motoGP2016

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ampak komentatorja sta debatirala, da dejansko moštvo določi katero gumo dobi dirkač, če je to res, je marc imel bolj malo vloge
smile-1.gif
ja no.... pri izbiri gume nima kaj dosti odločitve, se pa sam odloča kdaj bo šel v boks.

Rossiju so že 2 kroga prej sporočili, da naj gre v boks (takrat je mel Marc 4s hitrejši krog), on pa je vztrajal dokler Dovi ni šel v boks

Mislim da so bili vsaj 4 krogi. S tem bi pridobil precej. Nazadnje je sel v bokse tako pozno, da se je guma mogoce ogrela ravno za zadnje dva - tri kroge.

S tem, da bi bil sesti, mogoce tolazi samega sebe, da ni tolk zajebal kot je. Marquez je bil dalec zadaj in je na koncu gladko zmagal.

Tudi Lorenzo je zajebal. Ce bi sel menjat pravocasno, bi lahko koncal 5-10. Tako je pa kar ostal na deznih in se odvrtel do konca. Yamaha je odpovedala na celi crti na tej dirki.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Kriv je Rossi, da ni šel pravočasno v box. Ampak tudi inžinirji njega niso obveščali o prednosti pred Marcom, kar je res škoda. Rossi po pravici povedano ni vedel vsega in ni imel informacij, zato je dirkal dokler je lahko. Vsi mi pa smo vedeli, da na krog izgublja po 4 sek ali več.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.885
6.962
113
mene bolj zanima na kak način je markez signaliziral boksom naj dajo gor suhe gume, ker večina jih je šla na interse, ali pa mešanico...

pa ni mi jasno, če je yamaha videla kako dela markez na suhih, da dajo rosiju interse gor, koliko časa traja menjava kolesa, da mu niso mogli tega zamenjat?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
mene bolj zanima na kak način je markez signaliziral boksom naj dajo gor suhe gume, ker večina jih je šla na interse, ali pa mešanico...

pa ni mi jasno, če je yamaha videla kako dela markez na suhih, da dajo rosiju interse gor, koliko časa traja menjava kolesa, da mu niso mogli tega zamenjat?
Tukaj se vidi da je cel team zaj3bu....
Rossi je falil samo v tem da ni sel pravocasno not.

In pri Hondi pravijo, da za njih intermediate gume sploh ne obstajajo. Da delajo samo zmedo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.596
6.678
113
pri taščici
Mogoče bi IM gume prišle v poštev ob rosenju oziroma rahlem dežju, ki bi trajal dlje časa
Ne pa potem ko se proga suši in nič ne kaže da bo kmalu spet dež.
Takrat je vsem jasno da bo z vsakim krogom več suhega asfalta.
Se kar nekako strinjam z darjanom, minuta pa pol imajo najjbrž dovolj da zamenjajo gume, ter eventuelno še kakšno drugo malenkost. (vzmeti, SW...)

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.574
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Dejstvo je da je Marqez s tisto napako, ko je ostal dalec zadaj sel na vse ali nic in prvi zavil v bokse, ker mu enostavno ni preostalo drugega.
Je pa tudi res kar je Rossi rekel, da na drugem motorju ni imel dobrega obcutka, zato je nazadoval. Jebiga zasrali so vsi na celi crti, Marquezu se je pa poklopilo
smile-1.gif

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.029
4.283
113
Baje so pri hondi sami odločili to taktiko, ko je Marc letu po pesku in so rekli jebiga, tvegali bomo.

Kar je Rossijevi garaži za očitat je to, da niso pokazali na tabli cajte od malega....
Zadnje kolo se hitro zamenja, sprednje, tam porabijo približno 1-2 več cajta predvsem zaradi različnega zavornega sistema kabon klasika.

Zmeda je bila itak popolna ne samo pri Yami ampak pri Dučetu tudi.

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.497
1.091
113
Napisal bi mu "Kamaroni in tha boxa, si!" Presnet bizgec. Še tamal mu je djal, da je bumbam.
2455422-box.jpg

Priponke

• 2455422-box.jpg
    2455422-box.jpg
    92,3 KB · Ogledi: 231

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.885
6.962
113
Sicer pa ne vem kaj samo debatiramo okoli markeza in rossija, vseeno je bilo med njima na koncu dirke še ogromno dirkačev in niso bili vsi na gumah za suho, torej so nekateri tudi bili na intersih pa so našolali dohtarja?

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Zanimivo je tudi koliko tock so nabrali na zadnjih dveh dirkah v spremenljivih pogojih posamezni dirkaci:
Marquez 45
Miller 34
Redding 29
...
Rossi 8
Lorenzo 7
...

Naslov Marquezu letos tezko uide. Je hiter/najhitrejsi tako v soncnem vremenu kot v spremenljivem. Med prvimi petimi v skupnem sestevku ni nihce drug dobil 15 tock.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.885
6.962
113
Itak, pri yamahi nimajo interesa, da bi lorenzo postal prvak iz očitnih razlogov, rossi pa se pač ne znajde. Potem pa kaj drugega, kot markez prvak, skoraj ni več na izbiro.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Jaz tudi mislim da so pri Hondi 'malo' tvegali ( tako hudo ne...proga je bila na idealni liniji praktično že suha, do konca 10 krogov nad progo pa niso grozili nobeni pretirano zaje.bani oblaki) in če kdo obvlada drsenje ga mali. Torej gkadke gume in naj se znajde
evil.gif

Ni mi jasno zakaj pri Yamahi vsaj Lorenzu niso dali gladkih gum...itak pelje kot po jajcih..in bi pazil
hysterical-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Bravo duče, res pa je zeltweg z veliko ravninami pisan ducatiju na kozo. Rossi bo moral pa zdej na 110% zacet drugac ne bo slo...