Moški prevzame ženin priimek

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Pozdravljeni, zanima me, kakšno je vaše mnenje o tem, da moški ob poroki k svojemu doda še ženin priimek? Jaz osebno tega ne bi nikdar naredil, ampak marsikdo pa to očitno stori. Kaj mislite zakaj?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Nobena me noče izkoristit....

Torej teza ovržena.
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pozdravljeni, zanima me, kakšno je vaše mnenje o tem, da moški ob poroki k svojemu doda še ženin priimek? Jaz osebno tega ne bi nikdar naredil, ampak marsikdo pa to očitno stori. Kaj mislite zakaj?

pomoje da iz spoštovanja... nekega dokaza o pripadnosti tej družini...

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Poznam nekoga, ki se je pisal pač malo bolj po južno, pa mu je foter od njegove žene ponudil par sto m3 lesa če vzame njen priimek. Je rekel, da za 25.000+ € mu je pa čisto vseeno kak se piše. Sedaj ima samo ženin priimek.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma ja... buče. fotr mu ni nič dal, on je pa z veseljem prevzel njen priimek.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
ja če kakšna naša vzame kakšnega bolj takega čudnega porekla potem je njena državljanska dolžnost, da mu vsili svoj priimek... ali pa morebitnim potomcem.
v ostalih primerih, zakaj pa ne?

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
ja če kakšna naša vzame kakšnega bolj takega čudnega porekla potem je njena državljanska dolžnost, da mu vsili svoj priimek... ali pa morebitnim potomcem.
v ostalih primerih, zakaj pa ne?

Ženski je bilo vseeno, fotru ni bilo
rolleyes-1.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
nisem govoril o tvojem primeru ampak nasplošno...
ampak lepo, da si se prilagodil
evil.gif
čeprav denar ni pravi vzrok...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Eni to naredijo (recimo kaksni juzni bratje) da nebi imeli kaksnih problemov "na nacionalnoj osnovi"
smile-1.gif

Sicer pa je to bolano.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Nimam nekega močnega mnenja o tem. Ne vidim pa relevantnega razloga, da bi na to gledal drugače kot na to, da ženska prevzame priimek moškega.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.138
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:Pozdravljeni, zanima me, kakšno je vaše mnenje o tem, da moški ob poroki k svojemu doda še ženin priimek? Jaz osebno tega ne bi nikdar naredil, ampak marsikdo pa to očitno stori. Kaj mislite zakaj?
Zakaj pa ne? Zakaj pa žena vzame ali doda možev priimek?
Meni so sicer dvojni priimki nekoliko mimo zaradi otrok, ki imajo potem tudi pogosto dva priimka. Ko se bodo pa ti poročili pa imajo potem 3 ali 4 priimke? Meni je najbolj logično, da se par odloči za en priimek in konec. Ali pa vsak obdrži svojega in samo za otroke izbereta enega. Samo potem imaš na raznih uradih že težave...

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
231
39
28
Štajerska
Eno vprašanje:
Kdaj "čefur" neha bit "čefur"?

Nekdo ki je rojen v Sloveniji, slovenski materi, vzgojen v Slovenca, in se Slovenca tudi čuti, ima "čefurski" priimek. V glavnem je pola-pola.
Za vrle...klene Slovence je on avtomatsko "čefur".

Kaj pa njegovi potomci, ki jih ima s pravo čistokrvno Slovenko? Če nosijo njegov priimek so "čefurčki", če pa njenega "čistokrvnega" pa ne?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Sploh če je od kakšne misice
smile-1.gif

Ne poznam nikogar, da bi kaj takega naredil, še ženske vedno bolj redko prevzamejo priimek moža po drugi strani pa je vse manj porok, tako da bo tudi ta opcija počasi odpadla.

Zakaj pa to naredijo moški? najbrž zaradi papučarstva in premoženja tasta.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
585
172
43
41
Znanec je prevzel ženin priimek zaradi poslovnih razlogov. Njegov priimek je vseboval šumnike tako, da tuji poslovni partnerji niso znali izgovoriti njegovega priimka. Medtem ko od žene priimek nima šumnikov.... Pač, imela je bolj preprost, kratek priimek
smile-1.gif