Moška ura 200 eur - športno elegantna.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Nisem kupil ure ¿e 8 let, pa je pomojem že skrajni čas.

Rad bi športno elegantno, cena 200 eur (čeprav vem, da bo na koncu zraslo do 300
crazy1.gif
)

Katere znamke so ok, katere manj. Ima kdo na zalogi kakšen lep model?

Ps: okrogle, ne štirioglate, preferenčno kovinski pašček, usnjeni sploh ne, kaj tretjega pod pogojem, da je res lepa ura.

Hvala.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.148
669
113
jaz imam jacques lemans 1377 a okrogla z kovinskim pasom za 199e. pa steklo mislim da je safirno ker sem zadnjič poknu z kovinskim delom po steklu pa se nič ne pozna. maš pa različne barvne kombinacije (črke od a naprej za številko)

lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tale model daje 47% ceneje kot v trgovini; http://www.bolha.com/oglas383021081/moska-rocna-ura-sector

Ceneje boljše ure nebo, hitro ga pokliči če še jo ima...

http://www.bolha.com/oglas382969524/moske-rocne-ure-avtomatska-rocna-ura-sector-700

http://www.bolha.com/oglas383016378/moska-rocna-ura-sector-ocean-master-30-

To maš najbolšo znamko in kvaliteto v tvojem rangu. Sam imam med drugimi tut tega; (skoraj enak je temu)

sector.jpg

9 let star model, takrat je stal jurja pa pol nemških. Iz nekega bedastega razloga so cene novih sektorc danes 70% nižje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ta mi je zelo všeč.

_4a32124f42171.jpg

Piše 2 leti garancije... Prodaja pa fizična oseba. Mislim, da sem imel ravno to danes na roki...,samo je bila v trgovini čez 300 EUR..Ista pomojem. črno ohišje, črni pašček.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
enako sem imel sam, modre barve. kupil sem jo na ebayu in nemcije, stala je 175 evrov + poštnina 17 evrov. sem jo lani prodal, ko sem nabavo tagheuerja. torej, ura je zelo kvalitetna, lepo se nosi, dost velike teže na roki, lep sijoč pas, ki ni izgubil svojega sijaja. z njo sem bil v tuniziji, veliko pod vodo in v vodi kjer je mivka in ura je bila vedno ok. toplo priporočam.nasploh so sector ure vredne svojega denarja.
lp

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Ne vem, kaj je tu smesnega.
Mehanske ure se delijo na ure z rocnim in na ure z avtomatskim navijanjem. Trenutni Seiko kalibri (za Grand Seiko bi moral preverit) imajo vsi avtomatsko navijanje, nekateri oboje - avtomatsko in rocno.

Ura z duso pa je ponavadi drugo ime za mehansko uro. Od najnizjega cenovnega razreda do najvisjega. Tukaj v "dusi" ni zajet cenovni razred.

LP

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ura z dušo je ura, katera je recimo povezljiva z kakim zgodovinskim dogotkom ipd...

Recimo avto z dušo je hrošč, kakšna stoenka pa sigurno ne....

Tukaj se ne strinjam s tabo.

g. Rakusa v ucbeniku o urarstvu pise, da je mehanska ura ura, ki ima duso. Ne omenja nikakrsnega pogoja kot je npr. zgodovinski dogodek, cena, kompliciranost mehanizma, inovativne resitve, itd.
Verjetno si tega ni kar tako sam izmislil, saj je tudi na netu to omenjeno:
A mechanical watch is a historical, cultural, and mechanical marvel — standing as one of mankind’s most ingenious and calculated inventions. It’s a watch that possesses a soul and a beating heart. It’s a constant companion through life and rewards the attention and energy you provide by keeping track of that elusive maiden known as Time.

Pa tudi v primeru, da zgornja definicija slucajno ne drzi, drzi kot pribito, da so Seiko ure zelo (pri)znane, in imajo zavidljiv zgodovinski pridih. Tako Grand Seiko, Diver modeli, Chronograph modeli, itd.
Eden izmed seiko modelov (Referenca 6139-6002) je bila tudi v vesolju (William R. Pogue, misija Skylab 4 leta 1974), baje celo prvi avtomatski kronograf, nosen v vesolju.

Tako da hrosc in stoenka v ta thread nekako ne spadata, njuna primerjava pa tukaj tudi ne pove kaj dosti...

LP

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
To o mehanski uri kot edini uri z dušo je totalen BS. Ker neživi objekti nimajo duše, tem objektom lahko pripišemo dušo samo zaradi osebne afinitete do omenjenih objektov. Kar pomeni, vsakemu posamezniku lahko drug objekt predstavlja objekt z dušo. Tvojemu profesorju, ki je očitno frik na kalibre, so to mehanske ure, komu drugemu pa kaj drugega.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Povdariti sem zelel, da se v urarstvu uporablja predpisana oz. dogovorjena terminologija, kakor to velja za tudi za vsako drugo podrocje. Mislim, da sem glede urarstva to podkrepil z dovolj dokazi...

