat:
Ti pa so itak zelo kulturni, na pa tako kot slovenska motoristična drhal.
To si pa lepo povedal.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ma pustite že človeka pri miru, motite ga pa na cestnini, čeprav govori da ima abc
confused-1.gif

Pa lepo je mene povzel, da vam je spet lahko rekel da ste ... ... ... ... (vstavi žaljivke po želji, če si stardec ne boš banan
rolleyes-1.gif
). Za neumne pa veste koga imam, sem napisal (kavbojke, kratka majica, po možnosti brez čelade, po zadnji po Celovški... dodal bi pa še brazilce na sesalcih).

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ma pustite že človeka pri miru, motite ga pa na cestnini, čeprav govori da ima abc
Če ne kradeš v moji bajti, ne pomeni, da potem odobravam, ker kradeš v sosedovi.
Mene do zdaj, hvala bogu, tud še ni noben norec na cesti ubil, to pa ne pomeni, da moram bit tiho do takrat, ko me bo.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Točno to se mi je zgodilo na obvoznici...pri 100 km/h se mi je pankert zalepil cca. meter na rit....res so super teli avtomobilisti....Pa zanimivo, vozil sem po predpisih in ker me je taka vožnja ogrožala sem bil prisiljen izvesti prepovedan manever, ki ni bil zakonit....prisiljen sem bil prehitet po desni in to precej hitro, da sem se znebil kretena zadaj...Peljali smo lepo v koloni in avto pred mano je tudi peljal 100 km/h tako, da se nisem oviral prometa na prehitevalnem pasu...Ne vem pa kaj, bi vsemogočni stardec naredil v takem primeru....ali bi se pustil ogrožati ali bi prekršil zakon...????

In spet si vzel zakon v svoje roke in dokazal, da s svojo vožnjo ogrožaš vse okoli sebe.
bonk.gif

Kaj misliš, kaj si je o motoristih mislil tisti, ki si ga prehiteval po desni?!
So bile mogoče - Glej ga ubogega motorista, ker ga drugi ogrožajo, je moral prehiteti po desni.
Ali je bilo tole - Glej ga norca, prehiteva po desni. Jutri bo pa napisan v kroniki.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
In kaj bi ti storil, meter za sabo imaš bebca v avtomobilu....in veš, da, če se boš samo dotaknil bremze te bo zadel in zmlel...? Jaz sem sicer držal varnostno razdaljo, samo mi to v tem primeru ne bi nič pomagalo....to kar sem storil je bilo zame najvarneje....Včasih moramo zavoljo lastnih varnostnih interesov kršit zakon zato, ker ga kršijo drugi....in to je vsa zgodba. Ti bi verjetno počakal lepo tam, da bi te lepo nasadil....in ubil....

stilojtd

Pripravnik
28. mar 2008
51
0
6
Saj takih bebcev, ki ti v koloni vozijo 0,1m za ritjo je ogromno. Jaz se pri taki vožnji počutim ogroženega tudi v avtu. dobro razumem, da me gre model prehitevat gre pač iz zaveterja, ampak da ti vozi tako par km pa je res bolno.
Tako, da te razumem.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Jah... Kaj bi jst počel v taki situaciji?! O tem se bova pogovarjala, če bom kdaj...

Dobro pa je, da priznaš, da kriš CPP in nisi tako vzoren voznik kot trdiš.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Če se s tem rešim vsekakor, saj bi bil [censored], da bi zavoljo CPP sebe spravljal v nevarnost...si morda ti tak tepček?

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
s tem si pa sedajle lepo dokazal, da prirejate naše izjave in tako želite prikazati izkrivljeno in neresnično stanje z namenom dosega sovražnega odnosa napram motoristom.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Nič ne prirejam. Pišem samo to, kar ti in tvoji somišljeniki pravite.

Predlagam pa spremembo novele zakona o CPP. In sicer, da se doda novi člen:

"Zaradio ogroženosti na cesti je dovoljeno motoristom kršenje in prirejeanje zakonodaje."

Dokler pa to ne bo sprejeto, predlagam, da upoštevaš CPP in se temu primerno tudi obnašaš na cesti.
Vse ostalo pa lahko dokazuješ na dirkališču, kjer te pridem z veseljem opazovat in navijat, kot sem že v enem
od prvih postov napisal.

Kar si pa napisal, da kršiš zakone zaradi lastne varnosti, je pa enako kot pravijo na tem protestu:

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Nisem motorist, samo tole tvoje dokazovanje "krivde" in kršenja predpisov je v konkretnem primeru skrajno bedno. Človek si rešuje življenje
frown-1.gif

