motor pralni stroj

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne vem, a je tehnika, a je prosti čas, al je gradnja

torej. nekje najdem motor od pralnega stroja. mogoče ma kdo doma viška?
kako pol nardim, da dela počasno vrtenje v eno smer..konstantno.

rabim za ražen. čefurjem mam poln kufer in v tem letu ne bom sodleoval z njimi, zato sprašujem vas.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Lahko pa uporabiš tudi 12V motorček od brisalcev. Na vsakem avtoodpadu je tega malo morje. Ali pa od kakšnega starega štedilnika motorček za raženj... Naši so vepra pekli na akumulator in šajbenbriser motorček.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pa daj vmes 12v napajalnik.
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
motor ti jaz zrihtam, da se bo zmeraj v isto smer vrtel pa ni panike pri enofaznem!

rabiš pa vmes še en kondenzator... je pa tako da so to kar dosti veliki motorji..

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Če rabiš hudo močan obračalnik (za par volov, npr) dvigni pri avtu sprednje kolo (če imaš pogon spredaj, afkorz), odmontiraj kolo, na njegovo mesto privij prazno feltno, na gonilo ražnja isto feltno in poveži z jermenom (lahko je tudi babja najlonka - le preblizu ognja ne sme bit, da se ne presmodi). Potem ubaciš u prvu in pod štantgasom se bo zadeva ravno prav vrtela. Če bo hitrost vrtenja prevelika, na podaljšek ražnja montiraj traktorsko feltno, da dobiš nekakšen reduktor (manjše gonilno kolo - večje gnano kolo = manjše število obratov gnanega kolesa).
Lahko pa tudi na pedal za bremzo postaviš cegu, se tudi obrati prasca/vola/ipd zmanjšajo.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
To je res, vendar softi nima trahtarja s kardanom (ok, golf 2 ipd je trahtar, samo nima kardana
grin1.gif
).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
moji peči se ne reče krematorij. mal spošrovanja prosim. v primerjavi s slednjim peče, ne žge in ni elektronsko vodena.

če bo sreča mila, bom zbral dnar za dva ražnja. torej dva vrtenja zaporedom..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
@Madafaka:sem mu jaz že v temi o subvencijh nalimal sliko "IMT prototipa".

@Mekani:gotovo imaš kakega kolega električarja. Z jezikom si dokaj spreten, toda dvomim da tudi s prsti.
grin1.gif

Najbolje da sam razdreš pralni stroj in pogledaš kam gredo žice iz motorja. Tam mal probaš in na regulatorju priklopiš samo žico, ki vrti motor najpočasneje. Vendar-ko sem jaz iz tega naredil "mašino" za pranje črev, se to zate še vseeno vrti prehitro.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Imam rabljen motor od pralnega stroja, vendar eno navitje ne dela (po besedah strokovnjaka - centrifuga). Če rabiš, povej, bomo dostavili in nekako zvezali nas pet (en je vozač, en pivec, en štromar, en bodigard, en vajenc, podaja orodje).
Pripravi par sixspekov, dva odojka, pet kil kruha, malo zelenjave za solato (pet faržolov, šalotko, papriko in dva paradajza ter 10dag kajmaka) in uletimo
cheer.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
za ta denar mam full logic, aqua stop nov whirpol pralni z remote funkcijo in tiemrjem.. odojka dam an raženj in ob 8:00 se začne vrtet.

hujši ste k čefurji. uni bi me tut za en motor od pralnega oskbili za 5l snopsa.
če si žabar, dej motor v prtljaznik in ga prpel.za pir bom dal.

sam nej en pove a rabim centrifugo. men se zdi, da ne, sam a se ker drug program vrti v nedogled..