Seveda si lahko vsak posameznik definira svoje pojme, ni pa potrebno, da s svojim neznanjem zavaja druge. Podobno opazam, da se v temah o urarstvu mesa izraza replika in ponaredek oz. fejk. To ustvarja zmedo.

Poleg tega sem tudi povdaril in podkrepil z dokazi, da ima Seiko za sabo kar konkretno zgodovino in dosezke. Tako da je posmehovanje le-temu totalen nesmisel...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
V Mercatorju - Šiška imajo v Zlatarstvu Celje zdele popust na ure D & G in so nekaj takega kot tista gor. Sicer se ne spoznam nič, ampak se mi je pa zdela cool. Tok za info. So pa cca 200 evrov

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
S napisanim se strinjam, ampak definirati, da je mehanska ura ura z dušo je pa le malo preveč. Mehanska ura je pač mehanska, kvarčna pa kvarčna. Zakaj bi morali za mehansko uro uvajati nov izraz, ki je v bistvu namenjen samo temu, da te ure poveličuje in dviguje nad vse ostale?
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Lej Franci lahko o urarstvu predava kakim srednješolem, meni nebo, ker moj servis ure stane tolko kolko on da za 5 tistih ugabnih puloverjev, in da o njegovi kvarčevski logiki ne debatiram, ker to je še vedno učbenik za srednjo šolo, ne pa pojem na wikipediji.
Nebo me učil o urah nekdo, ki še v živlenju ni narazen vzel kakega brajtlinga, kajšele kaj s turbilonom, ker urar je še vedno na istem nivoju
kot ženska šivilija, in taki meni o urah nebodo predavali, lahko kvečemu popravijo dedkovo Poljotko, ki je družinska zapuščina moškemu
delu familije, tu se pa oni tudi počasi nehajo zame, ker ne ločijo orginala omege od kitajskega ponaredka za 3$.
Dajanje duše uri ki ima samo željen pogon je pa isto kot verovanje v zobno vilo. Dušo lahko ma recimo kot sem omenil kaka dedkova
ura, ki je mogoče med vojno bla sneta kakemu rusu. Upam da dojameš globino ki jo pišem.
Franciju pa reči da naj lepo dalje nosti tisto spako na roki in pametuje dalje tam na onem centru, lahko ga pa rufneš na
03 / 428 58 28 direkt na šiht, in ga vprašaš zakaj nima ene švicarske ure, pa za takega maherja kot se ima ta klošar, ob enem pa mu povej
da ga malkom iz ženevskega sejma lahko spet prekine, če bo kaj preveč sikal. Ker začne jeclat kak mu daš prvo vprašanje....

Nemoreš se pogovarjat in pameovat o formulah, če se še pa nisi peljal z njo.

Ja leta 74 je sajkica res mogoče bla v vesolju (teorija o zaroti pa kdaj drugič), samo nenazadnje kaj pa te to pomeni, da so zdaj naenkrat
vse te grde ure naenkra boljše ker jih je noso en model v vesolju?

Sajkice niso slabe, ampak ne jim neke duše pripisovat, če tega neupam niti dedkovi uri.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Povdariti sem zelel, da se v urarstvu uporablja predpisana oz. dogovorjena terminologija, kakor to velja za tudi za vsako drugo podrocje. Mislim, da sem glede urarstva to podkrepil z dovolj dokazi...

Seveda si lahko vsak posameznik definira svoje pojme, ni pa potrebno, da s svojim neznanjem zavaja druge. Podobno opazam, da se v temah o urarstvu mesa izraza replika in ponaredek oz. fejk. To ustvarja zmedo.

Poleg tega sem tudi povdaril in podkrepil z dokazi, da ima Seiko za sabo kar konkretno zgodovino in dosezke. Tako da je posmehovanje le-temu totalen nesmisel...

Noben ni rekel da nima konkretne zgodovine, samo ne mi z neko dušo in karakterjem in gor in dol, ker to je še vedno samo ura in
duša je še vendo samo pojem iz vere. Če pa hočeš povedat da je ura nekaj posebnega nekaj waw in to rečeš kot duša, pol pa mislim
da lahko prej pogledamo za kako ročno narejeno uro, mogoče iz kakih žlahtnih kovin, krokodiljega paščka, ne pa jeben sajko naštancan
na tekočem traku, in jih je dnevno 1500 več. samo zato ker so tak noro poceni.

Dobiš za malo večji denar kakega sektorja ki poseka sajka na celi črti.