Morje...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
23014152.jpg

http://www.panoramio.com/photo/5033706

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Cool, hvala, grem pogledat kak dan gefinitivno. Sam, kako je pa kej z gužvo, je mravljišče ob obali od mošeničke pa desno tko k pravš, al se najde plac, da spočiješ ušesa?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Voda najčistejša na Hrvaškem? Ne verjamem:)

No, Opatija je moj drugi dom, tako da poznam zadevo ali dve....
smile-1.gif

Voda je res čista in to zaradi večih izvirov sladke vode, ki prihaja iz Učke. Hkrati je ta obala Istre dokaj neposeljena in ni tako kot na zahodni obali, ko gre vsakih sto metrov noter kanalizacija.

Poleg te plače v Moščenički dragi je malo naprej še ena, še boljša plaža, z bolj drobnim peskom (podobno kot Baška, Zrče itd...), zna pa biti v sezoni kar gužva in praktično se na da priti skozi da en bi plačal parkirnino (preverjeno na lastni koži - imajo svojega pajka). Mislim da stane nekje okoli 25 kun za cel dan. Kamp je v sami Moščenički dragi, a ne takoj ob morju pač pa za hotelom. Vseeno do morja ni daleč in ni treba čez kakšno prometno cesto.

V sami Opatiji je sicer tudi velika mestna plaža (Slatina), a je bolj tako tako, predvsem pa ni za otroke (beton in brez plitvine).

opatija-center.jpg

Proti Moščenički dragi pa se potem naselje vrstijo takole:

-Ičiči - imajo veliko marino z marsičem vrednim ogleda in veliko plažo z raznimi igrišči itd... Je tudi plitvina in zložen vhod v morje, a ni takega finega peska kot recimo v moščenički dragi.

-Ika - ima manjšo prodnato plažo, meni ni nič posebnega, pride pa verjetno prav če si v apartmaju kje zraven

-Lovran - ima pretežno skalnate plaže in kar se morja tiče ni ne vem kaj, je pa zvečer dosti dogajanje in raznih restavracij itd... Mesto je sicer zelo lepo in polno raznih vil, tako da so tukaj snemali precej raznih nadaljavank, vključno z najnovejšo "Larina Izbira" ("Vila Zlatar je tale v Lovranu)

-Medveja - ima lepo dolgo prodnato plaže z "Lounge" delom in raznimi barčki. Neposredno ob plaži je tudi velik kamp, največji na tem področju.

-Moščenička draga - tole na sliki je ta druga plaža, do katere je treba morda 500m peš

Moscenicka-Draga.jpg

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38

Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Cool, hvala, grem pogledat kak dan gefinitivno. Sam, kako je pa kej z gužvo, je mravljišče ob obali od mošeničke pa desno tko k pravš, al se najde plac, da spočiješ ušesa?

TI dve glavni plaži v Moščenički sta nagužvani. Že vmes med tema dvema plažama, pri tej vili gledno z morja na levi je en lep kotiček in če si hiter si skoraj sam na plaži cel dan, pa še senca je.

Drugače pa kot rečeno, še naprej od druge plaže, če si dovolj hiter dobiš plac v kakem skritem zalivčku, so tako majhni, da se več kot 10 ljudi ne spravi na plažo.

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
PRODANO! Zdej pa res morm it dol pogledat
smile-1.gif
Že prej si me skor mel, k si omenu pa še dobre ribe mi pa ni več vrnitve. Tud men ni poznan ta del istre, zato me mika it pogledat za kak dan dva še sem.

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Ne sodi drugih po sebi, lepo da pove, sej najbrž ma že dost te plaže, ma že kako drugo u paci
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Plaža je kot savski prod, tako na plaži kot v vodi. So dve večji plaži. Senco dobiš a moraš biti zgoden. Voda že par let najčištejša na Hrvaškem.
Ni primerjave z Zahodno Istro, voda je res bistra.
Itak je čista, če pa tok lepo vleče in puca vse sproti. Noben pa ne pove, da je svinjsko mrzla
grims-1.gif
. Vsaj v Medveji, tukaj pa verjetno tudi.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Je hladnejša, ni pa svinjsko mrzla. V teh dneh prava odrešitev, ker ostalo je kot mlaka.

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
No ja, ne bit malenkosten. Voda tam je mrzla, sedaj pa kakor komu ustreza. Mene malo moti, da mi je ta mali še bolj mali
grin1.gif
. Tako da, za otroke je, če prenesejo ''svinjsko'' mrzlo vodo, drugače bo pa muka.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Rabac septembra je tudi odlična izbira. Pa ni dosti dalj od Moščeničke drage...

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
Lool, 27 stopnj, to pa je že mlakuža
grin1.gif
. Očitno je zdej inverzija, da je tukaj topleje kot na našem morju.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Čisto možno. V preteklem tednu sem bil tako v Opatiji (tam na slatini, ko je plitvina - pač z mulcem) in Umagu (oziroma Zambratija-Crvena Uvala, kjer je prav tako plitvina) in je bila presenetljivo v Opatiji voda toplejša.

Sicer je pa ponavadi opazno hladnejša ja. Izviri naredijo svoje, poleg tega je vse skupaj v senci Učke in ni tako kot nekje, ko lahko ogreva cel dan. Poleti, ko je res vroče pa kar paše.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
KSZ

Z družino letos prvič na morje oz. samo na dopust. Kar rabimo je apartma, kateri ima po možnosti 2 sobi (spalnica + za otroke in dnevni prostor) ter seveda kuhinja.
Druga želja je, da je možnost, da bi lahko izbrali apartma z polpenzionom, za otroke pa zaradi drugi zadev morava prirpavljati hrano sama.
Tretja želja, da je to v Sloveniji (zakaj v SLO ne bom razlagal) - opcija je še Istra - do Poreča.
Četrta pa seveda, da je možno iti na kak sprehod normalno - veliko sprehajalnih poti.

Tako da bi prosil samo za pametne predlge, brez komentarjev da pa SLO morje ni oz. za to že dobiš Grčijo in Turčijo, ...

Hvala vsem za ideje.

Lp,

Tajko

Zelenc'
4. jul 2012
1
0
1
Tonchica, najbližja in najboljša lokacija obenem ti je Krk, tam je v redu! Kar se tiče namestitve v kolikor imate denarja hotel je seveda odlična stvar! Vendar, tam ima dobrih apartmajev in sicer zelo veliko in blizu so morja! Najboljše ti je da pogledaš na ime spletne strani in sama se odločiš. S spoštovanjem!