Mosquito za odganjanje mladih

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
kaj pa Alterovci mislite o tem?

pobuda za prepoved te naprave prihaja iz belgijskih vrst

gre pa za napravo, ki naj bi z visokofrekvencnimi toni, ki jih slisijo samo mladi do nekje 25 let, odganjala mladino, da bi se zbirali v nekaterih obmocjih

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Morda kaj takega da selektvno samo đankse odganja?
smile-1.gif

To me spomni na Radio ga-ga:

voditelj: a imate mogoče kaj proti ciganom (ritopikom etc)???

Serpentinšek: Učinkovitega žal nič
hysterical-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če deluje, nej se jo naštima v parke, vrtce, igrišča šol... in prižge ponoči. tam mularija nima kej počet, ker samo uničujejo stvari

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Osebno sem proti uvedbi takih naprav, ker, prvič (naprej niti ne bom našteval), gre enostavno za onesnaževanje okolja, zvočni smog. Podobno, kot imamo recimo svetlobni smog. In te stvari zadevajo vsa bitja s slušnim sistemom. O kakšnih psiholoških učinkih "neslišnega" cvrčanja tudi raje ne bom začel.

To, da visoke frekvence slišijo le mladi (ljudje v tem primeru) do določenega leta, je bolj kot ne "marketinški" nateg. Npr. sam namreč slišim prav odlično tudi - ne bi mi verjeli, kako - zelo, zelo visoke tone, pa že nekaj časa nisem več mlad 25 let.
grin1.gif
...

Sicer pa z nestrpnostjo pričakujem, ko bodo slovenski organi v skladu s standardi in zahtevami ES uvozili (že spet, a ne ...
crazy1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Po eni strani je ideja ok, pač način za odganjanje iz nekaterih prostorov, ampak. Odganjalci bodo moteči, ne pa "smrtno" nevarni, zato bo to pomoje dalo huliganom še večjo željo po uničevanju javne lastnine. Pač tam kjer bo piskalo bodo pa tolkli, če bo to pač edina stvar, ki bi jih ustavila. Tako da pomoje, brezvezarija...

Če bi pa do nas to prišlo, meni se pomoje odtrga... če je tišina (beri: ni avtov pod oknom), slišim piskanje kondenzatorjev na drugi konec sobe in ni šanse da zaspim
crazy1.gif

Lp

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
končno, da lahko pohvalim izjavo nekega slovenskega ministra, malo mencava, ampak vseeno v pravi smeri:

"Menim, da bi morali posredovati jasno sporočilo, da ta pristop ni dober za mlade, saj je neke vrste nasilje nad njimi," meni minister za šolstvo in šport Milan Zver, ki predseduje zasedanju.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz

Uuuuu, super zadeva tale mašinca. Kje se da to kupit? Se bom na Alterpiknik prjavu.
Očitno je nevzgojena mularija postala vsesplošni problem tudi drugod po svetu.
Internetna vzgoja pač...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To je neumnost. Te frekvence sliši ogromno precej starejših, vključno z mano. Očitno so poslanci v EU parlamentu gluhi, da ne vejo, kaj predlagajo.

Pravzaprav je največja neumnost, da bo to koga sploh odganjalo. Zvok je res zoprn, ni pa nevzdržen za določen čas. V tem času pa že razbiješ tisto napravo, če te že moti.
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Hmmm, bodo zadevo izpopolnili. Tehnika napreduje.
To je vsekakor koristen in potreben pripomoček vsakega normalnega človeka. To preprosto pri hiši mora bit, kot metla.