Monter ne najde optičnega priključka

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Danes mi pridejo priklopit Amis optiko, pa je pred tem prišel monter in ne najde optičnega priključka v stanovanju ali blizu njega.

Klical sem SPL, hišnika, lastnika noben ne ve. Od sosedov pa itak nobenega doma.

Kam se to skrije pri novejših blokih?
confused-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Zunaj na hodniku ni nič. niti ni opaziti, da bi kateri od sosedov imel kak kabel potegnjen.

Tudi strop smo pogledali, ki je spuščen, pa so panele gor...ni nič.

Na telekomu ne vedo. Rekli so mi samo naj prijavim napako pri Amisu, pa bo Amis prijavil napako pri telekomu pa...

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Telekom je ponavadi vlekel optiko podometno po obstoječih kanalih za baker ... če gre za razvezan dostop preko telekomove optike.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.845
113
Pri nas je dol v kleti ob dvigalu na poti proti podzemni garaži omarica, če kaj pomaga.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Težko povem - nam so optični kabel napeljali po internih obstoječih kanalih za baker in namesto vtičnice naredili nekakšen optični zaključek - se jasno vidi, da gre za optiko.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Težko povem - nam so optični kabel napeljali po internih obstoječih kanalih za baker in namesto vtičnice naredili nekakšen optični zaključek - se jasno vidi, da gre za optiko.

Pri meni tudi.

T-2 gre lepo ločeno po hodniku, tako kot kabelska
cheer.gif

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
zunaj na zunanji steni bloka...v telekomovi omarici..ali pa kot je narodnjak potrdil..druge ni..

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
V spalnici v stropu imam baker in nastavke za UTP, da gre potem do vseh štekerjev za internet. Ni pa optičnega kabla tam....Amisovec je rekel, da ali bi moral biti tam (pa manjka), ali pa je za razdelilno omarico.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Brez heca.Potem pa nimaš napeljave.Pri nas so TKomovci napeljali nadometno.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Očitno amiš nima pojma? :p

Ponavadi je tako, da imajo pripravljeno v hodnikih, potem pa ob naročilu kak dan prej pridejo podizvajalci pa potegnejo po stanovanju. Vsaj tako je bilo pri meni oz. pri fotru.

Sta bla pa face, sta mi še ene 2 kanalčka pustla viška k sm glih rabu hehe. Aja, do stanovanja pa je prišlo podometno, po kanalu za baker.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, točno tako.Razvejajo po hodnikih, potem pa poberejo individualna naročila.
cheer.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Kot so ti rekli. Pri nas so potegnil do bloka in gotovo. POtem pa individualno napeljal kable po stari kanalih za telefon, kabelsko itd. To ti morajo še narest, potegnit od omarce kabel v stanovanje pol pa dalje. Pomoje skor noben nov blok nima že v štartu po bloku razpeljane optike, še tisti za 5k kvadrat pomoje ne.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kot so ti rekli. Pri nas so potegnil do bloka in gotovo. POtem pa individualno napeljal kable po stari kanalih za telefon, kabelsko itd. To ti morajo še narest, potegnit od omarce kabel v stanovanje pol pa dalje. Pomoje skor noben nov blok nima že v štartu po bloku razpeljane optike, še tisti za 5k kvadrat pomoje ne.

A ne bi potem tega telekomov monter moral vedeti?? Ðizs, u PM