Saj ta dodatna škatla (digitalni sprejemnik) spremeni digitalni signal v analognega, ki ga tvoj TV razume. Seveda ob predpostavki, da imaš TV in sprejemnik povezana preko SCART/S-Video in ne HDMI.
Trenutno je (skoraj) ves frekvenčni spekter zaseden. Pri analogni TV en program zasede en kanal, pri digitalni TV pa en multipleks (MUX) npr. osmih kanalov zasede en kanal.
[/QUOTE]
V to da ta škatla spremeni digitalni signal v analognega je jasno,samo zakaj ne ostane samo pri tem,ampak prevzame še funkcijo izbirnega kanalnika na drobno. Bom konkreten,če mi kabelski operater velikodušno v dnevno sobo dostavlja recimo 120 tv signalov (analogni + digitalni) bi želel,da mi ta škatla naprej v moj tv spusti recimo 25 analognih tv programov (od katerih je bilo mogoče prej 8 digitalnih,12 analognih). Sama izbira bi se potem vršila v kanalniku tv sprejemnika in ne v kanalniku dodatne škatle. Podoben hec je tudi z kartico za gledanje dodatno plačljivih programov,ko je potrebno za vsak tv imeti svojo kartico,opremo. Bolj preprosto bi seveda bilo,da se signal na vhodu v stanovanje odklene,dalje pa se gledanje na dveh ali treh tvejih normalno odvija.Sicer pa,zakaj pa ne bi imeli vrednostne kartice po 5,10€ in koliko in kaj gledaš bi ti pobralo s kartice dol pa je.