Citat:
Uporabnik Cola pravi:
3 blagovne znamke do 400€?
Boss ni v limiti do 400
Citat:
Uporabnik malcomX pravi: o poslovni modi pa nima
pojma, in s tem izžarevaš da tudi o poslu nimaš pojma.
Citat:
Uporabnik shift pravi:
http://www.karizma.si/
jst sm jo tukaj kupil.cena 400€ pa zadeva je po meri narejena kot se zagre.je pa to taka obleka ki jo lahko nosiš vsak dan.se ne mečka in stoji kot je treba
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Bogati ljudje se itak ponavadi oblačijo casual.
Citat:
Uporabnik Cola pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Bogati ljudje se itak ponavadi oblačijo casual.
Po svoje imaš prav - ampak cilj obleke je, da npr na poslovnem sestanku ne izstopaš v nobeno smer, v bistvu je to neka dogovorjena uniforma, ki jo je sprejel zahod (sam osebno nisem navdušen nad tem, ampak tako to je)
Sem se že butasto počutil, ko sem prišel casual, vsi ostali pa zakravatani.
Sej do neke mere obstaja kodeks kdaj smo oblečeni poslovno, kdaj športno...
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Jaz imam pa krojača v Prekmurju, naredi obleko po meri za 150 EUR, pa ni da ni.
Zgodi se, da te kdo enostavno ne jemlje resno, če se pojaviš v kratki majčki in jeansih na poslovnem sestanku, če si občutno mlajši od ostalih še toliko bolj, vsaj lepše hlače in srajca so skoraj obvezen znak spoštovanja nivoja sestanka. Mi je pa osebno ljubše kaj pametnega povedat v casual oblekah, kot poslušat nekoga, ki ima kravato zategnjeno kolikor gre, bi pa bilo boljše da bi bil tiho in kimal.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Meni se to zdi cisto stvar recimo temu samozavesti. Jaz oblek ne nosim, pa sem dostikrat med kravatarji. Dostikrat jim kaj odpredavam, pa mi niti na misel ne pade oblect obleko. Gremo potem na kosilo ali vecerjo, oni vlecejo dol kravate, odpenjajo srajce, jaz pa lepo udobno uzivam. Maksimum je kavbojke + srajca + casual suknjic. Pa se to redko.
Sicer je pa tudi kravatiranja marsikje vedno manj. Nemci so najbolj togi, skandinavija, benelux, tudi UK pa dosti bolj sprosceno. Pa malo je odvisno tudi od panoge ...
No, lepo vedeti, čeprav obleko potrebujem samo občasno, za sestanke, tako da mi bodo sedanje trajale še nekaj let, se jih bom verjetno prej naveličal kot jih ponosilCitat:
Uporabnik KarEn pravi:
Jurij: to se da še vedno. Še več, ko imajo enkrat tvojo mero samo pokličeš, se dogovoriš za blago/barvo, pa ti dostavijo narejeno obleko (ni treba pomerjat, razen če se ne raztezaš - beri debeliš). Imam enega prijatelja ki to varianto (ex Mura) še vedno prakticira, pa baje je tudi cena sprejemljiva.