Po odzivih v tej temi je očitno na cesti več nesramnih avtomobilistov kot motoristov.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
elvir nekaj podobnega se je zgodilo meni pred slabim mescem.Se pripeljem do kolone vozil prvi tovornjak za njim 5 ali 6 avtov,pa se mi ni dalo prehitevat pa se jim lepo priključim.Pa pripiči en avto za mano pa se mi prilima direkt na zadnjo kolo.Varnostne razdalje ni blo za pol metra ziher(izven naselja hitrost 80kmh).Pa si mislim pi*da idi me prehiti če se ti mudi ne pa da mene jahaš.Se pelje za mano 2-3 kilometre nakar me prehiti in še 3 avte pred mano.Sem v prvem trenutku pomislil da bi ga šel prehitet nazaj,pa sem si raje premislil.No pa se peljemo tako naprej pa se po enem kilometru v avtu odpre na zadnji šipi display in napis policija:ustavil je pol nekega romuna v osebnem.Takrat sem skapiral da me je tip v avtu provociral da bi šel prehitevat.Seveda ker sta mi bla na riti sta imela tablico in podatke tak da bi me z veseljem skasirala.
Zgaga si bil ti ker voziš intervencijsko vozilo?
smile-1.gif

stilojtd

Pripravnik
28. mar 2008
51
0
6
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Jah... Kaj bi jst počel v taki situaciji?! O tem se bova pogovarjala, če bom kdaj...

Dobro pa je, da priznaš, da kriš CPP in nisi tako vzoren voznik kot trdiš.

Nisem motorist in nisem napisal da jaz vozim 0,1 m. Napisal sem le da se počutim nelagodno ko mi kdo v koloni leze v rit. In da razumem elvir_vr6, da se je počutil nelagodno, ko se mu je lepil [censored] na zadnje kolo motornega kolesa.

Obdobje ko sem vozil objestno je minilo brez posledic zame in za kogar koli drugega. Zdaj na mojo srečo in še kogar koli drugega mislim še na kaj drugega kot samo na objestno vožnjo z AVTOM.

IN NE NISEM MOTORIST.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
stardec glede cestninske pa se probaj postavit v kožo motorista.Zunaj je recimo 35 stopinj v senci motorist pa ma na sebi usnjen kombinizon in čelado.Če se on pred cestninsko ustavi in pol ure ali pa še več stoji na soncu se lahko zgodi da ga zadane vročinska kap, da dehidrira ali kaj podobnega.In ker ima zakonsko možnost se pač pelje mimo kolone do cestninske plača in gre dalje.(ne krši zakonov tako kot si ti trdil od začetka)Če boš razmišljal v tej smeri boš mogoče lažje prebolel dejstvo da se nekdo pelje mimo tebe čeprav si ti bil prej v vrsti.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
ksz
Naj malo opišem včerajšne dogodke....
Okrog sedmih sem se odločil malo zapeljat...se peljem lepo čez vas, pred vključevanjem na glavno cesto (zavijanje levo) sem opazil, da z glavne ceste zavija neka baba v avtomobilu. Za vsak slučaj sem se umaknil skrajno desno in baba je zavila iz glavne ceste tako, da je popolnoma zaprla moj pas...Cesta je popolnoma dovolj široka za dva avtomobila. Jaz sem peljal cca 10 km/h, umaknjen v skrajni rob...(če se ne bi umaknil, bi me baba gladko snela) in za nameček mi je baba še trobila in mahala....Mi ni bilo čisto nič jasno, najprej zapelje na nasprotni pas ker je zgleda nesposobna normalno zavit....Torej še en primer avtomobilskih dosežkov...
No potem zavijem proti obvoznici in se lepo počasi vključim....zapeljem najprej na vozni pas, potem pa lepo počasi želim vključit na prehitevalnega, ko v ogledalu opazim motor (Yamaha R6)...in ga seveda počakam. Dokler me ni opazil je vozil počasi (na obeh pasovih je bila kolona, hitrost kolone med 90 in 100 km/h. Jaz sem počakal, da je šel mimo in se nato vključil na prehitevalni pas. No tale mojster z Yamaho se je pa zgleda hotel malo pokazat pred mano ali me pozvat na dirko, res ne vem...ampak, šaltal je dve tri prestave dol nabil gas do konca in začel prehitevat avtomobile na prehitevalnem pasu po levi strani. Med ograjo in vozili je bilo cca. 1 meter prostora....Meni ni bilo nič jasno....kaj se je fantu takrat premaknilo v glavi? Samo čakal sem kdaj bo zapel kako ogledalo....No in takemu motoristu bi jaz vzel motor in vozniško za vedno. Taki norci potem mečejo slabo luč na vse nas ostale....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Če ne kradeš v moji bajti, ne pomeni, da potem odobravam, ker kradeš v sosedovi.

Sej, treba vtikat nos tm kjer te nč ne briga, tipično stardecovsko...

Citat:
Mene do zdaj, hvala bogu, tud še ni noben norec na cesti ubil, to pa ne pomeni, da moram bit tiho do takrat, ko me bo.

Boš pa pol tolk bolj....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem zraven obvoznice doma in poslušam vsakič ko je suho vreme razne Rossije turirat mimo z 20k rpm.... da ne bo kdaj tega zvoka na hitro kaj prekinlo....

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
To pa lahko samo upamo, če si bral zgoraj, sem tudi jaz včeraj naletel na enega Rosija.....
stupid-1.gif
Še dobro, da ni z avtom nihče malo cuknil v levo....
Drugače pa glede zvoka, lahko, ga navijaš v pri, drugi do konca in se sliši kot, da bi šel 300 km/h, u bistvu pa greš manj kot 150 km/h....tako, da zvok ni nek pokazatelj hitrosti....