Citat:
Sem pozabil, da se pogovarjamo o Hondi. Honda je hitrejša tudi, če jo drugi prehitijo. To da je Lorenzo postavil rekord proge je popolnoma nepomembno.
Lorenzu manjkajo pa še 4 naslovi, Marquezu pa 5.
Ti bom na hitro razložu...
kvalifikacijske nastavitve:
trše vzmetenje zadej
manj tlaka v gumah
bolj agresivna trakcija
drugačna elektronika (poraba bencina)..
Nastavitve za tekmo so precej bolj kompromisne. Kot rečeno kvalifikacije lahko dobi tudi suzuki, vendar tekme ne more. Ko boš razločil to boš razumel tudi pace tekme....
Hondi bolj pašejo trde gume ter bolj podrte (se pravi smrekca). Je pa res, da je manj razlik med kvalifikacijskimi in race na Hondi. Ja hodna je bila na koncu 2 desetinke hitrejša, saj je v parih krogih Pedrosa nadoknadil cca 1.5 sekunde...
Vse ostalo pa bom prepustil tvoji domišliji.
Edino kar mi lahko verjameš, da v parih krogih Pedrosa ne ujame niti v sanjah Marca, če se bi mu šlo. Dokaz je tekma v Avstarliji, ko je junac stokel rekord proge v zadnjem krogu.
Kar je pri Marcu problematično je (moje mnenje) stil, ki je na visokem pragu padca predvsem v počasnih ovinkih ko puljenje iz ovinka večkrat odnese prednji konec...
Lahko pa to tudi sam probaš, da v počasnem ovinku močno dodajaš gas in kaj je puljenje, to je kontrolirano odrsavanje prve gume...
Honda je hitrejša, venar more Marc pripeljat do konca... Tokrat pa je delal vlakec, da Marc nebi probal si pa lahko veliki optimist, poglej si njegove dirke, probal je tam kjer je bilo nemogoče, ne pa da ni probal...
Če gledamo Malezijo, pa delal agresivne dotike, ter tekmeca pošiljal iz steze in to v prvih krogih....
Dejansko prodana tekma, za vsak slučaj so ga dali še na zadnje mesto, ziher je ziher.