motor pralni stroj

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
jst mam od "tastarga" pralnega stroja (ker v novih so čudni motorji notr) potem pa samo še ena mala ena velika jermenica (ali zobnik) pa gasa. lahko pa ti zrihtam tudi reduktor (se nekje skriva)...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
pač jermen in jermenico spraviš v neko zaščito.
Težko boš dobil motor ki bo imel tebi zahtevane obrate. Nekako jih boš moral reducirat (jermenice, zobnike, reduktorji....)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kako izgleda tvoj roštilj približno vem, ne vem pa, kaj točno imaš v mislih.

Daj skiciraj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..pult..gor peč..pod pultom luknja. iz peči je, bo prebito 2 krat dol v to luknjo..nosilci, dvigovanje,spuščanje žrtve. zadnji nosilec se vrti in obrača raženj.

na kratko. pod mizo je vsa mehanizacija, kar pomeni, da lahko kaj zagrabi. kot mulc sem bil na UKC s fantom, k ga je drobilnik na traktorju ujel za rokav. je pucal, traktor je delal in je zarad vibracij vrgu v brzino, zagrabil rokav in ga je lepo not vleklo. poba je bil tok prseben, da je med hojo za traktorjem in kristusovimi bolečinami pobral kamen s tal in zadel menjalnik, vrgu traktor iz brzine. desno roko mu je do rame zdrobilo, zmlelo. tega se boim. ne maram vrtečih predmetov, ki imajo možnost stiskanja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.200
9.834
113
Hm, en predlog.
Plačaj Patriotu za svetovanje, ker drugače bo izgleda pečenje tebe obračalo in ne obratno...
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Moj južni prijatelj je lukav.

Tu išče nasvete, v zameno pa obljublja pivo, jagnje, odojka, čevape, vino in podobno.

Če pozorno bereš, vidiš, da za več kot 4 (štiri) ljudi še ni pekel na roštilju.

Potem je tu še njegovo asfaltiranje, ki ti da misliti, če bi se človek sploh upal pojaviti v njegovi bližini. Da poudarjanja njegovega južnega izvora sploh ne omenjam.

Po drugi strani pa vidiš, da bije smrtni strah pred jedno jedino, zaradi česar se poraja resen dvom, če se sploh upa koga povabiti k sebi domov.

Zdaj potegni pod vse skupaj črto in videl boš, da v zameno za nasvete ne bo dobil nihče nič.

Ampak, jebat ga. Južnjaki so bili 70 let navajeni izkoriščat slovenski narod in navada je železna srajca.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Od mešalca motor ima dobro izolacijo za špeh in mast itd. Tudi obratov ima manj, kot motor od PSa. Ne moreš dati motorčka, ki se bo sukal s 5 obrati na minuto, brez da bi vmes imel reduktor, ker ne bo imel potrebnega navora za obračanje prasca (ok, edin za kure bi bil ok). Torej ti prenos ne gine.
Če v boben mešalca našvasaš podaljšek (kol) in naj natakneš žrtev, boš imel home improvement roštilj, ker boš lahko pečenega prasca obrnil z ognja direkt na mizo. Vsi zemljaci ti bodo fauš.
Pivo prišparaj, za podano idejo pa se ni treba posebej zahvaljevati.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zdajle sem se spomnil, kako ima sosed prenarejeno mesoreznico.

Ti rabiš reduktor iz starega molznega stroja oz. kaj podobnega.
cheer.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tale z mešalcem bi bila akr ok..mogoče sem res gledal motor mešalca.

čakam dolenca, d ami na bolhi anjde kaj..al pa reduktor od molznic..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ker se ti ne javi noben Dolenjc, sem se jaz potrudil.

Na bolhi imaš motor z reduktorjem, kjer se štelajo vrtljaji. od 15-75 vrt/min, za 150€. Koliko rabiš ti?

Tistega z mešalcem si pa očitno ne predstavljaš. Je že boljši tist "moj" IMT.
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dobr zdej..slovenci, dolenci..bosanc to nardi k bi reku keks..mi se pa kle matramo. to je nesprejemljivo.

150e za motor..no go..predrago..odločno preveč.

kok obratov ma ps v sistemu..muljaj...mešaj po naše

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Če pa kompliciraš z 220V. Ubodi en 12V usmernik (ki ga itak lahko ponucaš kot polnilec baterij za avte) in si praktično zmagal. Potenciometer + malo morje motorčkov na izbiro in nastaviš hitrost kot ti paše ...